Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Najlepsze z tych zapowiedzi to Revell Airbus A400M, C-17 Qatar/RAF i Zvezda Mi-24A Hind-A, Mi-35 Hind-F, Tu-134B i Boeing 747-8.

Ciekawe czy to wszystko dojdzie do skutku w tym roku. Italeri mogła by już Atr-42 wypuścić.

Napisano

Pare lat temu byl zapowiadany przez A-model. Ostatnio raczej sprawa przyschla.

Tymczasem A-model zakonczyl prace nad modelem Il-12. Fotki ramek:

da1ce69830778dbb.jpg

381f324ca70a0059.jpg

Pozdr.

Pawel

Napisano

Nowe blachy Brengun dla revellowskiego Hawker Huntera:

cd727df06b4a0f39.jpg

7afd69adc2a6c4f4.jpg

Wiecej: http://www.brengun.cz/products/brl144030-hawker-hunter-fga-9/

i dwa nowe elementy do postawieniu na lotnisku:

NC-8A mobile electric power plant

3213a7b1a21d3f50.jpg

433de9f215410128.jpg

Wiecej: http://www.brengun.cz/products/brs144007-nc-8a-mobile-electric-power-plant-2pcs-/

U.S.NAVY Oxygen cart

cc7ce3b928f59ecd.jpg

Wiecej: http://www.brengun.cz/products/brs144008-u-s-navy-oxygen-cart-2pcs-/

Pozdr.

Pawel

Napisano

Kilka info z mojego źródła

"...ATR - wypadł definitywnie z katalogu i zapowiedzi Italeri, na przełomie lutego i marca pojawi się nowość z Eastern Express. Tym razem coś sporego. Boeing 777. W sumie pięć wersji ma być. Trzy 777-200 i dwie 777-300. I ostatnia wiadomość :

PasDecal wydał w plastiku taki to modelik

a8c79b1eabe8da0fmed.jpg

9cd5f666e88dd91fmed.jpg

e2bda45f6c12d2afmed.jpg

Co prawda lekko poza tym tematem ale Revell zapowiedział Concorda 1/200

Napisano

Wiecie gdzie będzie można nabyć Antonova ?

Napisano

Też jestem ciekaw. Gdzie i za ile tego AN28 będzie można nabyć.

Szczególnie, że u mnie w mieści produkują nowszą wersje M28

Napisano

Nie - mają to być nowe modele, bez wzorowania się na Minicrafcie, ale zobaczymy

Dalsze nowości z zaprzyjaźnionego źródła :

Model PasDecal EMB-110

5f55f86d8be056eb.jpg

Napisano

o! ten Embraer to dla mnie ciekawostka i dobra wiadomość, mam model tego samolotu z Leomana ale tam z racji upływu czasu kalkomanie słabo się nadają do użycia, jest więc szansa, że Pas decal wypuści jakieś osobne zestawy kalkomanii albo w tym modelu będzie więcej wariantów malowania (?)

• 2 weeks later...
Napisano

czyżby koniec problemów z kalkomaniami do samolotów LOT-u? Nowa marka Lima Oscar Decals i od razu 3 malowania klik

Napisano
czyżby koniec problemów z kalkomaniami do samolotów LOT-u? Nowa marka Lima Oscar Decals i od razu 3 malowania klik

Jak wróble cwierkają firma już działa (kalki dla niej drukuje Techmod) jak kolega pisał na początek 3 malowania benków (-400 i -500).

Kalki są już wydrukowane i powinny pojawić się od przyszłego tygodnia w sprzedaży. Jak się dowiedziałem będą następne kalki do polskich samolotów - głównie w 1/144 ale też będę inne skale (1/72). W planach min AirItaly Polska, polskie Dakoty, Ebraery itd.

Boeing737-500LOTSP-LKCcopy.jpg

737-500.jpg

Boeing737-500LOTSP-LKEcopy.jpg

StarAlliance.jpg

Boeing737-400LOTSP-LLCcopy.jpg

80Lat.jpg

Napisano

zamówiłem sobie wszystkie 3 na posmakowanie choć niebieski mnie trochę niepokoi, tłumaczę sobie że to tylko grafika w internecie i w rzeczywistości będzie ciemniejszy, pojawiała się też ich zapowiedź w Martoli

EDIT: to się nazywa serwis! już dostałem info od producenta, że niebieski na samych kalkomaniach jest jak najbardziej OK - tak trzymać!

Napisano

Witam kolegów.

Doczekaliśmy się na fajne kaleczki do lotowskich Boeingów 737 i w związku z tym mam pytanko do znawców pasażerów .

Kalki są są do wersji 500 i 400 . Kto produkuje modele tych wersji 737 i czy ewentualnie można by było zastosować jakąś inną wersje ( np. 800 z Revela) i czy wiązało by się to z dużymi przeróbkami ewentualnie . Czy wogóle taka opcja wchodzi w grę czy jest bezsensowna. Z góry dziękuje za odpowiedz.

Pozdrawiam.

Darek

Napisano

Modele produkuje Skyline Models.

Wg. mnie osiemsetka nie nadaje się do przeróbki na czterysetkę i pięćsetkę. Gdyż nie różni się tylko długością kadłuba.

Porównaj zdjęcia np. B738 i B735. Boeing 737-500 wydaje się grubiutki w porównaniu do osiemsetki.

Napisano

To dwa różne typoszeregi B737-300 to druga generacja z modelami 300,400,500 a B737-800 to tzn NG "Next Generation" z modelami 600,700,800,900. II generacja od NG różni się silnikami, kadłubem, skrzydłami (długość i powierzchnia) oraz wysokością, bodajże też jest inne podwozie. Czyli mimo podobieństw zewnętrznych to inny samolot.

Napisano

Dokładnie. Zarys samolotów może być podobny, ale mimo wszystko to różne samoloty.

Napisano

Chlopaki, moze przemyslcie pomysl zalozenia osobnego tematu informacyjnego o "pasazerach". Takiego gdzie bedzie krotkie info o roznicach miedzy poszczegolnymi wersjami, jakis listing dostepnych zestawow dla konkretnej wersji itp.?

Pozdr.

Pawel