subgrafik Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 (edytowane) Serwus Bohaterem relacji bedzie zestaw Dragona Jagdpanzer IV L/48 wybrany dzis w zaprzyjaznionym sklepie model, wygral casting na ladzie (bo byl najtanszy ) z Krolewskim Tygrysem i Chelendzerem (tez z DMLa). Bedzie robiony prosto z pudla, i zasadniczo do konca miesiaca musi byc skonczony... presja czasowa dziala motywujaco, dreszczyk emocji nigdy nie zaszkodzi, a moze i znajda sie jacys amatorzy moich zmagan? pozdr Pawel PS. Malowanie to z foto na dole. Edytowane 1 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Życze powodzenia. To bardzo fajny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 A cóż to się stało, ze Kolega skale zmienił tak 'znienacka' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 A cóż to się stało, ze Kolega skale zmienił tak 'znienacka' ? I dobrze 1:72 to jedyna słuszna skala szczegulnie niemiecka pancerka z II WŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 A cóż to się stało, ze Kolega skale zmienił tak 'znienacka' ? bo tych duzych nie umiem juz robic prosto z pudla a tu na jeden rzut okiem ogarniam instrukcje od poczatku do konca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Bardzo ładny pojazd w bardzo ładnym malowaniu, wobec tego miło popatrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 oooooo....O ...rany(?) Fajny zestawik, juz dokładnie nie pamietam, ale to chyba w tym były dwie płyty nadsilnikowe, z opcja wyboru narzędzie nieodlanych z tą że(?) Standardowo, przy gumisiach uważaj(pewnie wiesz) z pigmentami i maziami rozcieńczalnikopodobnymi(włącznie z metalizerami) na gąski, moga sie ostro powichrować i zapaść w koła zębate. Schurzeny będziesz cieniował, czy czysta fabryka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 zmieniłeś nie tylko skalę ale i walutę? toż to się Blitzsklejanie zapowiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 moze i znajda sie jacys amatorzy moich zmagan? no pewnie, że się znajdą ale prosto z pudła, aFeee e na pewno się złamiesz i coś dorobisz, hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 (edytowane) Miło będzie obserwowac zwłaszcza, że taki już robiłem, a teraz robie prawie taki sam. Pozdrawiam. Edytowane 18 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 No ja też będę obserwował, ciekawi mnie jak wyjdzie malowanie A co do tego OOB to zobaczymy kiedy pękniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 26 Września 2008 Autor Share Napisano 26 Września 2008 Czolem i dziekuje Panom za zainteresowanie. Jak dobrze licze 4 dni do konca miesiaca zostaly, kiedy to bym chcial wykonczony miec projekt - robi sie goraco, ale na pewno sie spieszyc nie bede. Z wyliczen wynika sa szanse, z praktyki zobaczymy... Stan na dzis rano, oczywiscie mocno "raw". Troszeczke przerobilem stan pudelkowy, pewnie jeszcze to tu to tam cos wygladze i poprawie. Oczywiscie dodalem mikro podstawke, bedzie trawsko, blocko, jakies kaluze, tam gdzies widac pogietej beczki majak, i np kola od shermana raczej nie ujrzymy finalnie ... zreszta zobaczymy. Acha jedynie taka baze dostalem na szybko i niestety pojazd wychodzi poza ramy... ja jakos przezyje, nie wiem jak co poniektorzy. Dzis wieczorem podklad na modelu, i wlasciwa powierzchnia terenu zrobiona byc musi. Jutro malowanie... pozdr Pawel PS. Niestety skilsy zlepiacza me jeszcze nietegie , ciagle to tylko praktyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 a co to za substancja gruntowa? plastelina czy kit do okien? a może jeszcze coś innego? całość ładnie wygląda. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Bardzo ładne maleństwo, kolejny raz napisze, że uwielbiam taki minimalizm artystyczny. i niestety pojazd wychodzi poza ramy... ja jakos przezyje, nie wiem jak co poniektorzy. Z tym to sobie dam radę, ale kawałek uszczypanej podstawki to dla mnie traumatyczne przezycie, zwłaszcz, że zapewne troszke kosztuje taki kawałek klocka. I jeszcze takie pytanie: Co to za figurka? MIG. CMK? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Figura MIG (najsensowniejsza w zestawie - co za buty!!!). Przyłączam się do pytania o podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 np kola od shermana raczej nie ujrzymy finalnie Nie możemy zobaczyć, bo jeśli nadal chcesz malować go w barwy elitarnej "Hermann Goering Division" (sugeruję się Twoim postem nr. 1) to we Wschodnich Prusach raczej ruskich musiał spotkać. :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 26 Września 2008 Autor Share Napisano 26 Września 2008 Helou Podloze to masa elfa czerwona, uzylem bo mialem resztke, ale chyba fanem nigdy nie zostane. Figurka to CMK - jeden z "czech" tankistow. ale kawałek uszczypanej podstawki to dla mnie traumatyczne przezycie heh jak bys nie napisal nawet bym nie zauwazyl, a podstawka droga nie byla - jedno piwo na miescie moge sobie odpuscic. Sam klocek zweatheringuje, zeby zniszczenia uwiarygodnic to we Wschodnich Prusach raczej ruskich musiał spotkać. heh moze jakies "lendlisowe" ustrojstwo - zakopie zatem juz na pewno. Pozdr pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Czy w "Prusiech" nie mogl spotkac jednego z ponad 4tys. M4 wyslanych do ZSRR w ramach Lend-Lease ? [Edit:] Sub jestes szybki jak Speedy Gonzales. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Czy w "Prusiech" nie mogl spotkac jednego z ponad 4tys. M4 wyslanych do ZSRR w ramach Lend-Lease ? W sumie, istniała taka mała możliwość - zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Figurka to CMK - jeden z "czech" tankistow. Oooops pomyliłem zestawy. Ta kanka nieopodal pancera to zdaje się brytyjski pomysł na kanister No to jaki to będzie front? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 26 Września 2008 Autor Share Napisano 26 Września 2008 jak widac mnie ciagle na zachod przesowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 (edytowane) Poniedzialkowo Coraz czarniej widze zdazyc do jutra, junior i malzonka skutecznie blokuja prace ... a multum obowiazkow w robocie zapycha reszte... Przy zalozeniu malowania jak i weatheringu akrylami + moze jakas suszarka cos na jutro wydlubie .... na razie tylko gruncik, a i Schürzen jeszcze chyba papierem polerowac bede. pozdr Pawel Edytowane 29 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Ładna robota, naprawdę mi się podoba - czysto i schludnie. Fotki ładnej jakości, tylko żebyś bardziej je wykadrował - jeśli mogę poradzić. A tak poza tematem: ...shurtzeny... Schürzen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 Ładna robota, naprawdę mi się podoba - czysto i schludnie. A dziekuje Jakubie, staram sie w tym twoj warsztat nasladowac tylko żebyś bardziej je wykadrował tylko ze wtedy nie bylo by juz tak czysto i schludnie... kadrowalem z rozmyslem. Schürzen poprawione Pozdr Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 30 Września 2008 Autor Share Napisano 30 Września 2008 Wiedzialem, dzis mam (mialem) deadline a jestem jeszcze przy bazie pod malunki i cieniowanie. pozdr Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi