HK1885 Napisano 1 Lipca 2023 Share Napisano 1 Lipca 2023 Ty modele robisz, a ja rekonwalescencję.... Fajny jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Lipca 2023 Autor Share Napisano 1 Lipca 2023 14 minut temu, HK1885 napisał: Ty modele robisz, a ja rekonwalescencję.... Fajny jest. Dzięki, w takim razie zdrówka życzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 1 Lipca 2023 Share Napisano 1 Lipca 2023 No fajny Spitek się szykuje, a jako, że też się przymierzam do tej samej maszyny to mam jedno pytanie, mam nadzieję, że się nie obrazisz Padły pytania wcześniej o odcienie sky na kołpaku i pasie na kadłubie, a jaki kolor mają litery UZoZ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Lipca 2023 Autor Share Napisano 1 Lipca 2023 Godzinę temu, arhtus napisał: No fajny Spitek się szykuje, a jako, że też się przymierzam do tej samej maszyny to mam jedno pytanie, mam nadzieję, że się nie obrazisz Padły pytania wcześniej o odcienie sky na kołpaku i pasie na kadłubie, a jaki kolor mają litery UZoZ ? Takie są kalki, a w oryginale, to nie wiem jaki kolor był dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Lipca 2023 Autor Share Napisano 1 Lipca 2023 Model złożony w całość. Oszklenie trzeba pomalować od wewnętrznej strony, więc go jeszcze nie przykleiłem. Czekam na dodatkowe maski, ponieważ w zestawie nie na masek do wewnętrznej strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Lipca 2023 Share Napisano 1 Lipca 2023 (edytowane) Najprościej jest położyć maski takie jak są i pomalować kolorem wnętrza od zewnątrz jako pierwszy. Od wewnątrz będziesz widział właściwy odcień . Edytowane 1 Lipca 2023 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Lipca 2023 Autor Share Napisano 1 Lipca 2023 3 minuty temu, barszczo napisał: Najprościej jest położyć maski takie jak są i pomalować kolorem wnętrza od zewnątrz jako pierwszy. Od wewnątrz będziesz widział właściwy odcień . Wiem że tak można zrobić, ale przy otwartej kabinie będzie jednak widać połysk ramek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 1 Lipca 2023 Share Napisano 1 Lipca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, kowal76 napisał: Takie są kalki, a w oryginale, to nie wiem jaki kolor był dokładnie. Dzięki, czyli to ani typowy sky, ani ten "drugi sky" sugerowany przez Eduarda jako MrHobby H417 Edytowane 1 Lipca 2023 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 1 Lipca 2023 Share Napisano 1 Lipca 2023 4 godziny temu, kowal76 napisał: Wiem że tak można zrobić, ale przy otwartej kabinie będzie jednak widać połysk ramek. To raczej niewielkie zagrożenie. Szczególnie przy pomalowanych krawędziach. Tam zwyczajnie ciężko jest zajrzeć. Malowanie od wewnątrz z kolei podkreśla pancerną grubość oszklenia. Ja się nie zdecydowałem nawet przy vacu. Czyli pick your poison, proszę pana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lipca 2023 Autor Share Napisano 2 Lipca 2023 5 godzin temu, greatgonzo napisał: To raczej niewielkie zagrożenie. Szczególnie przy pomalowanych krawędziach. Tam zwyczajnie ciężko jest zajrzeć. Malowanie od wewnątrz z kolei podkreśla pancerną grubość oszklenia. Ja się nie zdecydowałem nawet przy vacu. Czyli pick your poison, proszę pana. Dobrze, przekonaliście mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lipca 2023 Autor Share Napisano 2 Lipca 2023 Dokleiłem szkiełko, działka i antenę. Teraz czas na malowanie :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Lipca 2023 Share Napisano 2 Lipca 2023 Godzinę temu, kowal76 napisał: działka i antenę Nie boisz się że ułamiesz? Odważnie Ja wszelką drobnicę zostawiam sobie na sam koniec bo już mi się milion razy zdarzało wszystko poutrącać, a jest też łatwiej manewrować i maskować bez tych wystających fafluńców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Lipca 2023 Autor Share Napisano 2 Lipca 2023 16 minut temu, jachud3 napisał: Nie boisz się że ułamiesz? Odważnie Ja wszelką drobnicę zostawiam sobie na sam koniec bo już mi się milion razy zdarzało wszystko poutrącać, a jest też łatwiej manewrować i maskować bez tych wystających fafluńców. Nie, nie boję :). Ja lubię jak najwięcej rzeczy dokleić przed malowaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Lipca 2023 Autor Share Napisano 3 Lipca 2023 Czas na malowanie. Dziś model dwa razy upadł mi na podłogę i o dziwo nic się odłamało ani nie pękło :). Wytrzymałe te spity są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 Dobrze jest , jakieś grunta pójdą jeszcze pierwsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Lipca 2023 Autor Share Napisano 3 Lipca 2023 15 minut temu, barszczo napisał: Dobrze jest , jakieś grunta pójdą jeszcze pierwsze? Tak, czarny wszędzie, a potem srebrny na górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 1 godzinę temu, kowal76 napisał: Dziś model dwa razy upadł mi na podłogę i o dziwo nic się odłamało ani nie pękło Wyjdzie przy podkładzie, ale oby był cały! Przy moim szczęściu już bym dawno miał po owiewce, działkach i całej reszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Lipca 2023 Autor Share Napisano 8 Lipca 2023 Wczoraj czarny podkład, a dziś srebrny i preszajding. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 Wygląda to fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 Oglądamy, ciekawe co z tego wyjdzie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Lipca 2023 Autor Share Napisano 9 Lipca 2023 Spód pomalowany. Dodam, że na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciu :). Chyba kończy mi się mój aerograf za 50 zł . Kilka modeli i trzeba kupić nowy . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Fajnie wyszło, czekam na górę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Bardzo ładnie to wygląda . W kwestii aerografu też długo, za długo, wałczyłem tanim sprzętem. Aż przyszedł moment i poszedłem w H&S. Ultra którą kupiłem równo osiem lat temu służy mi do dzisiaj. Wymieniłem tylko dyszę, osłonę i iglicę na rozmiar 0,4 i używam jej do podkładów. Druga taka sama z dyszą 0,2 jest do użytku na co dzień. Trzeci Evo przeznaczony jest do precyzyjniejszych zabaw. Na pewno są lepsze aerografy. Dla mnie osobiście najważniejsze jest to, że w aerografach H&S dysza nie jest wkręcana i nie ma ryzyka jej uszkodzenia przy nieprecyzyjnym składaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Lipca 2023 Autor Share Napisano 9 Lipca 2023 11 minut temu, barszczo napisał: Bardzo ładnie to wygląda . W kwestii aerografu też długo, za długo, wałczyłem tanim sprzętem. Aż przyszedł moment i poszedłem w H&S. Ultra którą kupiłem równo osiem lat temu służy mi do dzisiaj. Wymieniłem tylko dyszę, osłonę i iglicę na rozmiar 0,4 i używam jej do podkładów. Druga taka sama z dyszą 0,2 jest do użytku na co dzień. Trzeci Evo przeznaczony jest do precyzyjniejszych zabaw. Na pewno są lepsze aerografy. Dla mnie osobiście najważniejsze jest to, że w aerografach H&S dysza nie jest wkręcana i nie ma ryzyka jej uszkodzenia przy nieprecyzyjnym składaniu. Może kiedyś się zdecyduje na coś z wyższej półki, ale na razie wystarczy mi tani chińczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Na japońskim Amazonie można złapać Procona za około 4 stówki z przesyłką, polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi