Truckerek93 Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 miki29021 nie, R-rka ma podłogę płaską, a 4-ka, ma podłogę z schowkami............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Ty a faktycznie, dzisiaj coś nie bardzo myślę :P Dziwnie mi się skojarzyło... xDD Sorka za błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 miki29021 nie, R-rka ma podłogę płaską, a 4-ka, ma podłogę z schowkami............. Czy oby napewno ma płaską? Podłoga z Scanii R Podłoga Scanii "4" zdjęcia z http://www.wettringer-modellbauforum.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 Spoko, właśnie odciąłem te"podłużnice" z podłogi, znaczy się prawie , bo został mi sam koniec, który robię, jutro. Właśnie z czego można zrobi te stopnie? P.S M@rcin bardziej plaska niż 4-ka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Właśnie z czego można zrobi te stopnie? Z PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 P.S M@rcin bardziej plaska niż 4-ka.... Myślałem, że pisząć "płaska" masz na myśli zupełnie płaską, jak np. w Actrosie MPII czy też Magnum`ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Może źle się wyraziłem. Chodziło mi o płaski tunel. Tunele 4ki i eRki znacznie się sobą różnią. Może i tak podłoga nie jest tak znaczącym elementem podczas budowy, ale przy tak ładnym i "wypasionym" modelu warto przerobić to chociażby dla własnej satysfakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Jasne, jeżeli jest w oryginale inaczej, to ja to przerobie. Wole się odwzorować, na oryginale..... P.S mozecie podac, link do sklepu, w którym kupie, cienki plastik, zeby zrobić te schodki i zalepić, wyciecie po skrzynce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 http://www.symbol.net.pl/sklep o ten skle ci chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 No a jakiś, działający? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 A na allegro patrzyłes ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Nje, popatrzę, jak wrócę z " największego centrum handlowego w regionie" takie bujdy , nie mi wciskać............ Mam "polistyren wysokoudarowy biały" teraz jaka grubość, czy 0,25mm czy 0,50mm , która lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Dobierz sobie zobacz jak to będzie wyglądało trochę myślenia, trzeba sobie to wyobrazić. Czuje, że 0,25mm dokładnie nie mam tego przed sobą więc tak w ciemno Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 kup oba, zobaczysz ktory bedzie Ci bardziej pasowal. ja bym budował z 0.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 Zamówiłem ten mniejszy. Myślę że bezie dobry, A jak nie , to kupie ten grubszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Żeby nie było Truckerek nie gęś, swoje modele tez ma......... to do Updejt: Kabina, tak będzie wyglądać ( mniej niż więcej bo ta jest nie pomalowana...) Przód te "klamerki" są to to żeby poprzeczki były równe. Tył Zastrzegam sobie prawo do roszczeń związanych z równością dachu a boków, jest to na sucho. Podłoga I z tym "dzieckiem" mam największy dylemat. Nie wiem czy wycinać, trochę tej żywicznej podłogi, tak by silnik się zmieścił, jak długie mają być te stopnie. O ich wysokość się nie martwię, wykorzystam przetłoczenia na tunelu. A i czy na tunelu mam uciąć, tą 'dużą" skrzynkę i zaszpachlować, te małe schowki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Tą wielką skrzynke wytnij i zrób coś takiego Takie wielkie skrzynki to były chyba w 2 lub 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 W modelu ten schowek jest identyczny jak na fotografii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Aha, czyli do wersji longline tak mogę zrobić........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 miqs nie jest identyczny bo mam kilka Scani 4 i widziałem jaką Italeri zrobiło tandete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 No racja, teraz spojrzałem, cała góra jest inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Truckerek93 jeśli kupiłeś ten polistyren 0,25 to lipa, jest on bardzo giętki, jeśli chcesz robić skrzynki itp to ten 0,5 jest lepszsy na bank. Też kupiłem ostatnio 0,25 0,5 1 mm. I do sklejania skrzynek najlepszy to ten 1 mm, chociaz ten 0,5 też może być. Ten 0,25 może nadawać się na chlapacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Krystian a dla mnie to małe piwo , kupie ten grubszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Tunel w Longline musi mieć płaską powierzchnie. Bez żadnych schowków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Zdjęcia schodków kabiny longline serii 4(wnętrze po tuningu) zdjęcia: internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi