zaruk Napisano Czwartek o 11:40 Share Napisano Czwartek o 11:40 Zdecydowanie Kolega wuwumaster ma rację i to prawdopodobnie jest powodem różnic w odcieniach. Ale spokojnie, sam takie rzeczy robiłem, zostałem uświadomiony i od tego czasu kolory zaczęły do siebie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangelraphael Napisano Czwartek o 16:22 Autor Share Napisano Czwartek o 16:22 Wielkie dzięki za poradę. Miło mi że obserwujecie wątek. Jestem już coraz bliżej końca budowy czyli mojego ulubionego momentu. Dziś robiłem próby z nowym lakierem akrylowym bezbarwnym od Gunze. Jest to lakier serii H numer 110 Aqueous satyna. Pierwsze próby wypadły obiecująco. Na pewno zaletą tego lakieru jest to że pakowany jest do słoiczka a nie do sprayu, dzięki czemu nie występuje zjawisko zalewania modelu lakierem w jednych miejscach i niedomalowanie w drugich. Z resztą nie po to kupowałem aerograf żeby malować z puszki!!! Nałożę jeszcze jedną warstwę na próbę i maluję Zero, a następnie nakładam wash i okopcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Czwartek o 18:51 Share Napisano Czwartek o 18:51 Do tego akurat wystarczyła by IPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Czwartek o 19:04 Share Napisano Czwartek o 19:04 Widzę że kolega z tych co nie szpachlują skrzydeł w Mustangu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Czwartek o 19:19 Share Napisano Czwartek o 19:19 14 minut temu, wuwumaster napisał: Widzę że kolega z tych co nie szpachlują skrzydeł w Mustangu A to trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Czwartek o 20:58 Share Napisano Czwartek o 20:58 1 godzinę temu, Xmen napisał: A to trzeba? Oj tam oj tam, taki żarcik, nie mogłem sobie darować jak zobaczyłem tego pacjenta do testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangelraphael Napisano Piątek o 02:48 Autor Share Napisano Piątek o 02:48 Ten mustang to od mistercrafta. Już przy sklejaniu Aichi d3a1 skutecznie wybiliście mi z głowy sklejanie tych wyrobów modelopodobnych ale ten mustang tylko utwierdził mnie w przekonaniu że mistercraft to syf. Niestety trochę tego kupiłem więc przynakmniej używam do testów. A sam mustang jest przerażająco źle spasowany. Chociaż na Aichi mi zależało bo poza mistercraftem i zts plastyk jest tylko ten od airfixa. Ale muszę przyznać że wykonanie Zera od Airfixa w porównaniu do misrtercrafta to niebo a ziemia. Ponadto dzięki za żarcik, rozluźnił atmosferę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano Piątek o 14:31 Share Napisano Piątek o 14:31 Obejrzałem całą relację twojego modelu. Sam startuje z warsztatem z tym samolotem w między czasie bo robię pancerkę ale czasem wracam robić samolot bo ile można pancerki robić czasem trzeba coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangelraphael Napisano 3 godziny temu Autor Share Napisano 3 godziny temu Fajnie że jest ktoś od pancerki. Kolego DamianosPL jakiej firmy T-34 /85 i Abramsa polecasz? Ja przede wszystkim jestem samolociażem ale ostatnio mam ochotę na te 2 czołgi. Interesuje mnie średnia skala czołgowa. Nie wiem jaka to bo na modelach pancerki się nie znam ale chodzi mi o model średniej wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu 11 minut temu, Archangelraphael napisał: Fajnie że jest ktoś od pancerki. Kolego DamianosPL jakiej firmy T-34 /85 i Abramsa polecasz? Ja przede wszystkim jestem samolociażem ale ostatnio mam ochotę na te 2 czołgi. Interesuje mnie średnia skala czołgowa. Nie wiem jaka to bo na modelach pancerki się nie znam ale chodzi mi o model średniej wielkości. Jeśli średnia skala to 1:48 jest to pomiędzy 1:35 a 1:72 . Ale mniej modeli jest w tej skali. Najbardziej popularna to 1:35 albo 1:72 . Najwiecej modeli w 1:48 ma Tamiya i Hobby Boss. Tamiya jak Tamiya lepsze spasowanie będzie miała. Nie sklejam pancerki w 1:48 (bo tańsza 1:35) moze inni więcej sie wypowiedzą na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangelraphael Napisano 2 godziny temu Autor Share Napisano 2 godziny temu Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi