KubaRo950 Napisano 23 Kwietnia 2023 Share Napisano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) Merkava mkIII Jak na Menga to nie taka super spasowana, Najwieksze prosblemy u mnie wystąpiły z płytą nadsilnikową. Może trafiłem taki egzemplarz, ale spasowanie tych części nie było najlepsze. Gąski HobbyBossa, figurka z zest. Menga i dodatki żywice + Milliput Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez KubaRo950 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 23 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) 8 minut temu, bulik58 napisał: Bardzo fajna ta Merkava IIIB , mi się ten model podoba , problemy z cześcią nad silnikową występują równierz w wersji IIID. Czemu użyłes traków z HB , oryginalne nie podeszły i z czego robiłeś tą wykładzinę antypoślizgową , bo zestawowa to nie jest raczej. Czerwona gaśnica z obu stron wieży- to jest poprawny kolor czy po prostu taką chciałeś mieć , gdyż ja jeszcze takiej nie widziałem na Rydwanie. Zestawowe są gumowe podobnie jak w Mengowym Namerze. Antyslip z pasty AK, ale przerzuce się chyba na VMS albo ten dwuskładnikowy z AK bo jednak ta pasta nie oddaje za bardzo tego jak Rydwany w rzeczywistości mają zrobiony antypoślizg. Co do gaśnic to czerwone też występują Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez KubaRo950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Kwietnia 2023 Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Świetna praca! Mi się podoba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 23 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Bardziej skłaniam sie do VMS dwuskladnikowej, chodzi mi o to że ta pasta daje zbyt regularny efekt. Jest dobra do NATO. Merkavy mają chyba bardziej coś przypominającego jakieś kruszywo. Chyba że znasz jakiś inny ciekawy produkt to chętnie przetestuje Co do gaśnic to troche luzna interpelretacja była. W IDF czesto mają kontrastowe uchwyty to czemu by nie gaśnice, ale możliwe jak teraz sprawdzam że to bład... Wszystkie Merkavy z czerwonymi gaśnicami to chyba jedna i ta sama. Co do brudzenia starałem się nie przesadzić i oddać efekt tego jak one brudzą się w Izraelu. Jak patrze na fotki to wiekszość potrafi być pokryta grubą warstwą piasku ktory zmywany przez deszcz wyglada jak odpryski starej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Kwietnia 2023 Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Droid robi robotę, fajnie wyglądają czerwone zaczepy i uchwyty. Mam w planach Merkavę III, ale Academy z odrobiną waloryzacji. Jak dla mnie model pierwsza klasa!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 Super Merkava 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 Rydwan ładnie wyszedł, widać tam nawet jakąś modulację koloru, ale wszystko ładnie się komponuje z subtelnej ilości kurzem i brudem. Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 Bardzo mi się podoba, zwłaszcza cieniowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 25 Kwietnia 2023 Share Napisano 25 Kwietnia 2023 Jeśli się nie mylę, kolega był we Wrocławiu. Na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 25 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2023 4 minuty temu, jarross napisał: Jeśli się nie mylę, kolega był we Wrocławiu. Na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach. Byłem byłem, razem z Magachem 5 i Shot Kal Centurionem. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2023 Share Napisano 25 Kwietnia 2023 Podoba się gratulację! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 25 Kwietnia 2023 Share Napisano 25 Kwietnia 2023 Chwaliłem już na FB, pochwalę i tu. Wszystko mi się w niej podoba Dbałość o szczegóły takie jak różne pierdułki na wieży, bagaże, torby itp. naprawdę podbija efekt końcowy. Może bym ciut bardziej przykurzył, ale to już kwestia gustu. Co do antislipa - ja w małej skali używam AK, ale w 1:35 próbowałbym pewnie z piaskiem od szynszyli na kleju, bo wtedy możesz porobić różne efekty przetarć i jeszcze bardziej urozmaicić powierzchnię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 25 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2023 Kurzenie niestety zdjęcia troszkę przytłumiły, bo sam kolor tej III wpada w piaskową zieleń i na fotkach nie byłem w stanie oddać tego kontrastu. W rzeczywistości brud odcina się mocniej, aczkolwiek wiem że z Rydwanem można poszaleć jeszcze grubiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 25 Kwietnia 2023 Share Napisano 25 Kwietnia 2023 Co do antyslipa polecam ten filmik, 7 minuta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 W dniu 25.04.2023 o 09:53, KubaRo950 napisał: Kurzenie niestety zdjęcia troszkę przytłumiły, bo sam kolor tej III wpada w piaskową zieleń i na fotkach nie byłem w stanie oddać tego kontrastu. W rzeczywistości brud odcina się mocniej, aczkolwiek wiem że z Rydwanem można poszaleć jeszcze grubiej. Oj, na żywo w porównaniu z moją merkavą wyglądał jak prosto z fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi