bazylms Napisano 13 Listopada 2023 Share Napisano 13 Listopada 2023 Po prawie trzech latach udało się skończyć. Jest kilka rzeczy które nie dokońca wyszły jak bym sobie tego życzył. Jendą z nich są flagi. Jest to produkt Eduarda SPACE. Próbowałem sola, goracej wody a nawet AK extreme metal thinner i nie udało mi sie ani trochę ich pognieść. Po AK zwijały się prawie w rulon tylko po to aby za parę minut znowy się wyporostować. To tyle. Teraz foty. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 13 Listopada 2023 Share Napisano 13 Listopada 2023 Gratuluję modelu....sporo pracy wymagał ...jestem pod wrażeniem olinowania....zdjęcia ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Listopada 2023 Share Napisano 13 Listopada 2023 Krzychu, jak mawiał klasyk : moje zdanie znasz A na poważnie jest fajnie wycieniowany, podoba mi się jak zaciurałeś cześć podwodną. Sznurki też spoko, choć z bloczkami byłoby fajniej. Jak na mój gust to ta góra trochę za czysta, no ale tu to ja Twoje zdanie znam No i na koniec największą zdrada: ŚRUBY ODWROTNIE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Listopada 2023 Autor Share Napisano 13 Listopada 2023 Haha. Klejone zgodnie z instrukcją. A myślałem żeby się zapytać. Przy następnym spotkaniu już tego błędu nie zrobię. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Listopada 2023 Share Napisano 13 Listopada 2023 fajnie wyszedł jedyne co bym wymienił to tą "rurę kanalizacyjną" 300mm na dziobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Listopada 2023 Autor Share Napisano 13 Listopada 2023 Też mi się nie podoba. Jak to majstrowałem to model był na szafie i subiektywnie uznałem że będzie ok. Ale jak wkleiłem i popatrzyłem obiektywnie to już się wyrwać nie dało. Śruby też solidnie siedzą. Trzeba będzie zmienić ten CA na jakiś słabszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Listopada 2023 Share Napisano 14 Listopada 2023 8 godzin temu, bazylms napisał: Trzeba będzie zmienić ten CA na jakiś słabszy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 14 Listopada 2023 Share Napisano 14 Listopada 2023 Ja jeśli chodzi o wiedzę o okrętach to mam pierwszy stopień wtajemniczenia. Udaje mi się odróżnić dziób od rufy. Nie zmienia to faktu że okręty zawsze mnie fascynowały szczególnie te z przełomu XIX i XX wieku. Jak dla mnie to wyszedł super. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 14 Listopada 2023 Share Napisano 14 Listopada 2023 Świetny model. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 14 Listopada 2023 Share Napisano 14 Listopada 2023 Świetnie wyszedł. Brawo za naciągi (tu się to jakoś inaczej nazywa). Czy dno było pokryte miedzianą blachą? Na zdjęciu od przodu widzę fajny, miedziany połysk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 Listopada 2023 Share Napisano 14 Listopada 2023 Fajny efekt podoba się . Co do flag może lekko je wygiąć i dać kroplę lakieru żeby utrwalić to wygięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2023 Autor Share Napisano 14 Listopada 2023 Zaruk, nie. Akurat taki efekt światło robi. Można by jeszcze jedną warstwą matu pociągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Listopada 2023 Share Napisano 14 Listopada 2023 Zdecydowanie TAK. Kotwice i łańcuchy lepsze byłyby zardzeFiałe, rozumISZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2023 Autor Share Napisano 14 Listopada 2023 Panimaju. Przydadzą się rady na zaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Listopada 2023 Share Napisano 14 Listopada 2023 Do usług! Najlepsze porady w galeriach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 15 Listopada 2023 Share Napisano 15 Listopada 2023 Fajny model, linki, teraz do jakiej gabloty i nie ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Listopada 2023 Autor Share Napisano 15 Listopada 2023 Dzięki, już stoi w pudle na szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia (edytowane) Piękna praca do której warto wrócić kilka razy, bo za każdym razem coś nowego się dostrzeże. Bardzo podobają mi się zdjęcia olinowania. Choć... na tych rejkach nie było jakichś bloczków? Edytowane 9 Stycznia przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Stycznia Autor Share Napisano 9 Stycznia Dzięki. Bloczki na pewno były, ale jeszcze nie ten skill. Przed następnym muszę sobie zrobić jakiś treningowy maszt żeby zobaczyć jak to ugryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Super. Robi wrażenie Merytorycznie nie będę się wypowiadał ale model bardzo mi się podoba. Całe to olinowanie i linii przy powierzchni wody wyglądają naprawdę extra. Mówisz dokończony po trzech latach... no to chyba pobije ten rekord i moje pływajdła jeszcze trochę poczekają Gratulacje super modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi