Skocz do zawartości

StuG. III Ausf. D Bronco 1/35

Evildead

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :), No i koniec zabawy ze Stugiem, scenka - gdzieś tam w ZSRR  zawierucha zimowa z końca 1941 :). Zapraszam do oglądania.

Warsztat jakby ktoś chciał coś skorzystać :

IMG_20230715_111534

IMG_20230715_111653

IMG_20230715_111616

zdj 1

zdj 2

IMG_20230715_111555

IMG_20230715_111543

IMG_20230715_111428

IMG_20230715_111136

3_Easy-Resize.com.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

Edytowane przez Evildead
  • Like 14

5 minut temu, MayonesEXG7 napisał:

Zmień suwak kontrastu zdjęć na oryginalne, bo ostatnie jest normalne a tam szarość. Wal normalnie nie kombinuj z kolorami :)

Jak tu kontrast nie podbijany, przecież nie zmniejszę, nie bardzo rozumiem :)

O rzesz Ty Cię w ząbek czesany - ale klimat wykręciłeś. I ten Stug super i to bagno roztopowe i nawet karykaturalne twarze figurek pasują tu jak ulał. Ta praca mi się MEGA podoba. Od siebie jeszcze dwie foty z Bundesarchiv 😉

z.jpg.0d70f50f103500143c928b19632172b1.jpg

z2_Fotor.jpg.d44fa34acce72aa8f01b6d54f322000f.jpg

Edytowane przez TAW
  • Thanks 1

Napisano (edytowane)
1 minutę temu, TAW napisał:

O rzesz Ty Cię w ząbek czesany - ale klimat wykręciłeś. I ten Stug super i to bagno pozimowe i nawet karykaturalne twarze figurek pasują tu jak ulał. Ta praca mi się MEGA podoba. Od siebie jeszcze dwie foty z Bundesarchiv.

z.jpg.0d70f50f103500143c928b19632172b1.jpg

z2_Fotor.jpg.d44fa34acce72aa8f01b6d54f322000f.jpg

Pikne Panie :) zapisuje :)

Edytowane przez Evildead

25 minut temu, patrykd napisał:

Ten z tym chrlmem ma oczy  jak zombie. Ale jesli chodzi o caloksztalt jest bardzo ladnie.  Caly czas teierdze ze ten stug jest lekko zielony 😉

Bo to zombiaki  pasujące do scenki , pisałem o tym warsztacie 🙂, kolor jak kolor AK RC więc niby powinien być dobry, mam jeszcze pół słoika 🙂

16 minut temu, Endrju napisał:

Podoba mi się bardzo Twoja dioramka.:super:

Nie zmienia to faktu że za konserwami z krzyżami nie przepadam.

Dzięki, no z krzyżami to wiadomo, mają swoje za uszami, podobnie japońce mają najpiękniejsze okręty ale też podejrzane jednostki wojskowe ..., mam też jakieś radzieckie czołgi na kiedyś, także nie do końca monotematycznie będzie, a z tej roboty również jestem zadowolony , Pozdro :)  

W dniu 14.05.2023 o 18:27, Evildead napisał:

Dzięki, no z krzyżami to wiadomo, mają swoje za uszami, 

Uściślę może moje podejście. Ja absolutnie nie mam nic przeciwko klejeniu modeli pojazdów państw totalitarnych. Mają swój specyficzny urok. Sam swego czasu doświadczyłam spotkania z Tygrysem oko w oko w Munster i dopiero wtedy zrozumiałem wszystkich fanów Tygrysa. A Pantere to sobie kiedyś ulepię ale powstańczą.

• Like 1

2 godziny temu, Endrju napisał:

Sam swego czasu doświadczyłam spotkania z Tygrysem oko w oko w Munster i dopiero wtedy zrozumiałem wszystkich fanów Tygrysa.

Z ciekawości, kiedy? Też jeszcze załapałem się na niego w Munster, ale od 2017r stoi tam... replika 1:1, oryginał odebrał właściciel 😞

1 godzinę temu, kryspacz napisał:

Z ciekawości, kiedy? Też jeszcze załapałem się na niego w Munster, ale od 2017r stoi tam... replika 1:1, oryginał odebrał właściciel 😞

Mniej więcej 2013 lub 2014. Wiedziałem, że go oddali ale nie wiedziałem, że aktualnie replika stoi. Przypomniało mi się, że podczas mojej wizyty w muzeum grupa 5 może 6 zawodników latała po czołgu i wszystko mierzyli. Może robili pomiary do wykonania repliki? Teraz mi się tak skojarzyło.

• Like 1

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Bengal napisał:

coś pięknego, gratulacje!

Dzięki :) , tak żeby zamknąć temat dodam że inspiracja było takie oto zdjęcie, wprawdzie tu wersja e , ale cały koncept mi się widział od razu , a że model zakupiony wcześniej.. dzięki za opinie , Pozdro

71333900_2337382026391576_889014863987212288_n.jpg

Edytowane przez Evildead
  • Like 1