HK1885 Napisano 1 Lipca 2023 Napisano 1 Lipca 2023 Ty modele robisz, a ja rekonwalescencję.... Fajny jest. 1 Cytuj
kowal76 Napisano 1 Lipca 2023 Autor Napisano 1 Lipca 2023 14 minut temu, HK1885 napisał: Ty modele robisz, a ja rekonwalescencję.... Fajny jest. Dzięki, w takim razie zdrówka życzę 1 Cytuj
arhtus Napisano 1 Lipca 2023 Napisano 1 Lipca 2023 No fajny Spitek się szykuje, a jako, że też się przymierzam do tej samej maszyny to mam jedno pytanie, mam nadzieję, że się nie obrazisz Padły pytania wcześniej o odcienie sky na kołpaku i pasie na kadłubie, a jaki kolor mają litery UZoZ ? Cytuj
kowal76 Napisano 1 Lipca 2023 Autor Napisano 1 Lipca 2023 Godzinę temu, arhtus napisał: No fajny Spitek się szykuje, a jako, że też się przymierzam do tej samej maszyny to mam jedno pytanie, mam nadzieję, że się nie obrazisz Padły pytania wcześniej o odcienie sky na kołpaku i pasie na kadłubie, a jaki kolor mają litery UZoZ ? Takie są kalki, a w oryginale, to nie wiem jaki kolor był dokładnie. Cytuj
kowal76 Napisano 1 Lipca 2023 Autor Napisano 1 Lipca 2023 Model złożony w całość. Oszklenie trzeba pomalować od wewnętrznej strony, więc go jeszcze nie przykleiłem. Czekam na dodatkowe maski, ponieważ w zestawie nie na masek do wewnętrznej strony. 1 Cytuj
barszczo Napisano 1 Lipca 2023 Napisano 1 Lipca 2023 (edytowane) Najprościej jest położyć maski takie jak są i pomalować kolorem wnętrza od zewnątrz jako pierwszy. Od wewnątrz będziesz widział właściwy odcień . Edytowane 1 Lipca 2023 przez barszczo Cytuj
kowal76 Napisano 1 Lipca 2023 Autor Napisano 1 Lipca 2023 3 minuty temu, barszczo napisał: Najprościej jest położyć maski takie jak są i pomalować kolorem wnętrza od zewnątrz jako pierwszy. Od wewnątrz będziesz widział właściwy odcień . Wiem że tak można zrobić, ale przy otwartej kabinie będzie jednak widać połysk ramek. Cytuj
arhtus Napisano 1 Lipca 2023 Napisano 1 Lipca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, kowal76 napisał: Takie są kalki, a w oryginale, to nie wiem jaki kolor był dokładnie. Dzięki, czyli to ani typowy sky, ani ten "drugi sky" sugerowany przez Eduarda jako MrHobby H417 Edytowane 1 Lipca 2023 przez arhtus Cytuj
greatgonzo Napisano 1 Lipca 2023 Napisano 1 Lipca 2023 4 godziny temu, kowal76 napisał: Wiem że tak można zrobić, ale przy otwartej kabinie będzie jednak widać połysk ramek. To raczej niewielkie zagrożenie. Szczególnie przy pomalowanych krawędziach. Tam zwyczajnie ciężko jest zajrzeć. Malowanie od wewnątrz z kolei podkreśla pancerną grubość oszklenia. Ja się nie zdecydowałem nawet przy vacu. Czyli pick your poison, proszę pana. 1 Cytuj
kowal76 Napisano 2 Lipca 2023 Autor Napisano 2 Lipca 2023 5 godzin temu, greatgonzo napisał: To raczej niewielkie zagrożenie. Szczególnie przy pomalowanych krawędziach. Tam zwyczajnie ciężko jest zajrzeć. Malowanie od wewnątrz z kolei podkreśla pancerną grubość oszklenia. Ja się nie zdecydowałem nawet przy vacu. Czyli pick your poison, proszę pana. Dobrze, przekonaliście mnie Cytuj
kowal76 Napisano 2 Lipca 2023 Autor Napisano 2 Lipca 2023 Dokleiłem szkiełko, działka i antenę. Teraz czas na malowanie :). 2 Cytuj
jachud3 Napisano 2 Lipca 2023 Napisano 2 Lipca 2023 Godzinę temu, kowal76 napisał: działka i antenę Nie boisz się że ułamiesz? Odważnie Ja wszelką drobnicę zostawiam sobie na sam koniec bo już mi się milion razy zdarzało wszystko poutrącać, a jest też łatwiej manewrować i maskować bez tych wystających fafluńców. Cytuj
kowal76 Napisano 2 Lipca 2023 Autor Napisano 2 Lipca 2023 16 minut temu, jachud3 napisał: Nie boisz się że ułamiesz? Odważnie Ja wszelką drobnicę zostawiam sobie na sam koniec bo już mi się milion razy zdarzało wszystko poutrącać, a jest też łatwiej manewrować i maskować bez tych wystających fafluńców. Nie, nie boję :). Ja lubię jak najwięcej rzeczy dokleić przed malowaniem. 1 Cytuj
kowal76 Napisano 3 Lipca 2023 Autor Napisano 3 Lipca 2023 Czas na malowanie. Dziś model dwa razy upadł mi na podłogę i o dziwo nic się odłamało ani nie pękło :). Wytrzymałe te spity są 1 Cytuj
barszczo Napisano 3 Lipca 2023 Napisano 3 Lipca 2023 Dobrze jest , jakieś grunta pójdą jeszcze pierwsze? Cytuj
kowal76 Napisano 3 Lipca 2023 Autor Napisano 3 Lipca 2023 15 minut temu, barszczo napisał: Dobrze jest , jakieś grunta pójdą jeszcze pierwsze? Tak, czarny wszędzie, a potem srebrny na górę. Cytuj
jachud3 Napisano 3 Lipca 2023 Napisano 3 Lipca 2023 1 godzinę temu, kowal76 napisał: Dziś model dwa razy upadł mi na podłogę i o dziwo nic się odłamało ani nie pękło Wyjdzie przy podkładzie, ale oby był cały! Przy moim szczęściu już bym dawno miał po owiewce, działkach i całej reszcie Cytuj
kowal76 Napisano 8 Lipca 2023 Autor Napisano 8 Lipca 2023 Wczoraj czarny podkład, a dziś srebrny i preszajding. 3 Cytuj
kowal76 Napisano 9 Lipca 2023 Autor Napisano 9 Lipca 2023 Spód pomalowany. Dodam, że na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciu :). Chyba kończy mi się mój aerograf za 50 zł . Kilka modeli i trzeba kupić nowy . 4 Cytuj
barszczo Napisano 9 Lipca 2023 Napisano 9 Lipca 2023 Bardzo ładnie to wygląda . W kwestii aerografu też długo, za długo, wałczyłem tanim sprzętem. Aż przyszedł moment i poszedłem w H&S. Ultra którą kupiłem równo osiem lat temu służy mi do dzisiaj. Wymieniłem tylko dyszę, osłonę i iglicę na rozmiar 0,4 i używam jej do podkładów. Druga taka sama z dyszą 0,2 jest do użytku na co dzień. Trzeci Evo przeznaczony jest do precyzyjniejszych zabaw. Na pewno są lepsze aerografy. Dla mnie osobiście najważniejsze jest to, że w aerografach H&S dysza nie jest wkręcana i nie ma ryzyka jej uszkodzenia przy nieprecyzyjnym składaniu. 1 Cytuj
kowal76 Napisano 9 Lipca 2023 Autor Napisano 9 Lipca 2023 11 minut temu, barszczo napisał: Bardzo ładnie to wygląda . W kwestii aerografu też długo, za długo, wałczyłem tanim sprzętem. Aż przyszedł moment i poszedłem w H&S. Ultra którą kupiłem równo osiem lat temu służy mi do dzisiaj. Wymieniłem tylko dyszę, osłonę i iglicę na rozmiar 0,4 i używam jej do podkładów. Druga taka sama z dyszą 0,2 jest do użytku na co dzień. Trzeci Evo przeznaczony jest do precyzyjniejszych zabaw. Na pewno są lepsze aerografy. Dla mnie osobiście najważniejsze jest to, że w aerografach H&S dysza nie jest wkręcana i nie ma ryzyka jej uszkodzenia przy nieprecyzyjnym składaniu. Może kiedyś się zdecyduje na coś z wyższej półki, ale na razie wystarczy mi tani chińczyk. Cytuj
jachud3 Napisano 9 Lipca 2023 Napisano 9 Lipca 2023 Na japońskim Amazonie można złapać Procona za około 4 stówki z przesyłką, polecam 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi