Skocz do zawartości

AH-64D Longbow 1/35 Takom

patrykd

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Evildead napisał:

Nie znam się , ale kamuflaż wygląda spoko :) pamiętaj że pancerka to Król :)

52 minuty temu, TAW napisał:

No i zdobyta kolejna umiejętność, której się wcześniej zapierałeś czyli malowanie figurek. Technicznie wyglądają świetnie i nie ma się do czego przyczepić a co do merytoryki nie mam kompetencji żeby oceniać. W każdym razie jak najbardziej takie wyroby możesz stosować po powrocie do jedynej słusznej dziedziny modelarstwa 🤪

Spoko po tym czymś wracam na stare śmieci :)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

"Wszedłem do pokoju, gdy kleiłeś Panzera, a ja ci kazałem kleić Shermanatera"

" Tłumaczysz się głupio, że nie chcesz równego podziału, twój warsztat nadaję się na zawór kólowy z Apaczem do podziału "

" Jakiś czas temu u Ciebie zauważyłem, że ja Patryk vallejo na tamiye farby zmieniłem"

" Miałem cię kiedyś, za swojego brata..patrzę zamiast czołgu a tu skrzydlatego coś tu lata "

Kleiliśmy tanka, gdy w tle słuchałeś KAT'a od dziś skrzydlata małpo, nie uważam Cię za modelarskiego brata

" Obciąłeś błotniki, nie nosisz koszulek AMMO, jak coś pewnie spierdzielisz tutaj " to będziesz wołać zaraz  Mamo"

"Wracaj do pancerki będziem kleić tanki i rzucać dolary ahh te tancerki " 

Wiem, że lubisz brudzić, tą pancerna stal, jak nie wrócisz do poj..wojskowych działu...to się wal  "

🤣🤣

Poniższa rymowana, nie ma na celu urazić , użytkownika prowadzonego warsztatu, Dla śmiechu, coś mi się skojarzyło z Nocnym Kochankiem-zdrajca metalu :)

Panowie, powiedzmy sobie szczerze..coś w tym jest :). Więc wpadłem, na pomysł- że z dedykacją piosnka hevi metaliowa🤣

Napiszę, swoją wersję tej klasycznej nuty 😛. Jak zobaczyłem helikopter to z wrażenia spadły mi buty...🤣

Edytowane przez MayonesEXG7
  • Thanks 1

12 godzin temu, MayonesEXG7 napisał:

"Wszedłem do pokoju, gdy kleiłeś Panzera, a ja ci kazałem kleić Shermanatera"

" Tłumaczysz się głupio, że nie chcesz równego podziału, twój warsztat nadaję się na zawór kólowy z Apaczem do podziału "

" Jakiś czas temu u Ciebie zauważyłem, że ja Patryk vallejo na tamiye farby zmieniłem"

" Miałem cię kiedyś, za swojego brata..patrzę zamiast czołgu a tu skrzydlatego coś tu lata "

Kleiliśmy tanka, gdy w tle słuchałeś KAT'a od dziś skrzydlata małpo, nie uważam Cię za modelarskiego brata

" Obciąłeś błotniki, nie nosisz koszulek AMMO, jak coś pewnie spierdzielisz tutaj " to będziesz wołać zaraz  Mamo"

"Wracaj do pancerki będziem kleić tanki i rzucać dolary ahh te tancerki " 

Wiem, że lubisz brudzić, tą pancerna stal, jak nie wrócisz do poj..wojskowych działu...to się wal  "

🤣🤣

Poniższa rymowana, nie ma na celu urazić , użytkownika prowadzonego warsztatu, Dla śmiechu, coś mi się skojarzyło z Nocnym Kochankiem-zdrajca metalu :)

Panowie, powiedzmy sobie szczerze..coś w tym jest :). Więc wpadłem, na pomysł- że z dedykacją piosnka hevi metaliowa🤣

Napiszę, swoją wersję tej klasycznej nuty 😛. Jak zobaczyłem helikopter to z wrażenia spadły mi buty...🤣

Cóż za rymowanka. Jestem pod wrażeniem kunsztu artystycznego👍. Tak jak pisałem ten projekt to mały skok w bok. Potem wracam na stare śmieci. 😉 Co do piosenki to trafiłeś w mój gust bo kocham muzykę metalową i rockową.

Rozumiem bardzo dobrze, ponieważ zmiany są dobre. 1.32 fruwaka spore. Więcej tanków i warsztatu pancernego niż ja, to nie dziwię. Rymowanka z takim skojarzeniem. 

Przyszła kolej na działko M230. Poza tym, że zostało zamienione na metalowe jeśli chodzi o część czynną działka, to zastąpiłem z tyłu tę sprężystą obudowę czymś lepszym niż zestaw oferował, a z przodu dorobiłem dwie wiązki, których Takom w ogóle nie uwzględnił w swojej budowie.

image.thumb.jpeg.29063ad99bf8b05e513d34570c5030f9.jpeg1089481785_Dziako3.thumb.jpg.cf1d2c3f8cb79aa749828af39b0b72eb.jpg1136488822_Dziako4.thumb.jpg.b0fe949be2e22b6d973e4e9f7293e1cc.jpg

• Like 9

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Planuję mieć jeden właz silnika otwarty, więc musiałem zbudować i pomalować silnik.  Główna część silnika wygląda następująco (wydechy w budowie). Dodałem od siebie parę kabelków tu i ówdzie.

image.thumb.jpeg.ae763f9c838f6ed645f767ea570e9e41.jpegimage.thumb.jpeg.81862162ee3a9b65501cdcf8cfa1db6f.jpeg

image.thumb.jpeg.0e7a1f870d14ba589dead56c17813f70.jpeg

Edytowane przez patrykd
  • Like 2

17 minut temu, Bikernytzu napisał:

Dorzuć troszkę przewodów  ,będzie zacnie...

Ok. Postaram sie jeszcze cos dorzucic od widocznej strony. Aczkolwiek na górze jeat jeszcze osłona i czesc silnika zakryje. 

• 2 weeks later...

Udało mi się wykończyć gondolę silnika, który będzie wyeksponowany. Przy okazji przybrudziłem też silnik lekko by zgrywał się z otoczeniem. Nie wklejam tego w model, aż do momentu pomalowania całego helikoptera.

image.thumb.jpeg.3ee73014fee893f51f906a0d4c2f7382.jpegimage.thumb.jpeg.cc678ce095e6ac261c2d70f3117939ab.jpeg

• Like 4

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Model sklejony do malowania. Położyłem podkład i zrobiłem preshading. Pierwszy raz bawiłem się w takie coś w postaci chmurek.  Zabawa zajęła mi dobre 4  godziny. Jestem ciekaw co z tego wyjdzie po położenia koloru bazowego.  Czekam na krytykę znawców tematu.

PS. Sorka za jakość zdjęć ale model stał się zbyt duży i nie wchodzi na tło. Muszę pokombinować następnym razem. 

image.thumb.jpeg.9130ebca72296ce180f83fc07ed23280.jpegimage.thumb.jpeg.22605f76c50a8d932fb47277a6d6b9a4.jpegimage.thumb.jpeg.2b286385038746be7692665250594cb6.jpegimage.thumb.jpeg.9b87e53b0f4ad0ced02c554aa176295f.jpeg

Edytowane przez patrykd
  • Like 8

37 minut temu, Evildead napisał:

Z tymi preshedingami to sliski temat :) , przeważnie znika, ale tu zapowiada się ciekawie, bo kontrast wygląda zacny,  trzeba patrzeć co dalej.

Na pokrywie silnika od środka był podobny zabieg i widać różnicę w odcieniach. Zatem na modelu też nie powinno być źle. Trzeba po prosyu cieniutką warstwę farby nannieść. Jakby coś nie wypaliło to zostanie postshading.

• Like 1
  • Haha 1