Xmen Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Bez wydziwiania Stary model, stare kalkomanie plus stary modelarz i to praktycznie wszystko co mogę napisać. A tak naprawdę to model jest kiepski ale jak zacząłem to postanowiłem go skończyć.Użyte dodatki to wnęki ResKit ,koła SBS, drążek sterowy CMK , tablica Yahu i kaklomanie Tally Ho.Niestety to pieniądze wyrzucone w "błoto". Już sobie zamówiłem model SH. Model przedstawia samolot dowódcy 2 eskadry 20 GIAP kpt. G.W. Gromowa. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Poprawię Ci humor. Mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Biorąc pod uwagę materiał wyjściowy - nie jest źle. Przyczepiłbym się tylko delikatnie do odcienia brązu. Ale bardzo delikatnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Znowu wydziwiasz, Curtiss wygląda dobrze. 2 godziny temu, Xmen napisał: Bez wydziwiania Stary model, stare kalkomanie plus stary modelarz i to praktycznie wszystko co mogę napisać. A stary modelarz jest jak stare wino - dobry! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 Teraz, HK1885 napisał: Znowu wydziwiasz, Nie nic z tych rzeczy.Wszystko gra. Pisząc kiepski model chodziło o materiał wyjściowy a nie efekt końcowy.Z efektu końcowego jestem zadowolony bo wypraski w chwili obecnej to taki Mistercraft.Formy to już chyba na wykończeniu są . Zamówiłem model z SH bo samolot bardzo mi się podoba a mam nadzieję że będzie mniej roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Peczterdziecha zawsze mnie cieszy. Jest dobrze. 3 godziny temu, Xmen napisał: plus stary modelarz .. no właśnie plus. Jak powiedział Kwinto: jak stare wino. 50 minut temu, Xmen napisał: Zamówiłem model z SH bo samolot bardzo mi się podoba ... wchodzisz na dobrą drogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Wygląda dobrze, może trochę więcej brudu przydałoby mu się. Będziesz robił jakąś większą kolekcję P-40? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 1 minutę temu, mig napisał: Będziesz robił jakąś większą kolekcję P-40? Raczej nie.Mam już P-40F i P-40E.Do zrobienia jest jeszcze P-40K x2 i P-40N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Czyli jakaś kolekcja jest w planach. Zrób jeszcze P-40B, M, L i będziesz miał większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 2 minuty temu, mig napisał: Czyli jakaś kolekcja jest w planach. Zrób jeszcze P-40B, M, L i będziesz miał większość. Nie kuś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Teraz, Xmen napisał: Nie kuś. Nic z tych rzeczy. Zrobisz jak zechcesz, ale zastanów się jeszcze nad wersjami B i M. Gdybym miał więcej miejsca to do moich P-40E, N zrobiłbym jeszcze wersję B i M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 (edytowane) 57 minut temu, mig napisał: Gdybym miał więcej miejsca No właśnie z tym miejscem i u mnie jest największy problem. Edytowane 14 Stycznia 2023 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 Dziękuję za komentarze i opinie.Cieszę się że model się podoba. Teraz ze spokojem mogę zająć się D-520. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 W dniu 14.01.2023 o 20:54, Xmen napisał: Dziękuję za komentarze i opinie. Miałem coś napisać, ale już chyba po kawie i ciastkach bo już podziękowania lecą. Trudno, może następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2023 1 minutę temu, abtb napisał: Miałem coś napisać, ale już chyba po kawie i ciastkach bo już podziękowania lecą. Ile można czekać aż się kolega zdecyduje coś napisać. Jednak jestem w stanie zrobić wyjątek i zapraszam.Zawsze to jedna opinia więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 12 godzin temu, Xmen napisał: Ile można czekać aż się kolega zdecyduje coś napisać. Tyle, żeby się kolega napatrzył i ocenił Tak więc oceniam: sam model sklejony ładnie - czysto i bez wpadek typu: nie doszpachlowane, nie doszlifowane itp. Pomalowany kulturalnie (choć ta zieleń do mnie zupełnie nie przemawia, ale pewnie taka ma być) Trochę za mało się "dzieje" z tymi kolorami - jakoś mi tu brakuje wypłowień i innych przebarwień (wiem, wiem - marudzę jak zwykle ) Ale, że samolot dowódcy to może i garażowany był . Ogólnie daję plusa i medal za radzieckie malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2023 No to jeszcze raz jak już wszyscy zainteresowani się wypowiedzieli dzięki za opinie i uwagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 W tych kolorkach taki ... wesolutki?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi