Thalgonis Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia Ciałko, temat dla mnie nietypowy, ale jako „wychowany i ukształtowany” na TopGun (jedynce) jest to jedyny nowocześniak (no dobra, nowoczesny to on był 30 lat temu ), którego muszę mieć na półce i basta No i nadeszła ta „wiekopomna” chwila - jak wyjdzie tak wyjdzie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia No i fajnie, kibicuję bo to jeden z kilku F-14 nowych edycji, które u mnie czekają, więc jestem ciekawy jak się składa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia To i ja popatrzę. Rur już nie robię, ale Top Gun to klasyka klasyk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Kwietnia Autor Share Napisano 29 Kwietnia (edytowane) Nie dodałem, że kalek do „TopGuna” to to wydanie Academki niezawiera - musiałem zamówić sobie to: TopGun Decals PS. nie mam pojęcia dlaczego nie można umieścić linku do sklepu... A zamówiłem to: Edytowane 29 Kwietnia przez Thalgonis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia Życzę owocnych wysiłków i reakcji widzów takiej, jak poniżej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 30 Kwietnia Autor Share Napisano 30 Kwietnia Pierwsze malunki - tego, od czego zaczyna się klejenie każdego latadła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Maja Autor Share Napisano 7 Maja Na razie na sucho - ładną ma skurczybyk sylwetkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja 6 minut temu, Thalgonis napisał: Na razie na sucho - ładną ma skurczybyk sylwetkę No w końcu to Tomcat . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Maja Autor Share Napisano 8 Maja Właściwie gotowy do podkładowania, bo podwozie i tak idzie osobno... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja W dniu 7.05.2024 o 21:04, Thalgonis napisał: Na razie na sucho - ładną ma skurczybyk sylwetkę Ładną? Chciałeś napisać najładniejszą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja Jakieś dziwne to camo... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Ja bym go tak zostawił . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Maja Autor Share Napisano 11 Maja Drobnica tomkatowa A tak przy okazji: czy ktoś wie jakie wymiary ma ta „płyta” podnoszona na lotniskowcu (nie wiem jak to się nazywa fachowo, sorka)? Krótko: robiąc podstawkę pod Tomcata tę „płytę” przyciąć „na oko” czy jednak jakieś konkretne dane poprzeliczać do skali... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja (edytowane) Fajnie się zanosi... Edytowane 11 Maja przez kelly9mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja 4 godziny temu, Thalgonis napisał: A tak przy okazji: czy ktoś wie jakie wymiary ma ta „płyta” podnoszona na lotniskowcu (nie wiem jak to się nazywa fachowo, sorka)? Krótko: robiąc podstawkę pod Tomcata tę „płytę” przyciąć „na oko” czy jednak jakieś konkretne dane poprzeliczać do skali... To się nazywa jet blast deflector (JBD). Obecnie używane JBD Mark 7 mają wymiary 36x14 stóp (10,97x4,27m). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Maja Autor Share Napisano 13 Maja Farbki doszły to i się na psikanie wzięło 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja Jest bardzo ładnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Maja Autor Share Napisano 14 Maja Gotowy na kalkowanie... A tak BTW: czy ktoś używa specyfiku ze zdjęcia? Ponoć można prosto z butli - nie za bardzo, po kilku psiknięciach korkuje nawet aerka 0,4. Mam od nich także thinnera - po dodaniu do tego lakieru, psika się lepiej ale czyszczenie aerka po tej miksturze to katorga... Strasznie lepiąca substancja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Maja Autor Share Napisano 15 Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Maja Autor Share Napisano 29 Maja Na razie na sucho, bo jeszcze analizuję jak to cholerstwo zmalować 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja 2 godziny temu, Thalgonis napisał: Na razie na sucho, bo jeszcze analizuję jak to cholerstwo zmalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Maja Autor Share Napisano 29 Maja _OldMan_ - bardziej mi się podoba koncepcja, której fotkę dałem wyżej (9 wpisów wyżej)... Po za tym nie do końca „rozumiem” powierzchnię pokładu wg italki: po jasną cholerę są tam te „gwiazdki” (zwał jak zwał)... Nie powinno być gładko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja 2 minuty temu, Thalgonis napisał: Po za tym nie do końca „rozumiem” powierzchnię pokładu wg italki: po jasną cholerę są tam te „gwiazdki” (zwał jak zwał)... Nie powinno być gładko? To są punkty "cumowania" samolotu łańcuchami żeby nie odfrunął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Maja Autor Share Napisano 29 Maja Teraz, _OldMan_ napisał: To są punkty "cumowania" samolotu łańcuchami żeby nie odfrunął. OK, ale czy są potrzebne na całej powierzchni startowej - no bo przecież ta klapa JBD świadczy o tym, że maszyna stoi na „pasie startowym”, więc co tu robią te dziury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi