Slawek_26869 Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 4 godziny temu, BRAVO112 napisał: ... bo pospiech jest potrzebny tylko przy lapaniu pchel... 1 minutę temu, KFS-miniatures napisał: przy jedzeniu ze wspólnej miski również.. Jest jeszcze jedna okolicznść w której wskazany jest pośpiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 4 godziny temu, xoxsc napisał: W większej skali zostaje karton 1:33, a tak poza tym takie ibg, arma wyjeb#ne ma na nasze konstrukcje, prototypy, skoro nastawieni są tylko i wyłącznie na rynek eksportowy. Taaa... a koronnym dowodem na potwierdzenie twoich rewelacji są modele PZL P.11c Army w 1-48 i P.11c IBG w 1-32 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoxsc Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego (edytowane) 45 minut temu, RogerM napisał: Taaa... a koronnym dowodem na potwierdzenie twoich rewelacji są modele PZL P.11c Army w 1-48 i P.11c IBG w 1-32 P-11c to najbardziej przeruchany temat i wałkowany wcześniej u mirage, ale dalej nie ma PZL Jastrzębia, Wilka, itd p-11c jest dosłownie wszędzie, nawet w kartonie w kilku wydawnictw i wznawiany dość często i to mogę porównać do passata 1.9tdi, co był najczęściej kupowany i sprzedawany u handlarzy, a tutaj podobnie. Ciągle robić ten sam model w wielu wersjach, choć ibg najwięcej celuje w 1:72 i dalej nie ma choćby od nich Kobuza w 1:48/32. Straszna lipa skupiać się na jednym samolocie, a pomijać resztę w większych skalach, a to jest dość dziwna polityka wydawnicza u ibg. Co mi po samym P-11c, skoro to nie był jedyny samolot przedwojenny i było wiele konstrukcji,. prototypów ? Chyba, .że jesteś ignorantem i kleisz tylko P-11C i uważasz, że reszta nie jest potrzebna to napisze tylko wielkie xDDD PS. Nie bronie autora tych drukowanych modeli, czy jak tam zwał modelopodobnych, ale gdyby ibg, arma na serio podłapały temat w większych skalach, których po prostu brakuje na rynku to wydawca Art of Trans zniknąłby z rynku raz na zawsze, a nawet by nigdy nie zaistniał. Edytowane 18 Lutego przez xoxsc 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Godzinę temu, xoxsc napisał: Straszna lipa skupiać się na jednym samolocie, tyle tylko, ze to dotyczy wiekszosci producentow ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego (edytowane) Pytanie do xoxsc: Ile znasz modeli polskich samolotów z okresu dwudziestolecia międzywojennego wydanych przez Arma Hobby w 1-48? A'propos ignorancji: samolot nazywał się PZL P.11c a nie P-11c lub C. Edytowane 18 Lutego przez RogerM dodanie kilku słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Karaś, Łoś - to wszystko jest w w 1/72 i w 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoxsc Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego A jastrząb, Wilk, Kobuz jest w 1:48/32? Cały czas pisze o tych skalach,. a nie 1:72 xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 16 minut temu, xoxsc napisał: A jastrząb, Wilk, Kobuz jest w 1:48/32? Cały czas pisze o tych skalach,. a nie 1:72 xd A wiele się nalatało po niebiesiech tych Jastrząbi, Wilków, Łobuzów? To i za wiele modeli nie ma... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoxsc Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego (edytowane) To najlepiej kleić tylko Hurricane od arma, co nie ? Klepią ciągle to samo. Edytowane 18 Lutego przez xoxsc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Ale tabelki w Excelu im się spinają. Bo o to chodzi, nie o Twoje marzenia. A jak chcesz mieć model, którego nikt nie produkuje - to zrób se go sam. Jest na to nawet nazwa - scratchbuilding (pol. samoróbka). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Godzinę temu, xoxsc napisał: To najlepiej kleić tylko Hurricane od arma, co nie ? Klepią ciągle to samo. Chcesz, to klej. Ja tam mam co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, socjo1 napisał: Chcesz, to klej. Ja tam mam co robić. Ja też. Edytowane 18 Lutego przez Xmen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Mam nieodparte wrażenie, że ta dyskusja byłaby ciekawa, gdyby nie powracała jak bumerang co jakiś czas, z tymi samymi paradnymi argumentami. Polecam zatem świetne tematu podsumowanie. Niezmiennie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 49 minut temu, Xmen napisał: Ja też. u Ciebie to jeszcze spokojnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 3 minuty temu, BRAVO112 napisał: u Ciebie to jeszcze spokojnie.... Ale że co spokojnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 2 godziny temu, socjo1 napisał: A wiele się nalatało po niebiesiech tych Jastrząbi, Wilków, Łobuzów? To i za wiele modeli nie ma... Wibault 70, Spad 61, Potez XV, Breguet XIX, Lublin R XIII trochę sie jednak po polskim niebie nalatały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Godzinę temu, Xmen napisał: Ja też. E panie - są braki. Widzę 104kę ale nie ma OSŁA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 3 minuty temu, abtb napisał: E panie - są braki. Widzę 104kę ale nie ma OSŁA! A zdjęcie kto zrobił? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 13 minut temu, DobreMzimu napisał: Wibault 70, Spad 61, Potez XV, Breguet XIX, Lublin R XIII trochę sie jednak po polskim niebie nalatały. i jeszcze Balilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMS Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 3 godziny temu, socjo1 napisał: Karaś, Łoś - to wszystko jest w w 1/72 i w 1/48. Po II wojnie Polacy nic nie skonstruowali? Czesi potrafią promować swoje Avie, Aero i Letovy produkowane w mikroskopijnych ilościach i mają poklask rodaków . A u nas trzeba pluć i niszczyć na to że ktoś cos robi bo nie wpisuje się to w moje poczucie estetyki. A'propos Art of Trans...Każdy znajduje swojego klienta. Przy odrobinie modelarskich umiejętności da się zrobić fajny model. I żeby nie było - dla mnie osobiście Die Casty czy Kolekcje de Agostini to nie modelarstwo. Ale nikogo nie piętnuję, że to dziadostwo i nijak ma się do oryginału.... lubi? niech się cieszy.... Wydaje na to swoje nie moje fundusze i ma swoją radość a nie moje zniesmaczenie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 36 minut temu, MMS napisał: Czesi potrafią promować swoje Avie, Aero i Letovy produkowane w mikroskopijnych ilościach i mają poklask rodaków . Zapewniam, że ten wątek to jest bardzo małe miki w porównaniu z dyskusjami w czeskich modelarskich internetach, ilekroć zostanie zapowiedziany/wyjdzie jakiś model ichniej konstrukcji. A już szczególnie, gdy wydawcą jest p. Muzikant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 1 minutę temu, caughtinthemiddle napisał: Zapewniam, że ten wątek to jest bardzo małe miki w porównaniu z dyskusjami w czeskich modelarskich internetach, ilekroć zostanie zapowiedziany/wyjdzie jakiś model ichniej konstrukcji. A już szczególnie, gdy wydawcą jest p. Muzikant. Wiem, czytam regularnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 6 minut temu, barszczo napisał: Wiem, czytam regularnie . Lubisz mocne wrażenia, horrory, filmy gore itd? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 41 minut temu, socjo1 napisał: Lubisz mocne wrażenia, horrory, filmy gore itd? Zwłaszcza po Czesku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego (edytowane) Początkowo wchodziłem na ten wątek, z ciekawości tematu,później wiedziony ciekawością zamówiłem PZL P24g 1/32 i czekam co z tego wyniknie...Ale do wątku regularnie wracam z nadzieją kolejnego odcinka gównoburzy i tu jestem nieodmiennie za każdym razem zachwycony nową odsłoną:) Edytowane 19 Lutego przez Jaro 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi