Vieh_san Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Dobry wieczór, zapraszam do malutkiej galerii małego samolotu jakim jest Me-163. Zabrałem się za niego w ramach odpoczynku od Mi-6, który jest bardzo wymagający i długo z nim schodzi. Musiałem po prostu coś skleić do końca żeby zaspokoić się modelarsko ;D Z modeli, które miałem pod ręką ten wydawał się idealny- prosty, mały, a dodatkowo ładnie będzie wyglądał razem z Salamandrą. Spasowanie było bardzo przyjemne, części jak na lekarstwo, kalkomanie razem z napisami eksploatacyjnymi, których było dla mnie zaskakująco sporo. Pomalowałem tym co miałem pod ręką. Trochę mi ten plamiasty kamuflaż nie wyszedł, za dużo porobiłem rozbryzgów. Nic nie przerabiałem bo miał to być prosty modelik przy którym nie miałem zamiaru się za dużo rozwodzić. Całość zajęła mi 3 wieczory. Malowanie wg instrukcji przedstawia maszynę z 1./JG 400, Uffz. Kurta Schiebeler, Brandis, Sierpień 1944r. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Fajny maluch . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Daj 1 Zeta do skali liliput fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Kolory dyskusyjne ale ogólnie bardzo przyjemny! A jak na 3 wieczory to w ogóle szacun Każdy Komet zawsze mile widziany Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Oj, tam. Bez zdjęć (a nawet z nimi) konkretnego egzemplarza ciężko jest wywróżyć kolorystykę. Oczywiście były wytyczne z RLM, ale pod koniec wojny to już były traktowane raczej sugestie, malowano tym co było pod ręką, bodajże u Michulca jest opisana foka z kadłubem 81/81 i płatami 76/82. Moim prywatnym zdaniem (z którym nie każdy musi się zgodzić) nie ma co kopii kruszyć o dany odcień. A mikroszkop bardzo przyjemny! zwłaszcza moją uwagę zwróciła przejrzystość i czystość oszklenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca W dniu 15.06.2024 o 20:43, Adamo722 napisał: Daj 1 Zeta do skali liliput fajny Nie mam takich ilości gotówki ;D W dniu 15.06.2024 o 21:34, wuwumaster napisał: Kolory dyskusyjne ale ogólnie bardzo przyjemny! A jak na 3 wieczory to w ogóle szacun Każdy Komet zawsze mile widziany Pozdr ww Dzięki no ogólnie to rzadko robię jakieś modele z Luftwaffe i tak naprawdę to mam może ze 2 słoiczki jakiś farb RLM, a do niego mi się nie opłacało kupować, pomieszałem sobie coś tam. Tylko żółty jest RLM 04. W dniu 15.06.2024 o 23:08, Baas ArK napisał: Oj, tam. Bez zdjęć (a nawet z nimi) konkretnego egzemplarza ciężko jest wywróżyć kolorystykę. Oczywiście były wytyczne z RLM, ale pod koniec wojny to już były traktowane raczej sugestie, malowano tym co było pod ręką, bodajże u Michulca jest opisana foka z kadłubem 81/81 i płatami 76/82. Moim prywatnym zdaniem (z którym nie każdy musi się zgodzić) nie ma co kopii kruszyć o dany odcień. A mikroszkop bardzo przyjemny! zwłaszcza moją uwagę zwróciła przejrzystość i czystość oszklenia. Tak, szkiełko było bardzo ładne i też mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca Bardzo fajny maluszek elegancko wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi