TAW Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Zapraszamy na lotnisko GALERIA MOJEJ OŚMIOLETNIEJ CÓRKI OLI. Jest to jej drugi model (wcześniej czołg), pierwszy malowany aerografem. Z racji tego, że ma już "doświadczenie" to starałem się żeby praca była jaknajbardziej samodzielna - dostosowana do wieku i możliwości i przede wszystkim, żeby to była dobra zabawa. Z tego co sam zrobiłem fizycznie na tym modelu to podtrzymywanie kilku części przy sklejaniu, wkleiłem golenie podwozia bo po pomalowaniu nie chciały się wcisnąć na miejsce, maskowałem model do malowania i sam też musiałem pomalować oszklenie bo przetłoczenia w niektórych miejscach zanikały i uratowałem rozpadającą się kalkę z napisem "U.S". A i jeszcze dla zabawy pobawiłem się nitowarką z ręki (Ola i żona również ). Poza tym to tylko jak kierownik na budowie: tu popraw, tu więcej a tu mniej, tu bardziej rozetrzyj. Z efektów olejnych tylko biedronka bo przy malowaniu tak jak się spodziewałem poszło za grubo farby i wash w linie podziału nie siadł. Oprócz tego jeszcze delikatnie trochę pigmentów. Jeśli chodzi o zestaw to 10 części na krzyż jednak spasowanie to masakra, części przezroczyste gubią przetłoczenia. Ogólnie bardzo słabo bo za tą cenę można już dostać starą Hasegawę i w to chyba pójdziemy przy następnym samolocie. A ostatecznie wyszło tak: 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Brawo Wy. Kontynuujcie zabawę, tylko weźcie trochę lepszy modelik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Brawo Ola i Tata. Ale Ola bardziej To chyba trochę wiadomo, co tam Zajączek w niedzielę przyniesie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 8 Kwietnia 2023 Share Napisano 8 Kwietnia 2023 Bardzo ładny model, gratulacje Również podstawka jest bardzo fajna i doceniam decyzję o pozostawieniu jej boku w naturalnym kolorze. Mój drugi model przykleił mi się do ramek podczas klejenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Kwietnia 2023 Share Napisano 8 Kwietnia 2023 Robota bardzo fajna choć materiał wyjściowy kiepski. Podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2023 Bardzo dziękujemy. Oczywiście następnym razem na jej warsztat trafi już lepszy zestaw. Pójdzie raczej stara Hasegawa bo to podobno takie w miarę bezszpachlowe i części też nie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Kwietnia 2023 Share Napisano 8 Kwietnia 2023 Mnie również się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Kwietnia 2023 Share Napisano 9 Kwietnia 2023 Fajne wykonanie podoba się i życzę jeszcze dużo wspólnych modeli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi