Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czak45 Pojazdy KW-2 były najczęściej nieoznakowane - widać to na wielu zdjęciach opuszczonych czołgów, które notorycznie spotykał Wehrmacht na swojej drodze...

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki panowie.

Postawiłem na KV coś w rodzaju pasterza i stwierdziłem, że mocno średnio tu pasuje.

Gwiazdy i napisy też sobie odpuszczam.

Czyli jeśli chodzi o kompozycje to zostaje ona taka jak na ostatnim zdjęciu poniekąd taka jak miała być pierwotnie.

Myśle ze scenka ma ciekawy klimat.

Co mi pozostaje to pomalować ladnie krowy, styrać KV i posiać kwiatki ew. pobawić sie jeszcze trawą.

Pozdrawiam.

Napisano

no tak, niestety z elementami graficznymi na KW było ubogo... pozostaje dezyzja, jak długo czołg pasie się na tym polu i jak bardzo go postarzyć... ale pewnie już sporo zrobiłeś od czasu ostatniego posta?

Napisano

Nadszedł czas na etap, którego obawiałem się najbardziej, a mianowicie malowanie krów.

Wzór znaleziony w goglach:

krowatyldg9.jpg

Krowy pomalowałem aero lub areo (zawsze mi się myli) w różnych tonach brązowego. Teraz pewnie zrobie ton w dół i w góre pędzlem a potem może jakiś wash.

Wygląda to tak:

krowyaerouv6.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Taki kolor krowy może być. Spytałem się kuzynki, która kończy studia na Akademii Rolniczej i twierdzi, że jest dobrze jeśli chodzi o rejon działań w Rosji europejskiej

Napisano

To fotka z netu nie pamiętam dokładnie? Znalazłem w goglach.

c.d.

Pocieniowałem krowy pędzelkiem wygląda to tak.

Musze jeszcze całość zmatowić bo troche farba nakładana techniką suchego pędzla błyszczy.

krowynewpq9.jpg

krowyfmsr9.jpg

Pozdrawiam.