Usul Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca https://www.mojehobby.pl/zdjecia/7/0/9/48116_rn.jpg Wracam skleić jakiś samolot, bo ostatnio trochę zbłądziłem i sklejałem jakąś pancerkę i figurki/tereny do bitewniaka Na warsztat P-39Q od Army. Prawie zawsze kupuję jakieś dodatki - a to kokpit, a to jakiś zestaw eduarda itp. A tym razem pomyślałem, że skleję model "prosto z pudła" Dodam i ostrzegę od razu - jak Krystal Clear jest "stary i lekko żółty", to nie róbcie już niego szybek - chciałem zrobić szybę pancerną, a wyszła jak widać.. Życie szybko zweryfikowało ten pomysł Skleiłem i pomazałem kabinę, położyłem kaleczki i spojrzałem na pasy.. I oczy me zapłakały... No nie.... Właśnie pozdrapywałem pasy i szybkę... Przy okazji położyłem washa i kabinę odkładam - zestaw pasów do samolotów amerykańskich powinien do mnie dotrzeć w poniedziałek Oczywiście różnicę kolorów zniweluję.. I chyba zrobię jakieś kabelki do tego radia z tyłu.. Teraz wygląda to tak: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca Teraz już chyba za późno, ale można było pokusić się o wywiercenie otworów we wrędze za fotelem, Arma nawet je zasygnalizowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca 10 minut temu, jachud3 napisał: Teraz już chyba za późno, ale można było pokusić się o wywiercenie otworów we wrędze za fotelem, Arma nawet je zasygnalizowała NIe zasygnalizowała niestety, ale patrzę czy dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca (edytowane) Co do szkła pancernego, to ja mam zachomikowane na taką okazję plastiki z blistrów opakowaniowych, takie co grubsze i niepoharatane (jak się dziecku odpowiedno szybko zabierze opakowanie po nowej zabawce). Jak masz coś takiego w zasięgu, to warto spróbować, taka szyba w środku kokpitu to efekt wart zachodu... Edytowane 24 Marca przez Helmut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca Coś tam się udało ponawiercać, teraz będę pogłębiał te płytkie igłą ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca 2 godziny temu, Usul napisał: NIe zasygnalizowała niestety, ale patrzę czy dam radę No właśnie zasygnalizowała - otwory powinny być tam gdzie te krążki nie napisali tego w instrukcji po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca Przyszły pasy, więc wkleiłem no... i teraz już oczy tak bardzo nie krwawią Zrobiłem też dziury w oparciu, nie było prostego podejścia, nie wyszły idealnie Ale przynajmniej mogę iść naprzód 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 3 Kwietnia Autor Share Napisano 3 Kwietnia Powolutku brnę do przodu - skleiłem połówki kadłuba, skrzydła itp. Poszlifowałem łączenia, zeszlifowałem niepotrzebne rzeczy, zgodnie z instrukcją, położyłem podkład celem kontroli - jak zawsze parę rzeczy do korekty Przed: Po: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 8 Kwietnia Autor Share Napisano 8 Kwietnia Zrobiłem preshading, a następnie "rozwodniłem" farbę i trochę zróżnicowałem jeszcze powłokę, mam nadzieję, że da to ciekawszy efekt po położeniu farby. Mam pytanko, może ktoś podpowie - chcę zrobić malowanie "pudełkowe", czyli P-39Q-10 Airacobra, 363. Dywizjon Myśliwski - chcę dać mu zbiornik paliwa - czy on ma być malowany na kolor podwozia ? Bo spotkałem się tez z opinią, że powinien być srebrny, ale jakoś nie trafia do mnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia No ciekawi mnie jak będzie się prezentował ten dalmatyńczyk po właściwym kamuflażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia (edytowane) W dniu 8.04.2024 o 20:24, Usul napisał: Mam pytanko, może ktoś podpowie - chcę zrobić malowanie "pudełkowe", czyli P-39Q-10 Airacobra, 363. Dywizjon Myśliwski - chcę dać mu zbiornik paliwa - czy on ma być malowany na kolor podwozia ? Bo spotkałem się tez z opinią, że powinien być srebrny, ale jakoś nie trafia do mnie. Kolor spodu skrzydeł. Neutral Grey. Edytowane 11 Kwietnia przez zegeye 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 11 Kwietnia Autor Share Napisano 11 Kwietnia (edytowane) Na dole wyszło mało widocznie (bałem się, że przesadzę z efektem i chyba warstwa czy dwie za dużo poszły), a na górze wygląda całkiem nieźle, ale trochę ciemnawa farba wyszła, myślę czy nie zrobić rozjaśnień... EDIT - chwilkę jeszcze popracowałem nad tym i chyba wygląda nieźle, nie chcę zepsuć efektu.. Generalnie wygląd mocno zależy od światła Edytowane 11 Kwietnia przez Usul 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia Dobrze idzie. podglądam bo mam do renowacji. Farby to Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 12 Kwietnia Autor Share Napisano 12 Kwietnia 1 godzinę temu, Gerd napisał: Dobrze idzie. podglądam bo mam do renowacji. Farby to Tamiya? Tak, 100% tamiya + mr. hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 14 Kwietnia Autor Share Napisano 14 Kwietnia (edytowane) Dobra, położyłem bezbarwny i powashowałem - jako, że teraz świeci się jak choineczka to strasznie ciężko o dobre zdjęcie (wychodzą strasznie ciemne - dopiero na słońcu kolor wygląda naturalniej). Niemniej kilka cyknąłem, starając się złapać jak wyszedł mi dalmatyńczyk. Kolejny krok to kaleczki (zaraz po polerowaniu, bo struktura jest niejednorodna ).. Edytowane 14 Kwietnia przez Usul 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 18 Kwietnia Autor Share Napisano 18 Kwietnia Kijowe światło, kolejne zdjęcia będę robił w komorze jakiejś ale wrzucam update - położone kalki, wash, zaczęty weathering.. Ku końcowi... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia Sorry, ale musiałem bo fajnie wygląda: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia Dobra, posiedziałem wczoraj i wydaje mi się, że udało mi się go skończyć Dziękuję za obserwowanie i wszelkie komentarze!! Zapraszam do galerii - TUTAJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi