kowal76 Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Przedstawiam mój najnowszy zrobiony model. Jest nim Mustang Mk IV Hasegawy w wydaniu Italeri. Model zrobiony prawie prosto z pudełka. Dodatkowo użyłem tablicy i pasów Eduard Space. Limuzyna jest od modelu Eduarda, ponieważ oryginalna Hasegawy uległa uszkodzeniu. Do pomalowania użyłem farb Gunze, a szczególnie C8. Ślady eksploatacji, to specyfiki Ammo, Abteilung i kredki. Model pomalowany według starego malowania z modelu Matchboxa, czyli niebieski pas i czarny przed owiewką. Niestety trochę niedoróbek jest, co widać na zdjęciach. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Bardzo fajnie wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Ładny Nie wiem jak to się stało ale jak śledziłem warsztat to sobie wkręciłem, ze to skala 1-48... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Trochę mylące to pudełeczko, ale sam model przyjemny dla oka zwłaszcza przy wymagającym (jak dla mnie) malowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Listopada 2023 Autor Share Napisano 26 Listopada 2023 22 minuty temu, zaruk napisał: Trochę mylące to pudełeczko, ale sam model przyjemny dla oka zwłaszcza przy wymagającym (jak dla mnie) malowaniu. Przecież napisane w tytule , że to Italeri (Hasegawa), a pudełko tak z sentymentu jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Świetna robota, podoba się bardzo. Z Matchboxowym pudełkiem pomysł rewelacyjny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 1 godzinę temu, kowal76 napisał: Przecież napisane w tytule , że to Italeri (Hasegawa), a pudełko tak z sentymentu jest . Nie pisałem, że tytuł jest mylący 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Bardzo ładnie wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Świetny model. Podoba się. Po co mu te światła uliczne na spodzie skrzydła. Ja z tych nie za bardzo obeznanych z awiacją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 (edytowane) Ładny model. Jak zobaczyłem to pudełko na zdjęciu to aż się łezka w oku zakręciła.Mój pierwszy model " zachodni " to właśnie ten model Mustanga.Kupiony na bazarze w Wrocławiu z walizkowego importu za ciężko zarobione pieniądze. Jeszcze mam instrukcję od niego. Edytowane 26 Listopada 2023 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Listopada 2023 Autor Share Napisano 26 Listopada 2023 Dziękuję i cieszę się, że się podoba. Co do Matchboxa, to w pudełku jest model, ale trochę szkoda go zaczynać :). Co do świateł, to sam dokładnie nie wiem jaką miały funkcje :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Nie ma co udawać samokrytyki z tymi "widocznymi na zdjęciach niedoróbkami". Dobrze jest ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 27 Listopada 2023 Share Napisano 27 Listopada 2023 Jestem na tak. Fajny model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 27 Listopada 2023 Share Napisano 27 Listopada 2023 światła jak napisano, słuzyły do sygnalizacji. Mozna było w nocy np. rozpoznac że leci swój samolot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi