Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7 minut temu, Artek82 napisał:

Mówiliśmy  o tym zdjęciu, a tu schronów jakby brak...

:super: 

aż się kolega w pracy spojrzał jak się zaśmiałem:haha:

• Haha 1
Napisano
5 minut temu, Grzes napisał:

jak się zaśmiałem

bdcdab51e7db30db7946dab6442808a9.jpg

Napisano
3 godziny temu, Artek82 napisał:

Mówiliśmy  o tym zdjęciu, a tu schronów jakby brak..

Widać je na horyzoncie. :mrgreen:

A na poważnie to aktualnie jestem uziemiony w szpitalu, korzystam tylko z telefonu na którym słabo widać i pomyliłem zdjęcia. Sorry.

Co do tego zdjęcia to jednoznacznie nie odpowiem co to za lotnisko ale raczej to nie Babimost. W Babimoście w moich czasach nie pamiętam żeby były Tatry w straży a wozy DIS-a były ustawiane na takim małym podeście zrobionym z płyt Jumbo do których, prowadziły drogi zrobione z tych samych płyt. 

Napisano
7 minut temu, Endrju napisał:

aktualnie jestem uziemiony w szpitalu, korzystam tylko z telefonu na którym słabo widać i pomyliłem zdjęcia. Sorry.

Andrzeju, nie denerwuj się, śmiesznie wyszło :mrgreen:

Zdrówka! :szampan1:

• Thanks 1
Napisano
28 minut temu, Endrju napisał:

A na poważnie to aktualnie jestem uziemiony w szpitalu, korzystam tylko z telefonu na którym słabo widać i pomyliłem zdjęcia.

Dużo zdrowia, wracaj szybko do domu wink4.

• Thanks 1
Napisano
56 minut temu, Endrju napisał:

aktualnie jestem uziemiony w szpitalu, korzystam tylko z telefonu

Szybkiego wyjścia i dużo zdrowia :szampan1:

• Thanks 1
Napisano

Andrzeju wracaj jak najszybciej do zdrowia, mamy nadzieję że to nic poważnego.

Wiem co to znaczy bo sam od kilku lat średnio raz na 2-3 miesiące robię "tourne" po lekarzach a pobytów w szpitalach to mam już serdecznie dość.

Zdrówka.

• Thanks 1
Napisano

Dziękuję kolegom za życzenia zdrowia. :wojo: Przydadzą się. Aktualnie to kończę trzytygodniową, szpitalną rehabilitację i na razie wszystko idzie w dobrym kierunku. Poważnie było na początku października jak mi robili operację.

• Like 2
Napisano
W dniu 21.11.2024 o 18:36, Endrju napisał:
8 minut temu, Endrju napisał:

Dziękuję kolegom za życzenia zdrowia. :wojo: Przydadzą się. Aktualnie to kończę trzytygodniową, szpitalną rehabilitację i na razie wszystko idzie w dobrym kierunku. Poważnie było na początku października jak mi robili operację.

Niech Dobre Duchy mają cię w opiece. 

• Thanks 1
Napisano

Dziś podsuwam pomysł na dioramkę z Limem

image.thumb.png.5677b17237480f505c3378db7dbe7a47.png

• Like 3
Napisano

Mój wujek jak jeszcze żył to opowiadał, że w jednostce w której był mieli Dodge'a, którym nie wolno było jeździć bo służył wyłącznie do holowania samolotów a mógł uciągnąć więcej niż każdy inny wóz.

A zdjęcie naprawdę klimatyczne!

Napisano
9 minut temu, pmroczko napisał:

Mój wujek jak jeszcze żył to opowiadał, że w jednostce w której był mieli Dodge'a, którym nie wolno było jeździć bo służył wyłącznie do holowania samolotów a mógł uciągnąć więcej niż każdy inny wóz.

Mój ojciec służył w 6PDPD w Krakowie, w kompanii PKM na początku lat sześćdziesiątych. Dodge 3/4 były wtedy używane do holowania PKMów, potem dopiero zamieniono je na GAZy69. Opowiadał jak szaleli Dodge'ami po pasie startowym w Czyżynach i na zawrotce na końcu pasa jedna poszła na bok... :szczerbol:.

Napisano
3 godziny temu, barszczo napisał:

w kompanii PKM na początku lat sześćdziesiątych. 

Możesz rozjaśnić ten skrót?

Napisano (edytowane)

pył wejdzie wszędzie - pomoże myjka ciśnieniowa 1000px-777th_Expeditionary_Airlift_Squadron_C-130s_Balad_AB_Iraq.jpg  można też zająć się zbiornikiem paliwa132FW fuel shop members repair F-16 fuel tank during DACT mission in Australia.1000w_q95.jpgD1dIcDsXgAAy9z9.jpg.avif                                  lub           Turbofan-Engine-US-Air-Force-730x521.jpeg

Edytowane przez panmopsik
  • Like 2
Napisano

Kilka ciekawych autek z lotniska Witebsk na Białorusi

image.thumb.png.4f1fe3cedb238ca2f966808968614c7e.png

image.thumb.png.1814006bb9ede3a52cac630cf11dd0f5.png

image.thumb.png.33977c1f29830a07259813cfaf2e6e16.png

• Like 1
  • Thanks 1
Napisano
1 minutę temu, jmx62 napisał:

kiedy to było?

13 sierpnia 2012r.

• Thanks 1
Napisano

Ponieważ siedzę ostatnio w naszych akrobacyjnych Iskrach, opracowując historię ich malowań, wiec dziś znów trzy ciekawe fotki z tego tematu (Dęblin - 18.06.2015)

image.thumb.png.e0e7695e565ad24ff96a860dc6700141.png

image.thumb.png.9fbd069a6bb2b85531380c47a2e47367.png

image.thumb.png.2d428427f106c139339017f8f527d709.png

Fot. D.Niedźwiecki

• Like 1
  • Thanks 1
Napisano
4 godziny temu, Grzes napisał:

Ponieważ siedzę ostatnio w naszych akrobacyjnych Iskrach, opracowując historię ich malowań, ...

Hmm, jeśli zanosi się na jakąś publikację na ten temat to już ustawiam się w kolejkę po pierwszy egzemplarz z dedykacją :peace:

Napisano
18 godzin temu, panmopsik napisał:

zabezpieczenie Go 242 w Afryce Północnej  f5q3yy54fal61.png

Wklej to w IBG nowości ! 

Napisano

Phantom ma sporo ciekawych dodatków dla robiących dioramki.

Tylko ceny takie średnio atrakcyjne.

• Like 1