greatgonzo Napisano 9 Czerwca 2023 Share Napisano 9 Czerwca 2023 (edytowane) Ale ten sposób nie ma nic z wspólnego z powyższym opisem. Znaczy się, przynajmniej teoretycznie. Edytowane 9 Czerwca 2023 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Czerwca 2023 Share Napisano 9 Czerwca 2023 Czemu nie? To czym kieruje się sędzia któremu model się podoba? Jeżeli model nie wpadnie mu w oko, nawet nie przystąpi do oceniania Co innego jak masz karty każdego modelu i musisz ocenić każdy z aspektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Czerwca 2023 Share Napisano 9 Czerwca 2023 System dostał, niestety, dość niefortunną nazwę, która rzutuje na postrzeganie go przez modelarzy. U podstaw idei leżało coś innego. Założenia, moim zdaniem, zupełnie słuszne, które miały na celu uprościć proces oceniania modeli, przy jednoczesnym zachowaniu pożądanego efektu. Efektu, którym jest wybranie i nagrodzenie najlepszych modeli. Przy tym wybór ma być jak najmniej nieobiektywny. Nie wiem, czy to jest odpowiednie miejsce na wchodzenie w szczegóły. Prawda, że niefortunna nazwa w połączeniu z lekkim podejściem do wyboru sędziów, doprowadziła do wypaczenia pierwotnej idei. Nie wiem jak bardzo, dlatego trochę mam tę nadzieję... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 W dniu 9.06.2023 o 16:00, greatgonzo napisał: System dostał, niestety, dość niefortunną nazwę, która rzutuje na postrzeganie go przez modelarzy. U podstaw idei leżało coś innego. Założenia, moim zdaniem, zupełnie słuszne, które miały na celu uprościć proces oceniania modeli, przy jednoczesnym zachowaniu pożądanego efektu. Efektu, którym jest wybranie i nagrodzenie najlepszych modeli. Przy tym wybór ma być jak najmniej nieobiektywny. Nie wiem, czy to jest odpowiednie miejsce na wchodzenie w szczegóły. Prawda, że niefortunna nazwa w połączeniu z lekkim podejściem do wyboru sędziów, doprowadziła do wypaczenia pierwotnej idei. Nie wiem jak bardzo, dlatego trochę mam tę nadzieję... . Trochę latek już masz Wiesz że teoria a praktyka to dwie różne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 Twierdzisz, że przychodzi takie wiek, kiedy nadzieja znika? Kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 W dniu 5.06.2023 o 20:32, Flachenty napisał: Zapewne tak, jak już wrócimy z urlopów na które właśnie się wybieramy To jak z tą listą zwycięzców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 3 godziny temu, Dudzio napisał: To jak z tą listą zwycięzców? opublikowana na stronie festiwalu... http://warszawskifestiwalmodelarski.pl/pliki/2023wyniki.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 30 Sierpnia 2023 Share Napisano 30 Sierpnia 2023 (edytowane) Witajcie, a ja mam pytanie-czy ktoś zna autora albo może był prezentowany u nas albo na jakimś innym forum model 1:72 AH-1G na dioramce widoczny na poniższym filmiku ok. 11:23 ? Edytowane 30 Sierpnia 2023 przez Headhunter88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi