Tomek Mroczkowski Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 mogłeś zrobić zdjęcia jak farba wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 mogłeś zrobić zdjęcia jak farba wyschnie To jest wyschnięta farba, tyle, że błyszcząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 4 Września 2008 Autor Share Napisano 4 Września 2008 Dokładnie jest tak jak Sewer pisze , farba to błysk zeby się potem wygodniej brudziło:) Modelik się dalej maluje , ale mam dylemat co na niego wsadzić? Moze jakies pomysły , sugestie zalecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Dokładnie jest tak jak Sewer pisze , farba to błysk zeby się potem wygodniej brudziło:) Modelik się dalej maluje , ale mam dylemat co na niego wsadzić? Moze jakies pomysły , sugestie zalecenia? upss nie korzystam ze swiecących farbek hehe no coś z ruskich stajni nie... w sumie to wszystko T-55, 72, 90, 80 BRDM-1,2,3 BWP-1,2,3... a nawet jakiś złom np. T-34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 upss nie korzystam ze swiecących farbek hehe No a twój sherman świecił się jak psu oczy co na niego wsadzić? Może jakiś najtańszy ze sklepu ruski tank, a potem go przykryć szmatą? Tak jak na filmie ten węgierski MAZ? A tak na serio to sam też fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Podwozie w takim mazie powinno bycz czarne chyba tak to w fabryce malowali rozumiem że ty je wybrudzisz i potem psikniesz matem . Na pakę chyba najlepszy będzie t-55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 ...farba to błysk zeby się potem wygodniej brudziło:) Mam małe pytanko tylko nie bijcie od razu ;P Czym się objawia to wygodniejsze brudzenie na świecącej farbce? Z góry dzięki za odpowiedź ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Cytat:upss nie korzystam ze swiecących farbek hehe No a twój sherman świecił się jak psu oczy no ale to nie była emalia tylko akrylówka matt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Longer08 na farbie błyszczącej lepiej wash sie rozpływa co daje lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Aha, dzięki. To jeszcze zapytam co potem? Na koniec lakier mat tak? Czy efekt błyszczenia znika po wash'u i innych zabiegach brudzących? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 (edytowane) Raczej nie, trzeba zastosować mat zobacz mój model z podpisu tam na lakier błysk był nakładany wash i suchy pędzel i nie jest psiknięty matem Edytowane 5 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 ale przynudzacie... [EDIT:] W znaczeniu Waszych propozycji co postawic na lawecie. Od lat chodzi plotka ze Rosjanie maja Abramsa. W polskiej prasie „tematycznej” tez pojawialy sie wzmianki. Pozwole sobie na cytat: Hangar nr 8 Muzeum Techniki Pancernej na KubinceHangar jest znacznie mniejszy od pozostałych 7 hangarów ekspozycyjnych. We wnętrzu sprawial raczej wrazenie typowego obiektu jednostki wojskowej Armii WNP… Nie było tam zadnych tabliczek informacyjnych, jak w czesci ekspozycyjnej. […] Mniej wiecej w Polowie przedzielony był siatka maskujaca, po jednej stronie były pojazdy bojowe, po drugiej pojazdy zabezpieczające. W XII.92 znajdowaly się tam na pewno: Czolg T80DZ (bw) BMP3 (troche zdekompletowany) T55 AM2 […] Oprawadzajacy mnie chorazy mowil, ze był w nim także jeden z prototypow BMD-3, ale zostal wywieziony na jakis oficjalny pokaz. M1 Abrams znajdowal się przez pewien czas w muzeum, nie wiem, w którym hangarze, ale wywieziono go do Petersburga. W maglu, czy u fryzjera sie gadalo ze duzy wklad w zdobycie fantu mieli Polacy, ze zostal przeladowany na nasz statek w ktoryms srodziemnomorskim porcie i ze w papierach mial - maszyna gornicza - czy inny kombajn. Jednak to juz zupelne plotki. Wracajac do modelu, ja widze to tak. Abrams (tylko ktory 105 czy 120mm ?) zaladowany na transporter, na transporterze specjany namiot przykryty brezentem, tak zeby podczas transportu nikt nie rozpoznal co jest wiezione. Jednak do wyladunku/zaladunku namiot w polowie zlozony, zeby bylo widac czolg. Nazwac to Kubinka'90 i juz. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 zobacz mój model z podpisu... Dzięki popatrzyłem sobie i wypatrzyłem to co chciałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 5 Września 2008 Autor Share Napisano 5 Września 2008 Pomysł z Abramsem wydaje sie być dość ciekawy . Chodzi mi po głowie też aby na niego wsadzić pomnik Lenina jak go wioza do remontu lub na złom.... Co sie tyczy modelu to już pomalowany kolorem zielonym i czeka na nałożenie błysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Eeeeh Erwin, jak Ty to robisz. Ja po wczorajszym treningu zdycham i ogólnie mam 'suchoty', a Ty już od rana posty zapodajesz Ale do rzeczy. O tym Abramsie też Ci już jakiś czas temu mówiłem. Tylko chyba 105 byłby odpowiedniejszy. A co do pomnika - też dobry pomysł. Równie dobrze mógłby być i Stalin Albo, tak jak wspominałem - wrzuć na to Trumpkowego Jaka-18 z odjętymi płatami. Skala wprawdzie 1/32, ale to w zasadzie żadna różnica. Byłby ładny taki taśmami przypięty A z tym T-55 to też niezłe może być - Trumpek lub Italesci załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Albo, tak jak wspominałem - wrzuć na to Trumpkowego Jaka-18 z odjętymi płatami. Skala wprawdzie 1/32, ale to w zasadzie żadna różnica. Byłby ładny taki taśmami przypięty ) To może już lepiej lekko poobijanego, też trumpkowego Hinda a i skala odpowiednia (1/35) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Na Corbis-ie znajdziesz zdjęcia serbów wycofujących się z Kosova w 1999. M-84 na tym wozili. Widziałem też jakieś foty z afganistanu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Na Corbis-ie znajdziesz zdjęcia serbów wycofujących się z Kosova w 1999. M-84 na tym wozili. Widziałem też jakieś foty z afganistanu.Pozdrawiam Ale czy to ta wersja co ja robię? Możesz podesłac jakies liny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Ładny kolos a może zrób coś takjiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Jak dla mnie to szkoda mi-24 z trumpka na platformę daj t-55 i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Nawet możesz dać T-55 skifa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Nawet możesz dać T-55 skifa Do takiego modelu, dawać taki shit ze Skifa , no wiesz co ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Dwie fotki z Kosowa znalazłem: corbis.com Ciągnika nie rozpoznam, można założyć, że to znowu wersja last. Naczepa jakaś nowsza, chyba taka sama jak ta z parady z Moskwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Nawet możesz dać T-55 skifa Do takiego modelu, dawać taki shit ze Skifa , no wiesz co ! zapomniałem dodac w stanie zdezelowanym grat na odzysk ale zawartość naczepy można zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 do takiego modelu to jak chodzi o T-55 to tylko tamka, polecam, właśnie nad jedna pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi