boberm1 Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 (edytowane) Kultywujac Nasz narodowy sport, czyli " z motyką na ksiezyc" rzucilem na blat biurka to cos ponizej Unosząc się ambicją ( czytaj- kasa , bom oszczedny ) nie bedzie zadnych 3 party dokladek. Oprocz kalek Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez boberm1 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Patrzę i trzymam kciuki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Malowanko z 7.PLBR? Wspaniale! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badis Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 7 godzin temu, boberm1 napisał: Kultywujac Nasz narodowy sport, czyli " z motyką na ksiezyc" Projekt ciekawy, sam mam słabość do SMER'u ze względów sentymentalnych. Btw, wiesz, że prawidłowo to brzmi "porwać się z motyką na słońce". Chyba, że miało to jakieś ukryte znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 19 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Badis napisał: "słońce ..... ksiezyc....... i jedno i drugie zdecydowanie daleko :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 19 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2023 @barszczo - trzymaj te kciuki . @Grzes - bo ja korzeniami z kartoffellandu :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 57 minut temu, boberm1 napisał: @Grzes - bo ja korzeniami z kartoffellandu :-)) To się rozumie Bardzo fajne malowanie podpułkownika Cwojdzińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 19 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2023 (edytowane) 14 minut temu, Grzes napisał: To się rozumie Bardzo fajne malowanie podpułkownika Cwojdzińskiego. Jo Azaliż Szanowny wybiera sie może nach Posen we wrzesniu na VIII Model Show?? Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Godzinę temu, boberm1 napisał: trzymaj te kciuki . Trzymiem, nie puszczem . Zabawy będziesz miał z tym Smerem po kokardę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 19 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Teraz, barszczo napisał: Trzymiem, nie puszczem . Zabawy będziesz miał z tym Smerem po kokardę. O tak!!! Juz sie cieszę niebywale , wręcz pasjami lubie takie rzezbienie w "mydle". Ale co tam .... czasu ostatnio mam dużo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 (edytowane) Drobny błąd jest w opisie kalkomanii, bo malowanie jest z 1999r. W 1997 było malowanie bez znaczka NATO. Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 21 Sierpnia 2023 Share Napisano 21 Sierpnia 2023 Mi tam się dobrze sklejało ten model. Z niczym problemu nie było.... I idzie z tego zestawu zrobić przyzwoity model. Będę zaglądał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 21 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, smialus napisał: Mi tam się dobrze sklejało ten model. Z niczym problemu nie było.... I idzie z tego zestawu zrobić przyzwoity model. Będę zaglądał. Bo to jest przyzwoity model. W relacji cena -jakość trudny do przecenienia. BTW: relatywnie łatwiej byłoby kupić np: Kinetica plus worek 3 party dodatków , ale ...... tak ciut nudno byłoby :-)) I kurna drogo!!!! A w kwestii lepienia; jestem w trakcie "potyczki" ze zbiornikami 800 l i KKR-em. I tu pytanie dla znawców tematu -zbiorniki były "kamuflażowane" czy nmf -KKR w jakim kolorze był? Szarym? Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 21 Sierpnia 2023 Share Napisano 21 Sierpnia 2023 Krakers chyba pod tym samolotem nie był przenoszony. Nie wszystkie samoloty przenoszą KKR. Baniaki to różnie bywało w tamtych czasach. Jak jeden zrobisz aluminiowy, drugi w kamo krzywdy nie będzie. Fajnie bo skrzydła w tym modelu są ruchome. Możesz je lekko pocienic przed sklejeniem. Bo są trochę za pękate. Ja tam nie narzekałem podczas klejenia. Mam w skladziku chyba ze 3 sztuki jeszcze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 21 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2023 3 godziny temu, smialus napisał: Krakers chyba pod tym samolotem nie był przenoszony. Nie wszystkie samoloty przenoszą KKR. Baniaki to różnie bywało w tamtych czasach. Jak jeden zrobisz aluminiowy, drugi w kamo krzywdy nie będzie. Fajnie bo skrzydła w tym modelu są ruchome. Możesz je lekko pocienic przed sklejeniem. Bo są trochę za pękate. Ja tam nie narzekałem podczas klejenia. Mam w skladziku chyba ze 3 sztuki jeszcze. Gdzies tam wyczytałem, że w PL całe 5 sztuk maszyn przystosowano do przenoszenia KKR ( niestety nie podano , lub nie zapamietałem - numerów maszyn ) . Gdyby nie to ,że pod Su 7 i LiMka podpiałem UB- ki to pewnikiem zawiesiłbym je pod Suczką , a tak - w ramach dywersyfikacji uzbrojenia - podepnę KKR a i dwa zbiorniki 800 litrowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Sierpnia 2023 Share Napisano 21 Sierpnia 2023 Możesz podczepić cztery zbiorniki 800l i 2bomby FAB-100. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 21 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2023 Godzinę temu, mig napisał: Możesz podczepić cztery zbiorniki 800l i 2bomby FAB-100. Nie chodzi o to aby podczepić na maxa na wszystkich pylonach , ale aby wybrac rozwiązanie interesujące i nieszablonowe :-)) BTW: w zestawie jest jeszcze takie ustrojstwo . Z czym toto mozna "ożenić"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 21 Sierpnia 2023 Share Napisano 21 Sierpnia 2023 SPS sobie odpuść. Może pod centralne belki daj zbiorniki i na zewnątrz dwa, R-60 i temat rozwiązany. Ten twój to tak na 80% nie był przystosowany pod krakersa, nie pamiętam dokładnie które są przystosowane. Ale pozostały bodajże 3 sztuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Sierpnia 2023 Share Napisano 21 Sierpnia 2023 7 godzin temu, boberm1 napisał: Gdzies tam wyczytałem, że w PL całe 5 sztuk maszyn przystosowano do przenoszenia KKR Specjalny nr Aeroplanu podawał, że 10 egzemplarzy: 3407, 3508, 3509, 3710, 3811 (wymienione w Aeroplanie), 3817, 8715, 7411, 8205, 8310 (rozpoznane ze zdjęć). 3305 na Zlocie '99 baniaki miał kamuflowane Foto z okładki SP 5/99 W dniu 19.08.2023 o 22:05, Grzes napisał: Drobny błąd jest w opisie kalkomanii, bo malowanie jest z 1999r. W 1997 było malowanie bez znaczka NATO. I na innym samolocie - 3908. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Sierpnia 2023 Share Napisano 21 Sierpnia 2023 2 godziny temu, smialus napisał: SPS sobie odpuść Czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 19 godzin temu, boberm1 napisał: KKR w jakim kolorze był? Wtedy były w kamo 14 godzin temu, boberm1 napisał: Gdzies tam wyczytałem, że w PL całe 5 sztuk maszyn przystosowano do przenoszenia KKR ( niestety nie podano , lub nie zapamietałem - numerów maszyn ) Gdzieś mam je spisane. Poszukam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 Zrób w konfiguracji na poligon, 2x baniak plus jakieś FAB a reszta belek pusta tak najładniej wygląda. Możesz jeden baniak dać w kamuflażu, a drugi może być aluminiowy dla urozmaicenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 22 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2023 3 godziny temu, smialus napisał: Zrób w konfiguracji na poligon, 2x baniak plus jakieś FAB a reszta belek pusta tak najładniej wygląda. Możesz jeden baniak dać w kamuflażu, a drugi może być aluminiowy dla urozmaicenia. OK. Baniaki 800 l - mam. Obydwa będą metalowe Baniaki pewnie pod kadłub ? Bombki FAB 100 mogą być? Kolorystyka tychże bombek - szarośc czy raczej oliwka? Zawieszenia wewnetrzne czy zewnetrzne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 Bombki szare. SPS-141 były używane na Su-22M4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 22 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) 48 minut temu, mig napisał: Bombki szare. SPS-141 były używane na Su-22M4. Dzieki . Czyli - w kwestii SPS - pod jedno skrzydło SPS , a pod drugie w ramach przeciwwagi UB 32 lub jakas rakieta? BTW; przepraszam że tak drążę temat , ale w tych obszarach moja wiedza to "tabula rasa":-)) Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi