abtb Napisano 28 Czerwca 2023 Napisano 28 Czerwca 2023 (edytowane) W związku z tym, że kolega @zaruk mocno naciskał, to wstawiam kolejną galerię w nikczemnej skali - tym razem Antonow An -8. Budowę opisałem w warsztacie, model nawet ładny ale żeby go "wyprowadzić" to się trzeba napocić. Jak co poniektórzy zauważyli (i słusznie) w godzinę nie da rady ale w trzy miesiące (w tym dwa na psychiczne dochodzenie do normalności) już się da . A teraz pora na foty I to na tyle. Można "szczelać" komentarzami Edytowane 28 Czerwca 2023 przez abtb 15 Cytuj
barszczo Napisano 28 Czerwca 2023 Napisano 28 Czerwca 2023 (edytowane) Godzinę temu, abtb napisał: W związku z tym, że kolega @zaruk mocno naciskał, to wstawiam kolejną galerię w nikczemnej skali - tym razem Antonow An -8. I słusznie czynił bo model świetny . Edytowane 28 Czerwca 2023 przez barszczo 1 Cytuj
p2288 Napisano 28 Czerwca 2023 Napisano 28 Czerwca 2023 Godzinę temu, abtb napisał: w tym dwa na psychiczne dochodzenie do normalności) już się da . Jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam z modelami.... 1 Cytuj
zaruk Napisano 28 Czerwca 2023 Napisano 28 Czerwca 2023 Naciskałem i miałem rację, bo jest na co popatrzeć. Nieco śmieszny ten samolot - z przodu pasażer, z tyłu wojskowy. Chyba najsłabiej wypadło tu oszklenie (matowe i nakrapiane), ale całość robi bardzo porządne wrażenie. 1 Cytuj
Grzes Napisano 28 Czerwca 2023 Napisano 28 Czerwca 2023 Lubię te "zimnowojenne" ruskie kolosy. za barwy. 1 Cytuj
abtb Napisano 29 Czerwca 2023 Autor Napisano 29 Czerwca 2023 8 godzin temu, zaruk napisał: Chyba najsłabiej wypadło tu oszklenie Cóż poradzić - taki urok "maluchów" z EE. I tak dobrze, że chociaż jednolite bo czasami trafia się szkiełko pełne radosnych bąbelków powietrza i wtedy jest "rosa o poranku" Mogłem też nalepić kalki ale wtedy wyglądało by chyba zupełnie beznadziejnie 7 godzin temu, Grzes napisał: Lubię te "zimnowojenne" ruskie kolosy. Przymierzam się do An-a 12 w nikczemnej skali ale na razie miarka za krótka Można by też w końcu się wziąć za dokończenie An-12BK i 12PPS w 1/72 - wtedy to będą kolosy (oczywiście w jedynie słusznych barwach ) Dziękuję wszystkim za komentarze i uwagi Cytuj
SFModel Napisano 29 Czerwca 2023 Napisano 29 Czerwca 2023 Bardzo fajna maszyna i bardzo fajny model. Znacznie lepiej się prezentuje na podstawce. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi