Kon_Bar Napisano 14 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) Poranne fotele -= lokowanie produktu =- Poszukuję do innego projektu zbiornika zewnętrznego od Republic F-84F Thunderflash (1/72 Italeri / Revell / Testors - części 38 i 39 z ramki B). Może komuś został(y), albo zgodziłby się udostępnić w celu wykonania kopii z żywicy... ? Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez Kon_Bar 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Sierpnia 2023 Share Napisano 15 Sierpnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Sierpnia 2023 Share Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) Niestety tylko takie mam foto,ale można już coś z tego wywnioskować jeśli chodzi o kolorki....Chyba wszędzie jasno-błękitny....Jak coś jeszcze trzeba,to mów. Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez Sławekb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Sierpnia 2023 Share Napisano 15 Sierpnia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 30 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2023 Naszło mnie... Po skończeniu kilku innych modeli Amodelu nabrałem znowu ochoty na Anakondę. Powiedziałem sobie, że jak dałem rade skończyć inne modele z firm na "A" to i to dam radę . Dzień pierwszy spędziłem na próbach podszlifowania i poskładania "do kupy" osłony silników. "Jeżeli można coś skomplikować to należy to skomplikować" - jestem pewien, że taki slogan wisi nad biurkiem projektanta tego modelu. Osłona silników to (na razie) 12 elementów a to jeszcze nie koniec... 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 (edytowane) Podglądamy. Edytowane 30 Grudnia 2023 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 Godzinę temu, Kon_Bar napisał: Naszło mnie... Po skończeniu kilku innych modeli Amodelu nabrałem znowu ochoty na Anakondę. Powiedziałem sobie, że jak dałem rade skończyć inne modele z firm na "A" to i to dam radę . I to jest prawidłowe podejście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 2 godziny temu, Kon_Bar napisał: "Jeżeli można coś skomplikować to należy to skomplikować" - jestem pewien, że taki slogan wisi nad biurkiem projektanta tego modelu. No dokładnie takie samo wrażenie odniosłem oglądając pierwszy raz wypraski. A może trawestując tekst z pewnego filmu: "Nie chodzi o to żeby skleić. Chodzi o to żeby sklejać!" 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 Tak. Model jest przekombinowany do granic możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 2 Stycznia Autor Share Napisano 2 Stycznia Postępy mało spektakularne. Posklejałem kilka części "do kupy" a resztę dopasowałem i teraz jest już prawie lego (podłoga, ściany i dach ... Zrobiłem też wyposażenie na jednej ścianie - druga mam nadzieję na dniach. Z tego, co dał Answer w zestawie jako wyposażenie przedziału pasażerskiego udało mi się wykorzystać jedną część (no i pasy) - będę walczył o użycie drugiej a może i trzeciej ... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia Cześć Ładnie, ładnie.... teraz to już z górki Co to za skrzynka przy ławeczce? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 3 Stycznia Autor Share Napisano 3 Stycznia W dniu 2.01.2024 o 22:16, leon napisał: teraz to już z górki No nie wiem... Jakoś tego nie czuję... Może jak skończę kombinować wnętrze to faktycznie jakoś pójdzie? W dniu 2.01.2024 o 22:16, leon napisał: Co to za skrzynka przy ławeczce? Szczerze to pojęcia nie mam Wygląda na jakiś agregat (wyciągarki?). Widziałem ją zarówno (zarysy raczej) na zdjęciach 0411 jak i 0505 (z '92). Dziś postępy malutkie: pasy na fotele, fotele na stelaże 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 16 Maja Autor Share Napisano 16 Maja Odpocząłem od modelu to i wróciłem. Zdecydowałem się, że skoro ze zdjęć nie mogę wywnioskować co tak dokładnie było na prawej burcie (jakieś 2 półki?, dwie pary noszy?) to zrobiłem stojak na dwie pary noszy i trzeba ruszać dalej Oby szybciej niż poprzednie etapy 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja Pięknie jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja No... Nareszcie brawo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja 6 godzin temu, Kon_Bar napisał: Oby szybciej niż poprzednie etapy Oby się tym razem na tych dwóch łóżkach nie skończyło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 17 Maja Autor Share Napisano 17 Maja Fotele przy drzwiach zrobione - jeden nawet "popastwiony" i rozłożony Zacząłem składać wcześniej przymierzane elementy w bryłę. Przymierzyć - przykleić - zaszpachlować - wyszlifować - operację powtórzyć Miejscami jest Eduard, miejscami Mach 2 Teraz mam etap doklejania tego, co będzie obcięte - np. takich anten (?) na prototypie nie było a instrukcja nie pokazuje "przyklej i obetnij" (a mogłaby!). Korzystam z tych części bo niemal idealnie pasują i są gotowymi zaślepkami do dziur (mniej szpachli trzeba ) Powoli posuwam się w stronę dziobu... 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 20 Maja Autor Share Napisano 20 Maja Raport poweekendowy Weekend był "olimpijski", "basenowy" czy inne takie... W każdym razie "z pływakami". Podział każdego pływaka na minimum 3 części, wszystkich zalanych nadlewkami a dodatkowo merytorycznie niepoprawnych (np. wcięcia w bokach pływaków - wszystkie były "po lewej" stronie stojąc frontem do pływaka a nie "w stronę dziobu" jak sugeruje model) spowodował niewielkie postępy w budowie. Na Babarybę nie dojedzie... W międzyczasie zacząłem też drutologię. Jeszcze nie jestem zadowolony, ale na pewno już jest lepiej niż korzystanie w glutów zestawowych. Wielka szkoda, bo samo opracowanie jest niezłe, ale formy a już na pewno wtryski to inna historia... Na koniec weekendu dorobiłem nowe mocowanie wirnika (no i nowy wał w wirniku, co oznaczało rozwalenie starego... było warto - zero bicia i lepsza symetria ) Ciąg dalszy nastąpi... ... kiedyś 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja 26 minut temu, Kon_Bar napisał: dorobiłem nowe mocowanie wirnika (no i nowy wał w wirniku, co oznaczało rozwalenie starego Cos tam więcej napisz, albo pokaż jak robiłeś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi