ArtDeco Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 Godzinę temu, zaruk napisał: Nie wiadomo, czy są w planie. Szkoda szpecić taki piękny pomarańcz. Tak wspaniałych kalkomanii nie odpuszczę, zwłaszcza, że jest szansa znowu coś spit...lić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtDeco Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 57 minut temu, Kon_Bar napisał: Ładny kolor! Gdzie się podziały podpory płata? Odpadły przy zmywaniu farby, może to i lepiej, przykleję na końcu Tak prawdę powiedziawszy to wszystko mi odpadło .... ale je pozbierałam, wkleiłam i powiedziałam przeciwnościom losu - nie poddaję się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 A czy ten pomarańczowy nie powinien być ciemniejszy? Bardziej czerwony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtDeco Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) Odpaliłam Ultrę i ucieszyłam się, że nie posiadam Infinity bo oczywiście wlałam lakier gloss varnish Vallejo bez rozcienczania - zmatowiłam pomarańcz O ZGROZO! Chciałam wyczyścić aerograf bo się zapchał, wlałam zmywacz z acetonem , który to wszystko zwarzył . Wyczyściłam Cleanluxem i wszystko gra. Na koniec wyciągnęłam starego chińczyka i polakierowałam Sidoluxem i teraz się błyszczy. Taka jestem Artystka Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez ArtDeco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtDeco Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 8 minut temu, Fixer napisał: A czy ten pomarańczowy nie powinien być ciemniejszy? Bardziej czerwony? Obejrzałam fotki oryginału i myślę, że to jest typowy mocny pomarańcz. Moja fotka tego nie oddaje co ja widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 27 minut temu, ArtDeco napisał: Odpaliłam Ultrę i ucieszyłam się, że nie posiadam Infinity bo oczywiście wlałam lakier gloss varnish Vallejo bez rozcienczania - zmatowiłam pomarańcz O ZGROZO! Chciałam wyczyścić aerograf bo się zapchał, wlałam zmywacz z acetonem , który to wszystko zwarzył . Fascynujące. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtDeco Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 3 godziny temu, Fixer napisał: A czy ten pomarańczowy nie powinien być ciemniejszy? Bardziej czerwony? Teraz tak sobie porównuję do koloru pudełkowego to rzeczywiście mój model jest jaśniejszy. Tylko nie wiem czy mam się opierać na kolorze z pudełka czy na kolorze zawartym w instrukcji, gdzie zalecają kolor orange co też uczyniłam. Trudno zostawiam tak jak jest. Oglądając różne fotki oryginału to odcień jest różny w zależności od światła w danym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 Zostaw. Jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) działaj dalej Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtDeco Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) Trwają prace z kalkomanią,, ale kolor nie dawał mi spokoju więc przy świetle dziennym zrobiłam fotkę na tle opakowania i okazuje się, że kolor jest idealny Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez ArtDeco 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 6 minut temu, ArtDeco napisał: ...okazuje się, że kolor jest idealny Kalkomanie już położone, więc do przetestowania w przyszłości... jeśli nie "czujesz" powyższego koloru, to zawsze możesz spróbować pogłębić go mgiełką Clear Orange, lub nawet delikatnie Clear Red - Tamiya, Mr.Color, czy co tam preferujesz. Przy innych kolorach znajdzie zastosowanie Clear Yellow, Green, Blue, a nawet Smoke. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 Niestety dałaś nie ten statecznik pionowy co trzeba Powinien być z wyższą płetwą i wtedy kalkomania z rejestracją weszłaby prawidłowo. No ale trudno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtDeco Napisano 18 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2023 (edytowane) W dniu 17.04.2023 o 08:14, Artek82 napisał: Niestety dałaś nie ten statecznik pionowy co trzeba Powinien być z wyższą płetwą i wtedy kalkomania z rejestracją weszłaby prawidłowo. No ale trudno Zapewne masz rację, ale ja sugerowałam się umieszczeniem światła i ten był bliżej tego ze zdjęć na oryginale. Napisz co Ty byś wybrał Edytowane 18 Kwietnia 2023 przez ArtDeco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 46 minut temu, ArtDeco napisał: sugerowałam się umieszczeniem światła... ...Napisz co Ty byś wybrał Ja bym światełko przełożył / przerobił Ogólnie to statecznik z cieńszą płetwą w zestawie jest do wersji C-180. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Niestety trzeba się przyzwyczaić, że modele (zwłaszcza takie jak ten - z wieloma malowaniami) często mają… ograniczony zasób części zgodnych z konkretnym egzemplarzem i trzeba coś przerobić etc. W instrukcji jest zaznaczone, który statecznik jest prawidłowy (ten z „nieprawidłowym” światłem ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtDeco Napisano 21 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2023 Model został ukończony, posiada wiele błędów i nie ma się czym chwalić, ale z jednego jestem dumna i to bardzo. Ukończyłam go i jest to mój pierwszy model w technologii plastiku:) Mam nadzieję, że następny będzie lepszy. Dziękuję wszystkim za pomoc, wiele się nauczyłam.... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 21 Kwietnia 2023 Share Napisano 21 Kwietnia 2023 Brakuje Ci czegoś na tym obrazku: https://www.scalemates.com/kits/mil-mod-mm-072-085-animals--1134601 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 21 Kwietnia 2023 Share Napisano 21 Kwietnia 2023 Przyjemna cywilna odmiana w zmilitaryzowanym środowisku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 21 Kwietnia 2023 Share Napisano 21 Kwietnia 2023 (edytowane) @ArtDeco, co następne ? Edytowane 21 Kwietnia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 21 Kwietnia 2023 Share Napisano 21 Kwietnia 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Fixer napisał: Brakuje Ci czegoś na tym obrazku: https://www.scalemates.com/kits/mil-mod-mm-072-085-animals--1134601 i tego też (fot. assets.puzzlefactory.pl) Edytowane 21 Kwietnia 2023 przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Kwietnia 2023 Share Napisano 21 Kwietnia 2023 A ja się pytam - gdzie jest galeria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 22 Kwietnia 2023 Share Napisano 22 Kwietnia 2023 Brawo. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtDeco Napisano 22 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2023 13 godzin temu, panmopsik napisał: @ArtDeco, co następne ? To co powinno być pierwsze czyli Zlin z-42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtDeco Napisano 22 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2023 13 godzin temu, zaruk napisał: A ja się pytam - gdzie jest galeria? Chyba żartujesz , nie będę profanować galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 22 Kwietnia 2023 Share Napisano 22 Kwietnia 2023 24 minuty temu, ArtDeco napisał: To co powinno być pierwsze czyli Zlin z-42 wybrałaś malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi