halset Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) Takie coś sobie zacząłem dłubać jakiś czas temu: Nawet pasuje (po lekkim szlifowaniu, stad te paprochy wszędzie) Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Edytowane 3 Maja 2023 przez halset 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 hehe prawdziwy таежный монстр co to za dodatek chwytakowy ? jakiś produkt sobstwiennyj ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 28 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2023 6 minut temu, M.A.V. napisał: hehe prawdziwy таежный монстр co to za dodatek chwytakowy ? jakiś produkt sobstwiennyj ?? Taki tam eksperyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 30 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2023 Pora zacząć drutowanie: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 11 Maja 2023 Autor Share Napisano 11 Maja 2023 Małe kroczki poczynione: Tymczasem druga część puzzli się wydrukowała, poskładane tylko tak na ślinę: Niestety zrobiłem za płytki bieżnik więc koła będą się drukować jeszcze raz. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 (edytowane) Obserwuję, też buduję Urala ale 375D i w wersji 9T31M czyli żurawia samochodowego. Duży plus za dorobienie hydrauliki i układu sprężonego powietrza. Ale w tej beczce miodu łyżka dziegciu- brakuje Ci dwóch zbiorników powietrza jeden jest pod kabiną od strony pasażera z reduktorem i przewodem zawiniętym w 8-kę a drugi na ramie po prawej stronie między tymi okrągłymi poprzeczkami. Nie wiem czy Twój pojazd będzie wyposażony w kosz na koło zapasowe, razem ze zbiornikiem na płyn hydrauliczny jeżeli tak to musisz dogłębnie je przerobić (zestawowe to jakaś twórcza interpretacja żółtych ludzików) łącznie z dorobieniem siłownika do opuszczania kosza i przerobienia podstawy w/w zbiornika która w oryginale wygląda zupełnie inaczej . Pozdr. A. Edytowane 12 Maja 2023 przez Adams M1A1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 13 Maja 2023 Autor Share Napisano 13 Maja 2023 9 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Obserwuję, też buduję Urala ale 375D i w wersji 9T31M czyli żurawia samochodowego. Duży plus za dorobienie hydrauliki i układu sprężonego powietrza. Ale w tej beczce miodu łyżka dziegciu- brakuje Ci dwóch zbiorników powietrza jeden jest pod kabiną od strony pasażera z reduktorem i przewodem zawiniętym w 8-kę a drugi na ramie po prawej stronie między tymi okrągłymi poprzeczkami. Nie wiem czy Twój pojazd będzie wyposażony w kosz na koło zapasowe, razem ze zbiornikiem na płyn hydrauliczny jeżeli tak to musisz dogłębnie je przerobić (zestawowe to jakaś twórcza interpretacja żółtych ludzików) łącznie z dorobieniem siłownika do opuszczania kosza i przerobienia podstawy w/w zbiornika która w oryginale wygląda zupełnie inaczej . Pozdr. A. Robisz jakąś konwersję z Panzershopu czy coś w tym stylu? Gdzie warsztat? Dzięki za konkrety! Jeśli chodzi o zbiornik na ramie nad wydechem to jest w zestawie, muszę przykleić, natomiast ten pod kabiną od strony pasażera nie do końca kojarzę, masz może jakieś zdjęcie? Kosza na koło zapasowe nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Maja 2023 Share Napisano 13 Maja 2023 55 minut temu, halset napisał: Robisz jakąś konwersję z Panzershopu czy coś w tym stylu? Gdzie warsztat? Dzięki za konkrety! Jeśli chodzi o zbiornik na ramie nad wydechem to jest w zestawie, muszę przykleić, natomiast ten pod kabiną od strony pasażera nie do końca kojarzę, masz może jakieś zdjęcie? Kosza na koło zapasowe nie będzie Nie to nie jest żadna konwersja ale mój projekt autorski o wdzięcznej rejestracji UHO 2026 o taki : 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Maja 2023 Share Napisano 13 Maja 2023 Sorry że tak post pod postem ale nie wiem czemu nie chce mi dodawać zdjęć. Tutaj masz umiejscowienie tego na ramie; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Maja 2023 Share Napisano 13 Maja 2023 A tutaj tego pod kabiną: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 13 Maja 2023 Autor Share Napisano 13 Maja 2023 17 minut temu, Adams M1A1 napisał: Sorry że tak post pod postem ale nie wiem czemu nie chce mi dodawać zdjęć. Tutaj masz umiejscowienie tego na ramie; Ten w moim przypadku będzie po zewnętrznej stronie, o tuti: A tego drugiego nie potrafię zlokalizować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Maja 2023 Share Napisano 13 Maja 2023 34 minuty temu, halset napisał: Ten w moim przypadku będzie po zewnętrznej stronie, o tuti: A tego drugiego nie potrafię zlokalizować... Popatrz tutaj widać go z prawej strony u góry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 13 Maja 2023 Autor Share Napisano 13 Maja 2023 4 minuty temu, Adams M1A1 napisał: Popatrz tutaj widać go z prawej strony u góry: No tak, to ten na ramie. Mi chodziło że nie potrafię zlokalizować tego pod kabiną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Maja 2023 Share Napisano 13 Maja 2023 4 minuty temu, halset napisał: No tak, to ten na ramie. Mi chodziło że nie potrafię zlokalizować tego pod kabiną Nie .To jest zdjęcie tego pod kabiną zobacz dokładnie że zaczyna się tam gdzie kończy się mocowanie resoru a kończy się na wysokości reduktora ( to ten obiekt po lewej stronie) . Tutaj masz filmik z YT ( Moto Bieda) widać go częściowo w 5:46 m filmiku: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 13 Maja 2023 Autor Share Napisano 13 Maja 2023 Postaram się ogarnąć. Tymczasem przyczepka się robi: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 18 Maja 2023 Autor Share Napisano 18 Maja 2023 Nierównej walki ciąg dalszy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 Interesujący model powstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Hydraulika piękna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 23 Maja 2023 Autor Share Napisano 23 Maja 2023 Zrobiłem od nowa tą przestrzeń załadunkową bo niestety zrobiłem parę baboli. Baboli w dźwigu też się nie ustrzegłem, ale na bieżąco zbieram kwity gdybym miał robić kolejny Drutowania ciąg dalszy: Następne w kolejności pewnie będą: zbiornik o którym wspominał kolega @Adams M1A1i trochę mniejszych kabelków na ramie tu i tam. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 Nie ma co, robi wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 26 Maja 2023 Autor Share Napisano 26 Maja 2023 W międzyczasie coś takiego wyszło: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 1 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2023 Patrzta o czym zapomniałem a co leżało w pudełku: Pewnie wykorzysta się to i owo Przy okazji mały update, doszło parę pierdół, m.in. brakujący zbiornik i trochę kabli. Myślę że kolejna aktualizacja powinna być na dniach i będą to ostatnie zdjęcia przed malowaniem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Czerwca 2023 Share Napisano 1 Czerwca 2023 Jest moc. Ale brakuje Ci jeszcze wyposażenia zbiornika paliwa w rurkę zasilającą i filtr paliwa. Pozdr.A 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 1 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2023 6 minut temu, Adams M1A1 napisał: Jest moc. Ale brakuje Ci jeszcze wyposażenia zbiornika paliwa w rurkę zasilającą i filtr paliwa. Pozdr.A Adams jak zwykle na posterunku. Jeśli chodzi o przewody to jasna sprawa, ale gdzie jest filtr? Wybacz głupie pytania, ja tylko sklejam plastikowe zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi