stroju Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 (edytowane) Zachęcony entuzjazmem z jakim został przyjęty Twardy (i natchniony przez Rooberta i jego Goździka ), postanowiłem wraz z początkiem roku akademickiego rozpocząć nowy model w polskich barwach jako pojazd do nauki jazdy: Może trochę za wcześnie zacząłem relację bo jeszcze nie mam samego modelu (kupię w Piątek ) ale koła z Armo już mam... Do modelu będą jeszcze dokupione blachy Eduarda (już w drodze ). Dziś już piłowałem koła: W związku ze studiami ta relacja nie będzie tak pędziła jak ta z Twardym... I na koniec taka prośba: Jak ktoś ma w prywatnej kolekcji jakieś zdjęcia wnętrza MTLB to może by się podzielił bo w internecie jest nędznie... c.d.n... Edytowane 1 Października 2008 przez Gość Cytuj
Roobert Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 No i prawidłowo. Co do wnętrza to widziałem jakieś fotki tu na forum w walkaroundzie. No to czekamy na relację Cytuj
TankRed1070 Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Zobacz tu: http://btvt.narod.ru/5/mtlbm/mtlbm.htm i tu: http://btvt.narod.ru/5/mtlbm2/mtlbm2.htm zasiadam do kibicowania: ':piwo:' Czy swojego też utopisz w bajorku? Pozdrawiam! Cytuj
stroju Napisano 1 Października 2008 Autor Napisano 1 Października 2008 Zobacz tu:http://btvt.narod.ru/5/mtlbm/mtlbm.htm i tu: http://btvt.narod.ru/5/mtlbm2/mtlbm2.htm zasiadam do kibicowania: ':piwo:' Czy swojego też utopisz w bajorku? Pozdrawiam! Już tam byłem A co do bajorka to na pewno go nie zatopię (nie po to kupiłem te koła) raczej się skupię na wnętrzu... Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 A zobacz TU Co prawda to nie MTLB ale jego zmodernizowana wersja ale się w wnętrzu wiele nie zmieniło Cytuj
ShaDow FoX Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 no i wszystkie pomysły zabiera no co prawda nie jako "elka" ale miałem zamiar zrobic czekam z niecierpliwością na koniec Cytuj
Boozy Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Fajnie, że znów masz coś na warsztacie. Podciągnij to pod projekt grupowy. Przynajmniej bedzie więcej osób, a co za tym idzie więcej zabawy Cytuj
JŚ Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Inwazja "Modern Armour" na forum Modelwork!!! Niedługo do niej dołączę z Pt-76 polskich sił zbrojnych od Trumpetera :> Cytuj
peter Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Inwazja "Modern Armour" na forum Modelwork!!! juz nie ma odwrotu, mozemy tylko wygrac ;P Cytuj
Barthass Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Inwazja "Modern Armour" na forum Modelwork!!! Oj tak, INWAZJA ! Ja też niedługo dołączam , zdrowie Panowie Cytuj
Chudziutki Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Inwazja "Modern Armour" na forum Modelwork!!! Niedługo to będzie forum Modernwork A tak poważnie to może jakiś projekt grupowy? Cytuj
stroju Napisano 1 Października 2008 Autor Napisano 1 Października 2008 Co do projektu grupowego to ja bym był chętny (ale pamiętajcie że już zacząłem ) (tylko napiszcie tu coś więcej o tych projektach bo przecież ja jestem tu nowy)... Cytuj
JŚ Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Panowie spokojnie!!! Właśnie ruszył projekt: "Pojazdy zdobyczne / W obcej służbie" , więc śmiało podepniecie pod niego wiele pojazdów "Modern Armour". Cytuj
stroju Napisano 1 Października 2008 Autor Napisano 1 Października 2008 No w sumie tak, MT-LB to nie polska tylko "obca" konstrukcja (chociaż nie zdobyczna)... Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 No u mnie T-55 już na malownie czeka :( Cytuj
Roobert Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 UUU Panie, to teraz czekamy na relacyjkę Wszystko jest więc noże w dłoń.... Cytuj
stroju Napisano 2 Października 2008 Autor Napisano 2 Października 2008 Roobert chyba zostaniemy "Pogromcami Skifów"... Cytuj
ShaDow FoX Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 dobra Stroju jedziesz z koksem Cytuj
stroju Napisano 2 Października 2008 Autor Napisano 2 Października 2008 Dziś już wyciąłem spód i boki kadłuba a następnie je zaszpachlowałem: Po obejrzeniu wyprasek nie znalazłem żadnej nadlewki, a i jam skurczowych było niewiele (jak na Skifa ), części nieźle i czysto odlane, jak na model za 42 zł jest świetnie... c.d.n. Cytuj
JŚ Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Po obejrzeniu wyprasek nie znalazłem żadnej nadlewki, a i jam skurczowych było niewiele (jak na Skifa Mr. Green ), części nieźle i czysto odlane, jak na model za 42 zł jest świetnie... Tylko, żeby plastik nie był taki twardy, kruchy i zielony Cytuj
stroju Napisano 3 Października 2008 Autor Napisano 3 Października 2008 Dziś już opiłowałem i złożyłem wannę kadłuba : Niestety spód pękł mi na dwie części jak sprawdzałem jak bardzo można go wygiąć (na szczęście czysto i bez odkształceń więc szybko go naprawiłem). No cóż ale dzięki swojej twardości plastik Skifa da się świetnie ciąć żyletką-piłką i szlifować Wszystko jak dotychczas pasowało dobrze (z drobnymi wyjątkami)... Sprawdzałem też jak pasuje góra: nie przewiduje żadnych problemów i dużych dziur. Cytuj
Roobert Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 No widzę, że postępy są. Witaj w świecie szpachlówki i masy dopasowywania Niech się chowają lenie ze swoimi samosklejalnymi modelami co nawet dziecko zrobi . Tu się zaczyna sztuka Oczywiście to żart No zaczyna nabierać kształtu. Cytuj
TomaszDudek Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 No to powodzenia mój wraz z działem leży rozgrzebany w pudle. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi