KurChees Napisano 5 Grudnia 2023 Share Napisano 5 Grudnia 2023 Cześć Zapraszam do galerii świeżo ukończonego modelu, którego warsztat znajduje się tu Jest to mój pierwszy ukończony model śmigłowca. Głowice rakiet Hellfire wykonałem przy pomocy żywicy UV. TADS wykonałem przy pomocy folii do paznokci- Gold oraz holograficznej. Rakiety Hydra są zestawowe, nawierciłem jedynie ich tylną część, ponieważ wyglądało to dla mnie nieco zbyt "płasko", nawet po pomalowaniu otworów czarną farbą. Z dodatków- lufa oraz anteny i rurki pitota od Mastera, trochę drutów (0,2-0,5mm) miedzianych. Całość pomalowana farbami Mr Hobby oraz Tamiya. Odpuściłem sobie kalkomanię uszczelek na owiewce ze strachu przed zepsuciem ogólnego wyglądu modelu. Raz jeszcze zapraszam do galerii i pozdrawiam 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Grudnia 2023 Share Napisano 5 Grudnia 2023 Uważam, że bardzo udany debiut wiatrakowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 5 Grudnia 2023 Share Napisano 5 Grudnia 2023 Tak, wygląda dobrze! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurChees Napisano 5 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2023 Dzięki wielkie za miłe komentarze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 5 Grudnia 2023 Share Napisano 5 Grudnia 2023 Podoba mi się. Gratuluję debiutu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Grudnia 2023 Share Napisano 6 Grudnia 2023 Mnie również się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yachieku Napisano 9 Grudnia 2023 Share Napisano 9 Grudnia 2023 Super wyszedł! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Grudnia 2023 Share Napisano 9 Grudnia 2023 Bardzo dobry początek, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 Bardzo mi się podoba I w sprawie oszklenia mam pytanie czy oszklenie kabiny i kadłub były malowane oddzielnie czy tradycyjnie po sklejeniu? I jak mogę spytać jaki jest numer koloru bazowego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurChees Napisano 11 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2023 5 godzin temu, Headhunter88 napisał: Bardzo mi się podoba I w sprawie oszklenia mam pytanie czy oszklenie kabiny i kadłub były malowane oddzielnie czy tradycyjnie po sklejeniu? I jak mogę spytać jaki jest numer koloru bazowego? Oszklenie było przyklejone do reszty jeszcze przed podkładem, więc wszystko szło "na raz" Co do farb- podkład to czarny Mr Surfacer 1500, na to Black Green (Mr Hobby H65), preshading Tamiya XF-2 oraz jasnym odcieniem brązu, na to cienkie warstwy mixu Mr Hobby H52, Tamiya XF-1 oraz XF-2 (proporcje to około 7:3:1 H52:XF1:XF2), na koniec jedna cienka warstwa samego H52+ XF1. Generalnie to było delikatne eksperymentowanie "na żywo"- to, co mi się podobało na modelu testowym, na docelowym już nie bardzo, więc zmieniałem to i owo, stąd tyle warstw farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 13 Grudnia 2023 Share Napisano 13 Grudnia 2023 Dzięki pięknie. Wyszło czysto, realistycznie i kozacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 bardzo ładny!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi