Giulio Niewiadomski Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 wszystkie nowosci sa ciekawe, ale ten co sklejal prototyp chyba wkleil krzywo prawa golen podwozia glownego (ostatnie zdjecie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Najlepsze z tych zapowiedzi to Revell Airbus A400M, C-17 Qatar/RAF i Zvezda Mi-24A Hind-A, Mi-35 Hind-F, Tu-134B i Boeing 747-8. Ciekawe czy to wszystko dojdzie do skutku w tym roku. Italeri mogła by już Atr-42 wypuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bowendurth Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Zastanawia mnie czy kiedyś pokuszą się o wypuszczenie modeli Antonova 225 ( nigdy się nie spotkałem z żadną wzmianką czy taki model był). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2011 Pare lat temu byl zapowiadany przez A-model. Ostatnio raczej sprawa przyschla. Tymczasem A-model zakonczyl prace nad modelem Il-12. Fotki ramek: Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Nowe blachy Brengun dla revellowskiego Hawker Huntera: Wiecej: http://www.brengun.cz/products/brl144030-hawker-hunter-fga-9/ i dwa nowe elementy do postawieniu na lotnisku: NC-8A mobile electric power plant Wiecej: http://www.brengun.cz/products/brs144007-nc-8a-mobile-electric-power-plant-2pcs-/ U.S.NAVY Oxygen cart Wiecej: http://www.brengun.cz/products/brs144008-u-s-navy-oxygen-cart-2pcs-/ Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Kilka info z mojego źródła "...ATR - wypadł definitywnie z katalogu i zapowiedzi Italeri, na przełomie lutego i marca pojawi się nowość z Eastern Express. Tym razem coś sporego. Boeing 777. W sumie pięć wersji ma być. Trzy 777-200 i dwie 777-300. I ostatnia wiadomość : PasDecal wydał w plastiku taki to modelik Co prawda lekko poza tym tematem ale Revell zapowiedział Concorda 1/200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Wiecie gdzie będzie można nabyć Antonova ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Też jestem ciekaw. Gdzie i za ile tego AN28 będzie można nabyć. Szczególnie, że u mnie w mieści produkują nowszą wersje M28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Model jeszcze nie jest dostępny, wg. zapowiedzi ma być ok połowy lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 fajny ten An-28 B777 pewnie wzorem innych modeli EE będzie wzorowany na Minicrafcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Nie - mają to być nowe modele, bez wzorowania się na Minicrafcie, ale zobaczymy Dalsze nowości z zaprzyjaźnionego źródła : Model PasDecal EMB-110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 o! ten Embraer to dla mnie ciekawostka i dobra wiadomość, mam model tego samolotu z Leomana ale tam z racji upływu czasu kalkomanie słabo się nadają do użycia, jest więc szansa, że Pas decal wypuści jakieś osobne zestawy kalkomanii albo w tym modelu będzie więcej wariantów malowania (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Myśłę że skoro już jest forma - to będą inne malowania, inne edycje - ale na dzień dzisiejszy mam tylko to zdjęcie pudełka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 czyżby koniec problemów z kalkomaniami do samolotów LOT-u? Nowa marka Lima Oscar Decals i od razu 3 malowania klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 zapowiedź Tu-144 z ICM-u w 1/144? to byłoby interesujące, miałbym towarzystwo do Concordów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 czyżby koniec problemów z kalkomaniami do samolotów LOT-u? Nowa marka Lima Oscar Decals i od razu 3 malowania klik Jak wróble cwierkają firma już działa (kalki dla niej drukuje Techmod) jak kolega pisał na początek 3 malowania benków (-400 i -500). Kalki są już wydrukowane i powinny pojawić się od przyszłego tygodnia w sprzedaży. Jak się dowiedziałem będą następne kalki do polskich samolotów - głównie w 1/144 ale też będę inne skale (1/72). W planach min AirItaly Polska, polskie Dakoty, Ebraery itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 zamówiłem sobie wszystkie 3 na posmakowanie choć niebieski mnie trochę niepokoi, tłumaczę sobie że to tylko grafika w internecie i w rzeczywistości będzie ciemniejszy, pojawiała się też ich zapowiedź w Martoli EDIT: to się nazywa serwis! już dostałem info od producenta, że niebieski na samych kalkomaniach jest jak najbardziej OK - tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Popełnił bym złotego Ale nie mam czterysetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Ale nie mam czterysetki. http://www.karaya.pl/pl/-/3/boeing-b-737-400-sky144-04.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Witam kolegów. Doczekaliśmy się na fajne kaleczki do lotowskich Boeingów 737 i w związku z tym mam pytanko do znawców pasażerów . Kalki są są do wersji 500 i 400 . Kto produkuje modele tych wersji 737 i czy ewentualnie można by było zastosować jakąś inną wersje ( np. 800 z Revela) i czy wiązało by się to z dużymi przeróbkami ewentualnie . Czy wogóle taka opcja wchodzi w grę czy jest bezsensowna. Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Modele produkuje Skyline Models. Wg. mnie osiemsetka nie nadaje się do przeróbki na czterysetkę i pięćsetkę. Gdyż nie różni się tylko długością kadłuba. Porównaj zdjęcia np. B738 i B735. Boeing 737-500 wydaje się grubiutki w porównaniu do osiemsetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 To dwa różne typoszeregi B737-300 to druga generacja z modelami 300,400,500 a B737-800 to tzn NG "Next Generation" z modelami 600,700,800,900. II generacja od NG różni się silnikami, kadłubem, skrzydłami (długość i powierzchnia) oraz wysokością, bodajże też jest inne podwozie. Czyli mimo podobieństw zewnętrznych to inny samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Dokładnie. Zarys samolotów może być podobny, ale mimo wszystko to różne samoloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 7 Lutego 2011 Autor Share Napisano 7 Lutego 2011 Chlopaki, moze przemyslcie pomysl zalozenia osobnego tematu informacyjnego o "pasazerach". Takiego gdzie bedzie krotkie info o roznicach miedzy poszczegolnymi wersjami, jakis listing dostepnych zestawow dla konkretnej wersji itp.? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi