JŚ Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Czak45 Pojazdy KW-2 były najczęściej nieoznakowane - widać to na wielu zdjęciach opuszczonych czołgów, które notorycznie spotykał Wehrmacht na swojej drodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Ale zes Czak zrobil fotomontage ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Dzięki panowie. Postawiłem na KV coś w rodzaju pasterza i stwierdziłem, że mocno średnio tu pasuje. Gwiazdy i napisy też sobie odpuszczam. Czyli jeśli chodzi o kompozycje to zostaje ona taka jak na ostatnim zdjęciu poniekąd taka jak miała być pierwotnie. Myśle ze scenka ma ciekawy klimat. Co mi pozostaje to pomalować ladnie krowy, styrać KV i posiać kwiatki ew. pobawić sie jeszcze trawą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 no tak, niestety z elementami graficznymi na KW było ubogo... pozostaje dezyzja, jak długo czołg pasie się na tym polu i jak bardzo go postarzyć... ale pewnie już sporo zrobiłeś od czasu ostatniego posta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Nadszedł czas na etap, którego obawiałem się najbardziej, a mianowicie malowanie krów. Wzór znaleziony w goglach: Krowy pomalowałem aero lub areo (zawsze mi się myli) w różnych tonach brązowego. Teraz pewnie zrobie ton w dół i w góre pędzlem a potem może jakiś wash. Wygląda to tak: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 czak45 jakich farb do krówek użyłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 1 Września 2008 Autor Share Napisano 1 Września 2008 Vallejo Beige brown 135 70875 Light flesh 006 70928 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Nie, no super mućki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Skąd pochodzi foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 1 Września 2008 Autor Share Napisano 1 Września 2008 Skąd pochodzi foto? które foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Taki kolor krowy może być. Spytałem się kuzynki, która kończy studia na Akademii Rolniczej i twierdzi, że jest dobrze jeśli chodzi o rejon działań w Rosji europejskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Skąd pochodzi foto? które foto? No foto turystów z krowami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 2 Września 2008 Autor Share Napisano 2 Września 2008 To fotka z netu nie pamiętam dokładnie? Znalazłem w goglach. c.d. Pocieniowałem krowy pędzelkiem wygląda to tak. Musze jeszcze całość zmatowić bo troche farba nakładana techniką suchego pędzla błyszczy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 Dzięki za rady i uwagi. Model w GALERII: viewtopic.php?t=9463 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 a moze takiego goscia przy lufie (doic, nie doic?) Poprawione-reggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Bardzo fajny pomysł i świetne wykonanie. GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi