rod190 Napisano 23 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2023 10 godzin temu, skarczu napisał: Malowałem dedykowanymi Hatakami. Wyszła trochę zbyt mała różnica odcieni. Chyba jasną trzeba rozjaśnić kilkoma kroplami białego. Co do MRP się nie wypowiem, bo nigdy nie używałem. Mi chodzi o kolor który wg. Ciebie i innych będzie bardziej odpowiadał rzeczywistości, ponieważ dla mnie to są dwa zupełnie różne kolory. Jest mi obojętne który producent może jeszcze macie propozycje innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 (edytowane) 10 godzin temu, rod190 napisał: Mi chodzi o kolor który wg. Ciebie i innych będzie bardziej odpowiadał rzeczywistości, ponieważ dla mnie to są dwa zupełnie różne kolory. Jest mi obojętne który producent może jeszcze macie propozycje innych. Obawiam się że to może powiedzieć ktoś, kto ma dostęp do prawdziwego Miga i obu farb, bo na podstawie zdjęcia się nie da - zbyt wiele zależy od ustawień aparatu i oświetlenia. Dlatego najrozsądniej będzie dobierać farbę do kalkomanii. "Mój" 38 na jednym zdjęciu jest niebieskawy, a na drugim kremowy. Edytowane 23 Czerwca 2023 przez GrzeM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2023 Zdecydowałem się na wariant FS36270 od MRP rozjaśniony FS36375 od Hataki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2023 Pierwsze malunki przed kolorem docelowym. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 1 Lipca 2023 Autor Share Napisano 1 Lipca 2023 Mała aktualizacja 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 2 Lipca 2023 Autor Share Napisano 2 Lipca 2023 Chciałem zrobić teraz malowanie trochę bardziej stonowane niż w poprzednim modelu. wyszło tak niestety wg. mnie zdjęcia nie oddają do końca efektu jaki wyszedł 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Lipca 2023 Share Napisano 2 Lipca 2023 Ładnie się do tego zabierasz i ładnie wychodzi. Jeśli nie jest za późno - a z góry przepraszam, że nie zwróciłem wcześniej na to uwagi - wymień proszę te belki imitujące rozpraszacze ładunków na cokolwiek delikatniejszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 3 Lipca 2023 Autor Share Napisano 3 Lipca 2023 14 godzin temu, Mikolaj75 napisał: Ładnie się do tego zabierasz i ładnie wychodzi. Jeśli nie jest za późno - a z góry przepraszam, że nie zwróciłem wcześniej na to uwagi - wymień proszę te belki imitujące rozpraszacze ładunków na cokolwiek delikatniejszego. Tak jak pisałem MiG-29 to nie mój „konik” dlatego jeżeli możesz zaznacz na zdjęciu co wg. Ciebie powinienem usunąć . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 Nie wiem jak się robi te kółeczka zaznaczające - chodzi o te patyczki na końcówkach skrzydeł i stateczników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 3 Lipca 2023 Autor Share Napisano 3 Lipca 2023 Rozumiem że piszesz o tym elemencie ale ja znalazłem również takie zdjęcia samolotu o numerze 59 i tu na zbliżeniu widać coś takiego rzeczywiście w modelu ten element jest zbyt „duży” w stosunku do reszty biorąc pod uwagę to co widać na zdjęciach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 23 minuty temu, rod190 napisał: rzeczywiście w modelu ten element jest zbyt „duży” w stosunku do reszty biorąc pod uwagę to co widać na zdjęciach. I właśnie o to chodzi Odetnij te grubaśne plastiki doklej kawałek drucika 0,2mm i będzie o niebo lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 3 Lipca 2023 Autor Share Napisano 3 Lipca 2023 Ponieważ nigdy nie robiłem czegoś takiego będę musiał to przećwiczyć i może się tego podejmę. Nie chce robić na szybko na modelu. Jak coś zrobię to pokażę zdjęcia i zapytam czy może być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 4 Lipca 2023 Autor Share Napisano 4 Lipca 2023 W dniu 3.07.2023 o 17:49, jachud3 napisał: Odetnij te grubaśne plastiki doklej kawałek drucika 0,2mm i będzie o niebo lepiej Zrobiłem tak jak proponowałeś wyszło tak Czy tak jest lepiej wg. Was? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 4 Lipca 2023 Share Napisano 4 Lipca 2023 jest dużo lepiej 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Lipca 2023 Share Napisano 4 Lipca 2023 O to chodziło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Lipca 2023 Share Napisano 4 Lipca 2023 Zdecydowanie lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Lipca 2023 Share Napisano 4 Lipca 2023 Pewnie, że lepiej. Od razu złapałeś o co chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 5 Lipca 2023 Autor Share Napisano 5 Lipca 2023 Dziękuje za opinie. W związku z moimi „słoniowymi” ruchami zrobię ten element na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 5 Lipca 2023 Share Napisano 5 Lipca 2023 4 godziny temu, rod190 napisał: Dziękuje za opinie. W związku z moimi „słoniowymi” ruchami zrobię ten element na końcu. Słuszne podejście. Ja często nawiercam otworki przed malowaniem a instaluję druciki na końcu. Inna kolejność powoduje konieczność częstego ich prostowania (a czasami uzupełniania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 5 Lipca 2023 Autor Share Napisano 5 Lipca 2023 24 minuty temu, Kon_Bar napisał: 25 minut temu, Kon_Bar napisał: Ja często nawiercam otworki przed malowaniem a instaluję druciki na końcu. Taki właśnie ma zamiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 7 Lipca 2023 Autor Share Napisano 7 Lipca 2023 Drugie podejście do kwestii koloru FS 36270 Która opcja wg. Was najlepiej oddaje ten kolor: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 9 Lipca 2023 Autor Share Napisano 9 Lipca 2023 C.D. malunków 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 14 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2023 Po przerwie zabrałem się za nakładanie kalkomanii i pojawiły się wątpliwości co do umiejscowienia napisów eksploatacyjnych w stosunku instrukcja od Mode Maker do zdjęć jakie można znaleźć w publikacjach i internecie. Co do „bocznych” napisów na kadłubie i statecznikach sobie poradziłem to nie mam bladego pojęcia i materiałów jak powinny być umieszczone na skrzydłach i kadłubie od góry i od dołu. Mam prośbę jeżeli ktoś z Was posiada zdjęcia gdzie widać takie napisy na skrzydłach od góry i od dołu byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie. Do tej pory korzystałem z kalkomanii od Model Maker i byłem zadowolony z jakości do ceny, ale instrukcja z rozmieszczeniem napisów eksploatacyjnych to jest jakaś pomyłka. Nawet zdjęcia które są dołączone w paru miejscach przeczą instrukcji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 15 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2023 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 17 Sierpnia 2023 Share Napisano 17 Sierpnia 2023 Tu jest parę fotek co mogłyby pomóc. https://www.modelpaint.pl/2017/06/17/nowe-golebie-kamuflaze-su-22-i-mig-29-sil-powietrznych-rp/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi