patrykd Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia 1 godzinę temu, Evildead napisał: Nie znam się , ale kamuflaż wygląda spoko pamiętaj że pancerka to Król 52 minuty temu, TAW napisał: No i zdobyta kolejna umiejętność, której się wcześniej zapierałeś czyli malowanie figurek. Technicznie wyglądają świetnie i nie ma się do czego przyczepić a co do merytoryki nie mam kompetencji żeby oceniać. W każdym razie jak najbardziej takie wyroby możesz stosować po powrocie do jedynej słusznej dziedziny modelarstwa Spoko po tym czymś wracam na stare śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia udało mi się wkomponować obu panów w ich skromne mieszkanie M2. Teraz długa przerwa bo jadę na BARDZO długie wakacje. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia (edytowane) Multicam wyszedł bardzo, bardzo. Edytowane 20 Kwietnia przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 2 Czerwca Autor Share Napisano 2 Czerwca Wracam po przerwie. Udało mi się złożyć obie połówki kadłuba, wkleić oszklenie, parę detali w kabinie no i skończyłem dolną część głównego wirnika. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca (edytowane) "Wszedłem do pokoju, gdy kleiłeś Panzera, a ja ci kazałem kleić Shermanatera" " Tłumaczysz się głupio, że nie chcesz równego podziału, twój warsztat nadaję się na zawór kólowy z Apaczem do podziału " " Jakiś czas temu u Ciebie zauważyłem, że ja Patryk vallejo na tamiye farby zmieniłem" " Miałem cię kiedyś, za swojego brata..patrzę zamiast czołgu a tu skrzydlatego coś tu lata " Kleiliśmy tanka, gdy w tle słuchałeś KAT'a od dziś skrzydlata małpo, nie uważam Cię za modelarskiego brata " Obciąłeś błotniki, nie nosisz koszulek AMMO, jak coś pewnie spierdzielisz tutaj " to będziesz wołać zaraz Mamo" "Wracaj do pancerki będziem kleić tanki i rzucać dolary ahh te tancerki " Wiem, że lubisz brudzić, tą pancerna stal, jak nie wrócisz do poj..wojskowych działu...to się wal " Poniższa rymowana, nie ma na celu urazić , użytkownika prowadzonego warsztatu, Dla śmiechu, coś mi się skojarzyło z Nocnym Kochankiem-zdrajca metalu Panowie, powiedzmy sobie szczerze..coś w tym jest :). Więc wpadłem, na pomysł- że z dedykacją piosnka hevi metaliowa Napiszę, swoją wersję tej klasycznej nuty . Jak zobaczyłem helikopter to z wrażenia spadły mi buty... Edytowane 4 Czerwca przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 5 Czerwca Autor Share Napisano 5 Czerwca 12 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: "Wszedłem do pokoju, gdy kleiłeś Panzera, a ja ci kazałem kleić Shermanatera" " Tłumaczysz się głupio, że nie chcesz równego podziału, twój warsztat nadaję się na zawór kólowy z Apaczem do podziału " " Jakiś czas temu u Ciebie zauważyłem, że ja Patryk vallejo na tamiye farby zmieniłem" " Miałem cię kiedyś, za swojego brata..patrzę zamiast czołgu a tu skrzydlatego coś tu lata " Kleiliśmy tanka, gdy w tle słuchałeś KAT'a od dziś skrzydlata małpo, nie uważam Cię za modelarskiego brata " Obciąłeś błotniki, nie nosisz koszulek AMMO, jak coś pewnie spierdzielisz tutaj " to będziesz wołać zaraz Mamo" "Wracaj do pancerki będziem kleić tanki i rzucać dolary ahh te tancerki " Wiem, że lubisz brudzić, tą pancerna stal, jak nie wrócisz do poj..wojskowych działu...to się wal " Poniższa rymowana, nie ma na celu urazić , użytkownika prowadzonego warsztatu, Dla śmiechu, coś mi się skojarzyło z Nocnym Kochankiem-zdrajca metalu Panowie, powiedzmy sobie szczerze..coś w tym jest :). Więc wpadłem, na pomysł- że z dedykacją piosnka hevi metaliowa Napiszę, swoją wersję tej klasycznej nuty . Jak zobaczyłem helikopter to z wrażenia spadły mi buty... Cóż za rymowanka. Jestem pod wrażeniem kunsztu artystycznego. Tak jak pisałem ten projekt to mały skok w bok. Potem wracam na stare śmieci. Co do piosenki to trafiłeś w mój gust bo kocham muzykę metalową i rockową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca Rozumiem bardzo dobrze, ponieważ zmiany są dobre. 1.32 fruwaka spore. Więcej tanków i warsztatu pancernego niż ja, to nie dziwię. Rymowanka z takim skojarzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Czerwca Autor Share Napisano 12 Czerwca Przyszła kolej na działko M230. Poza tym, że zostało zamienione na metalowe jeśli chodzi o część czynną działka, to zastąpiłem z tyłu tę sprężystą obudowę czymś lepszym niż zestaw oferował, a z przodu dorobiłem dwie wiązki, których Takom w ogóle nie uwzględnił w swojej budowie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 12 Czerwca Share Napisano 12 Czerwca Wiele tu detalu na małym kawałku modelu. I w tym dziale też nie odpuszczasz jakości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca Ładna robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca Świetny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 13 Czerwca Autor Share Napisano 13 Czerwca Dzięki za motywację. Staram się jak mogę. Z tym działkiem było sporo roboty i zabawy. Teraz biorę się za przednie sensory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca Dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 13 Czerwca Autor Share Napisano 13 Czerwca Czy ktoś wie jak uzyskać taki efekt czarnej powierzchni na przezroczystych szybach? Psiknąć po prostu czarnym od wewnętrznej i po sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 24 Czerwca Autor Share Napisano 24 Czerwca Udało mi się skończyć wnęki awioniki. Skorzystałem z gotowego zestawu. Efekt jak poniżej. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Bardzo ładnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 4 Lipca Autor Share Napisano 4 Lipca (edytowane) Planuję mieć jeden właz silnika otwarty, więc musiałem zbudować i pomalować silnik. Główna część silnika wygląda następująco (wydechy w budowie). Dodałem od siebie parę kabelków tu i ówdzie. Edytowane 4 Lipca przez patrykd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca Dorzuć troszkę przewodów ,będzie zacnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 4 Lipca Autor Share Napisano 4 Lipca 17 minut temu, Bikernytzu napisał: Dorzuć troszkę przewodów ,będzie zacnie... Ok. Postaram sie jeszcze cos dorzucic od widocznej strony. Aczkolwiek na górze jeat jeszcze osłona i czesc silnika zakryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Lipca Autor Share Napisano 12 Lipca Udało mi się wykończyć gondolę silnika, który będzie wyeksponowany. Przy okazji przybrudziłem też silnik lekko by zgrywał się z otoczeniem. Nie wklejam tego w model, aż do momentu pomalowania całego helikoptera. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 22 Lipca Autor Share Napisano 22 Lipca (edytowane) Model sklejony do malowania. Położyłem podkład i zrobiłem preshading. Pierwszy raz bawiłem się w takie coś w postaci chmurek. Zabawa zajęła mi dobre 4 godziny. Jestem ciekaw co z tego wyjdzie po położenia koloru bazowego. Czekam na krytykę znawców tematu. PS. Sorka za jakość zdjęć ale model stał się zbyt duży i nie wchodzi na tło. Muszę pokombinować następnym razem. Edytowane 22 Lipca przez patrykd 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca Z tymi preshedingami to sliski temat , przeważnie znika, ale tu zapowiada się ciekawie, bo kontrast wygląda zacny, trzeba patrzeć co dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Lipca Autor Share Napisano 23 Lipca 37 minut temu, Evildead napisał: Z tymi preshedingami to sliski temat , przeważnie znika, ale tu zapowiada się ciekawie, bo kontrast wygląda zacny, trzeba patrzeć co dalej. Na pokrywie silnika od środka był podobny zabieg i widać różnicę w odcieniach. Zatem na modelu też nie powinno być źle. Trzeba po prosyu cieniutką warstwę farby nannieść. Jakby coś nie wypaliło to zostanie postshading. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi