peter Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 ja bym walnął syrenke i git by był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Dziś zrobiłem podstawy pod wyrzutniki granatów dymnych, przykleiłem rurę do nurkowania, zacząłem także tą "budkę" na przyrządy celownicze Uffff..... Co o tym sądzicie (te podstawy wyglądają na pofałdowane ale to tylko smugi po malowaniu pędzlem)?: I jak? Coś koledzy się za mało wypowiadają, wiem że te zdjęcia to syf (jakość oczywiście) ale im więcej wypowiedzi tym mam większą motywację , może w poniedziałek pożyczę znowu porządny aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 no to ja sie wypowiem narazie jest gites w końcu będę znał różnice między T-72 a PT-91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Twój czołg robi wrażenie... Naprawdę niezła przeprawa z ERAWĄ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 Właśnie wycinanie pojedynczych płytek i ich przyklejanie po jednej daje całkiem ciekawy efekt, jak zwiedzałem prawdziwego twardego to te płytki wcale nie były idealnie równe (nawet wręcz krzywe). Wprawdzie jest to bardziej pracochłonne (ale nie tak bardzo bo wszystkie 250 płytek wyciąłem w 4 godziny) ale efekt jest tego warty. Do przyklejania płytek zrobiłem taki przyrządzik z patyczka z przyklejoną do jednego końca masą mocującą, dzięki czemu uniknąłem strzelających z pęsety płytek (stawiało się je jak stemple ). Każda płytka jest podniesiona nad pancerz na ok 1mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Merytorycznie to sie nie wypowiem, ale podoba mi sie efekt twojej pracy. Mam wrazenie ze ten zielony jest za jasny (chyba zeby sciemnial po washu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 Już wiele razy pisałem ze to podkład , więc się bójcie. PS kolorów jeszcze nie dobrałem, może ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Humbrol czarny: 33 brąz: 113 zieleń: 120 albo 150 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 Dzięki kolego kat tylko że ja użyję odpowiedników z akryli: 120 to Pale Green vallejo air (coś strasznie jasny, ale akurat mam na składzie nie naruszony , ale myślę że po washu ściemnieje ) A brąz 113 to Pactra Rust. A oto moje dzisiejsze wyniki Robiłem dalej "budkę" z celownikiem i przykleiłem parę granatów dymnych, dokleiłem jeszcze reflektor na wierzy który przeoczyłem na zdjęciach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 super oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 znalazłem fajną recenzje PT-91 w kampanii wrześniowej z chęcią bym kupił taką książke http://lastinn.info/wiesci/5212-pt-91-twardy-w-kampanii-wrzesniowej.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 Niezły pomysł prawie jak u Pilipiuka Też bym to chętnie przeczytał . Ciekawe czy łatwo to dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 znalazłem fajną recenzje PT-91 w kampanii wrześniowejz chęcią bym kupił taką książke http://lastinn.info/wiesci/5212-pt-91-twardy-w-kampanii-wrzesniowej.html Ooo! niedługo mam imieniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Czytałem, polecam, koniec Was zaskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Projekt czołgu zacny, życzę powodzenia! A książkę polecam każdemu, bez względu na wyznawaną skalę i okres historyczny. Na prawdę potrafi wciągnąć bez reszty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 11 Września 2008 Autor Share Napisano 11 Września 2008 Dziś przykleiłem pozostałe miotacze granatów dymnych i wykonałem 12 nowych, sposobem ściągniętym do kolegi szwabu czyli łączenie 3 walców o dwóch grubościach (elementy po ramkach i patyczki do uszu, tylko ja nie miałem takich różowiutkich ale tylko niebieskie ) i zamocowałem wszystko na miejsca. Wyszło całkiem nieźle. I zacząłem malować kolorem podstawowym wieżę i podwozie ale zapchał mi się aerograf ( zapomniałem wyczyścić ) więc tylko weiża jest pomalowana pierwszą warstwą. No i umyłem w końcu aerograf No i w reszcie zaczął wyglądać bardzo "twardo". Dochodzę do wniosku że przeróbka T-72 na Twardego jest dość łatwa i świetnie się nadaje na pierwszą w życiu przeróbkę, no i w rezultacie otrzymujemy bardzo ciekawy i rzadki model ( no i polski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Witam Niezły pomysł prawie jak u Pilipiuka Też bym to chętnie przeczytał . Ciekawe czy łatwo to dostać? Dostaniesz w bibliotece (pewnie w każdej) np. http://www.bialoleka.e-bp.pl/ini.php?dol=0&gora=0&przod=0&wstecz=0&katalog=8&indeks=2&opis_ile=10&szukaj=www.1939.com.pl Jeśli chodzi o samą książkę to faktycznie na jeden wieczór ... tyle tylko że u mnie przeciągnął się aż do rana , trudno było się oderwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 można było też kupić na www.wargamer.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Ale o czym Wy w ogóle mówicie? O Ciszewsim, a ja Wam mówiłem o opowiadaniu Pilipiuka - zupełnie inna brocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 12 Września 2008 Autor Share Napisano 12 Września 2008 Dziś dalej malowałem kolorem podstawowym (Pale green Vallejo air) i skleiłem karabin maszynowy który zdecydowałem się umieścić w pozycji podniesionej. Zastanawiając się nad brudzeniem znalazłem na stronie Bumaru Łabędy taką fotkę: Więc po przejażdżce po poligonie nie ma co żałować błota Jeszcze na tej stronie znalazłem coś co by fajnie wyglądało jako model, kto wie może kiedyś... http://www.bumar.gliwice.pl/index1.php?79,184 Niestety lufę którą zamówiłem muszą dopiero wytoczyć więc trzeba jeszcze trochę poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 Jeszcze parę "lepszych" fotek : (Dziś pomalowałem tylko wybrane koła na czarno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 francja elegancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 o korwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Piękny czołg !!! Jestem pod ogromnym wrażeniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 stroju bardzo udany model ja tylko dodam że poligon po którym jeździły te czołgi jest koło mego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi