Sniper Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 To i ja dorzucę swojego "Karasia" viewtopic.php?t=2049 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 To i ja pokarzę swoje modeliki z Polska szachownicą. TS-11 Iskra PZL WSK Mielec i w moim malowaniu TS-11 Iskra o niskiej wykrywalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Ładne tylko czemu nie pomalowałeś owiewek? ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Z prostej przyczyny : nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Z prostej przyczyny : nie umiem Ja też nie, ale zawsze staram się coś pokombinować i uczyć się na starych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 KonDi użyj wykałaczek, to naprawde nie jest trudne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Ok spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Z prostej przyczyny : nie umiem Taśma maskująca Tamiya, skalpel, 15 minut roboty i masz zamaskowaną... A malowanie potem to już prościzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Witam wszystkich!! Szukałem tego tematu a on był w zasięgu wzroku i ja tez się dorzucę z moim ostatnim projektem, co prawda fikcja, ale polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 To i ja tez dorzucę się do tych 90 lat Mi-24W i Mi-2 : PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Powstały niedawno "z martwych" PZL P.24 w malowaniu 'a dlaczego by nie 1940/1?' skala 1:72, firma:'Krzak' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Dorzucam zdjęcie polskiego Halifaxa II mk Ia GRoA z 1586 Eskadry Specjalnego Przeznaczenia, z oznaczeniami 37 misji bojowych (w tym 18 ze zrzutami do Polski). Jednostka stacjonowała w 1944 roku w Campo Cassale pod Brindisi. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Na szybko : Nieuport IV - maszyna na której latał w carskim lotnictwie Donat Makijonek Jak-3 - samolot z 3 Dywizji Lotniczej ( model powstawał przez trzy wieczory - dlatego taki spartański ) PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Jak-3 - samolot z 3 Dywizji Lotniczej ( model powstawał przez trzy wieczory - dlatego taki spartański ) Zaskoczyłeś mnie tym Jakiem. Dziwnie położone kalkomanie. Niedoszlifowanie, na przykład, krawędzi natarcia skrzydeł ... Rozumiem, że to trzy dni, ale jednak jestem zaskoczony, że tak podszedłeś do modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Hmmm ... obejrzałem model spokojnym okiem i stwierdzam że z krawędziami natarcia/spływu jest wszystko OK - na zdjęciach tak dziwnie to wygląda . Natomiast co do kalkomanii to racja - wyglądają i kładły się koszmarnie . Postanowiłem zrobić ten model PZPR (Prosto Z Pudełka Robiony) i użyłem zestawowych (Intech) kalkomanii . Były kładzione na dwie warstwy Sido + SET i SOL - wyszło to tak jak widać , czyli tragicznie . Być może w przyszłości jeszcze raz zrobię tego Jaczka , ale tym razem przy użyciu szachownic Techmodu . PS. A tak w ogóle to jeszcze dwa jednpołaty i wracam do swoich standardów PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Dorzucę swoją maszkarę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Witam wszystkich . Jestem pod wrażeniem przedstawianych modeli oraz samego forum . Nie jestem "rasowym" modelarzem ale pomimo braku czasu, kasy i paru innych rzeczy, staram się coś wycisnąć z plastiku na kształt samolotu. Uparłem się na polskie barwy, więc ten wątek jest mi bardzo bliski. Proszę o słowa krytyki, dla takiego samouka jak ja napewno będą doskonałym poradnikiem . Na wstępie przedstawiam Jak-23 por. Władysława HERMASZEWSKIEGO (starszy brat Mirosława) 13 Pułk Lotnictwa Myśliwskiego Warszawa-Babice kwiecień 1951r. (przynajmniej tak wydedukowałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Model bardzo ładny tylko nie podobają mi sie te wypukłe linie podziału , ale cóż to są Polskie samoloty wiec produkują je tylko małe firmy modelarskie i zazwyczaj pozostawiają wiele do życzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Ale ten zestaw ma ponad 20 lat więc czego się spodziewać. Mnie trochę dziwi ten srebrny kolor, co to za farba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Ale ten zestaw ma ponad 20 lat więc czego się spodziewać. Mnie trochę dziwi ten srebrny kolor, co to za farba ? model jest firmy KP / KOPRO - obie nazwy były na opakowaniu. A co do farbki to jest to humbrol 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 31 Lipca 2009 Autor Share Napisano 31 Lipca 2009 Zlin 42M Zestaw Toga skala 1/72. Model w barwach Aeroklubu Orląt - Dęblin. Anatra Anasal. Zestaw Emhar skala 1/72. Kalkomanie z zestawi Intechu. Albatros D.III Zestaw Roden skala 1/72. Model w barwach eskadry Kościuszkowskiej. Kalki Techmod,godło i pokrycie płatów kalki własnej produkcji. Breguet XIV A2 Zestaw AZ Model skala 1/72 Kalki z zestawu Intechu,model w barwach 3 eskadry wywiadowczej. Mig-29 Zestaw Italeri skala 1/72+ (żywica Pavla,blachy Parta oraz kalki z Topshots). Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 31 Lipca 2009 Share Napisano 31 Lipca 2009 (edytowane) Mój następny. CANT Z.506B "Airone" zestaw Super Model 1/72 - szachownice z "Łosia" Wiem, że ma wiele niedociągnięć ale strasznie mi się podoba i myślę, że jak będę miał więcej praktyki to zrobię go jeszcze raz. oraz Messerschmitt Bf-109 w barwach 318 dywizjonu zestaw Revella 1/72, kalki z książeczki Intechu pozdrawiam Edytowane 3 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Kolejne dwa szybkościowe modele : RWD-5 Bis w barwach z września 1939 Jakowlew UT-2 - koniec lat czterdziestych PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 RWD-5 Bis w barwach z września 1939 Czy można poznać źródło tego malowania? - chodzi mi o literaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi