Xmen Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 (edytowane) Jako że moja reputacja na forum legła w gruzach (o ile jakakolwiek kiedyś była ) postanowiłem się pogrążyć do końca. Z tych dwóch zestawów powstanie wersja której nikt nie chce zrobić.Przynajmniej z 10 metrów ma ją przypominać. Ostrzegam że będzie długo,nudno i płasko. Żeby jeszcze ktoś wydał kalkomanie do rumuńskich było by super. Edytowane 10 Grudnia 2023 przez Xmen 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 29 minut temu, Xmen napisał: Ostrzegam że będzie długo,nudno i płasko. A żeby Ci wyszło szybko, emocjonująco, wklęśle i wypukle. Tak z przekory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 Trzymam kciuki i oglądam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 A żeby mu z tego Zeppelin wyszedł tfu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 (edytowane) Takie kalki? https://www.hyperscale.com/2017/reviews/decals/x72281reviewbg_1.htm https://www.hannants.co.uk/product/X72281 Edytowane 10 Grudnia 2023 przez lord_karton 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2023 6 minut temu, lord_karton napisał: Takie kalki? https://www.hyperscale.com/2017/reviews/decals/x72281reviewbg_1.htm https://www.hannants.co.uk/product/X72281 Znam te kalkomanie ale do jednego malowania nie chcę kupować.Może Exotic Decals się zlituje .Zrobili do włoskiego których było wszystkiego trzy sztuki.Więc jest nadzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 a rumunskie krzyze z naszego Losia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2023 2 minuty temu, BRAVO112 napisał: a rumunskie krzyze z naszego Losia? Prawdę mówiąc nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 Łoś był większy od 110-ki, więc - IMHO - nie bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 17 godzin temu, Xmen napisał: będzie długo,nudno i płasko. Długo będę jeszcze czekał na pierwsze ciachy? Chciałbym zauważyć, że zanim ponalepia się te rumuńskie krzyże to wypadałoby zlepić przedmiotowy samolot. Tak więc proszę przestać jojczyć i prezentować fotki z postępów w budowie - dla mnie może być nudno i płasko - byle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2023 2 minuty temu, abtb napisał: Długo będę jeszcze czekał na pierwsze ciachy? Chciałbym zauważyć, że zanim ponalepia się te rumuńskie krzyże to wypadałoby zlepić przedmiotowy samolot. Tak więc proszę przestać jojczyć i prezentować fotki z postępów w budowie - dla mnie może być nudno i płasko - byle do przodu Nie ma to jak awantura w południe. Pierwsze ciachu dopiero około czwartku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 Teraz, Xmen napisał: Pierwsze ciachu dopiero około czwartku. Jakoś dotrwam A czy będzie jakaś fotka, tudzież rysunek co z tego połączenia ma powstać, bo ja na razie sobie wyobrażam coś na wzór czterosilnikowego Zwilinga, ewentualnie jakiś sportowy dwupłat na bazie 110ki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2023 10 minut temu, abtb napisał: A czy będzie jakaś fotka, tudzież rysunek co z tego połączenia ma powstać, bo ja na razie sobie wyobrażam coś na wzór czterosilnikowego Zwilinga, ewentualnie jakiś sportowy dwupłat na bazie 110ki? Ma z tego wyjść coś co będzie w teorii przypominało Bf-110F. Kadłub będzie z modelu Bf-110 C/D/E a skrzydła z modelu BF-110G-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 24 minuty temu, Xmen napisał: Ma z tego wyjść coś co będzie w teorii przypominało Bf-110F. Aha - to idę się dokształcić bo ja to zasadniczo tylko odróżniam 110-kę od 109-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 3 godziny temu, abtb napisał: coś na wzór czterosilnikowego Zwilinga Zwilling był pięciosilnikowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 3 godziny temu, Xmen napisał: Ma z tego wyjść coś co będzie w teorii przypominało Bf-110F. Kadłub będzie z modelu Bf-110 C/D/E a skrzydła z modelu BF-110G-2. Szkoda że tak „klasycznie” Myślałem, że kombinujesz cosik w tym stylu (współpraca Willego Messerschmitta i Claudiusa Dorniera) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 Tam jest jeszcze trzeci amerykański wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Grudnia 2023 Share Napisano 12 Grudnia 2023 9 godzin temu, mirage3 napisał: jest jeszcze trzeci amerykański wątek Sugerujesz, że jest tam coś z F7F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Grudnia 2023 Share Napisano 12 Grudnia 2023 10 godzin temu, abtb napisał: Sugerujesz, że jest tam coś z F7F? W rzeczy samej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Grudnia 2023 Share Napisano 12 Grudnia 2023 Hrabina tańczy z Hrabią i nagle mówi: - Panie Hrabio - boli! Na to Hrabia: 1 godzinę temu, mirage3 napisał: W rzeczy samej. Hrabina - Nie, tuż obok! To tak na rozluźnienie atmosfery, żeby nie było "nudno i płasko" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 12 Grudnia 2023 Share Napisano 12 Grudnia 2023 W dniu 11.12.2023 o 12:57, Xmen napisał: Ma z tego wyjść coś co będzie w teorii przypominało Bf-110F. Kadłub będzie z modelu Bf-110 C/D/E a skrzydła z modelu BF-110G-2. Wniosek z tego taki, że następny bedzie: coś, co będzie w teorii przypominało Bf-110? Kadłub będzie z modelu Bf-110G-2, a skrzydła z modelu Bf-110C/D/E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2023 (edytowane) 13 godzin temu, giberes napisał: Wniosek z tego taki, że następny bedzie: coś, co będzie w teorii przypominało Bf-110? Kadłub będzie z modelu Bf-110G-2, a skrzydła z modelu Bf-110C/D/E Spokojna Twoja rozczochrana. Jest pewna koncepcja na rozwiązanie tego problemu ale dopiero się krystalizuje. Coś z tymi częściami co zostaną trzeba zrobić. Edytowane 13 Grudnia 2023 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2023 Ostatnia brakująca wersja kupiona. Teraz będzie komplet od Bf-110B do Bf-110 G4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2023 Pierwsze ciachy zrobione. Eduard podaje że część wnętrza ma być w RLM 02 a część w 66. Ja jednak zrobię całość w RLM 66 AK Real Colors RC 273. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 14 Grudnia 2023 Share Napisano 14 Grudnia 2023 7 minut temu, Xmen napisał: Pierwsze ciachy zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi