socjo1 Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca W dniu 8.07.2024 o 14:46, Szydercza Gała napisał: ergo szkoda czasu i energii Bardzo dobrze, bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca Gustowny żur wyszedł. Ja będę bardziej piaskowo robił. Przeanalizowałem pincet zdjęć rzeki i każdy kolor jest dobry, rozumISZ, zależnie od warunków i pory roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Lipca Autor Share Napisano 10 Lipca TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Lipca Autor Share Napisano 19 Lipca No i bazy by były, teraz pora na łosze i inne olejowe czary. W kisielu siedzi tak: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca Pasy poszycia to różne szarości a podział „pionowy” delikatny pre-shading na łączeniu blach ? Dobrze widzę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Lipca Autor Share Napisano 19 Lipca (edytowane) Podział blach to zwykle kreski fukniete od taśmy. Te na wklęsłych pasach będę musiał je sobie podciągnąć olejmi, bo im się trochę wsiąkło Cała procedura jest opisana krok po kroku w Langleju, nawet zdjęcia są Edytowane 19 Lipca przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Spoko spoko, myślałem, że to jakaś modyfikacja METODY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Fajnie kolorystycznie to siedzi! Podoba mi się zieloność rzecznej galarety w połączeniu z deskowaniem pokładu. Czerwone słoneczko na banderze powinno to przyjemnie spiąć w całość. Bardzo realistycznie wyszły też fale - widać, że rzeka raczej leniwie płynie. Jedyne miejsce gdzie ciut przymarudzę to troche zbyt szerokie paski mosiężne trzymające lino na pokładach nadbudówkach. No ale to marudzenie w stronę chińskich pięciu gwiazdek jest. Pozdrawiam, Marek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Lipca Autor Share Napisano 20 Lipca (edytowane) Wiadomo Mareczku, chińska ZDRADA. No i oczywiście jak zawsze MAKRO jest wrogiem Fszystkiego Cieszę się że Ci się podoba, zobaczymy jak pójdzie dalej... Edytowane 20 Lipca przez Szydercza Gała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Lipca Share Napisano 22 Lipca 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Sierpnia Autor Share Napisano 19 Sierpnia No i po urlopie, pora wziąść się do jakiejś roboty. Łoszyki: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia Ładnie kolego wspUłmodelaŻu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Sierpnia Autor Share Napisano 27 Sierpnia Ja też zakmowałem się ostatnio paskudzeniem. Zostało okopcić kapę komina. Jako że to oleje więc teraz muszą trochę przeschnąć, jakoś koło Łikendu wezme się za skłądanie go do kupy. Blachy tez juz mam wycieniowane i gotowe. No i jeszcze drewienko na ÓTkach trzeba ogarnąć, ale generalnie juz z górki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Września Autor Share Napisano 4 Września Kisiel na gotowo. Ostatecznie wyszło na to że się Japońcom spieszy nieco bardziej niż początkowo planowałem, no ale w sumie kto bogatemu zabroni? Będzie się trzeba teraz zabrać za blaszki, blaszeczki, blaszunie Sprężać się trza bo kolejni w kolejce już na plecy napierajO 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Września Share Napisano 4 Września W sumie to nic jeszcze nie widać a już widać że jest dobrze. Mi się już podoba. Ale ja i tak się nie znam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września Zdjęcia od dziobu i rufy pokazujące pokład - zarąbiste! Bardzo fajnie kolory się zgrały - szary, lino, drewno i kisiel. Widać, że słoneczna pogoda ponad łajbami.:) Pozdrawiam, Marek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Września Autor Share Napisano 5 Września (edytowane) W ogóle ostatnio lubię robić kisiel, następne dwa też będą w nim plywac Edytowane 5 Września przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Września Autor Share Napisano 11 Września Jedno szyPkie pralkOM, bo nudOM wieje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Września Super Moderator Share Napisano 11 Września 4 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Jedno szyPkie pralkOM, bo nudOM wieje Pięknie to wygląda. A czy mógłbyś opisać jak wykonać i co użyć, by uzyskać taką pianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Września Autor Share Napisano 12 Września Na zrobiony polysk ukladasz I modelujesz sobie na mokro watę. Potem zaciągasz gęstym. Ja potem poprawiam sobie specyfikiem do robienia plany od AK. Mariusz kiedyś eksperymentowal coś ze śniegiem do dioram. Generalnie jest to przesrana robota. Zdecydowanie poćwicz sobie na boku na jakiejś nieudanej wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Września Super Moderator Share Napisano 12 Września Dzięki za odpowiedz. O resztę będę pytał w moim wątku, by nie zaśmiecać Ci tematu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Września Autor Share Napisano 12 Września W moim wONtku nie ma ograniczeń, możesz robić tyle chlewu ile chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Września Autor Share Napisano 15 Września No i troche do przodu, kolejne dwa pralkowe fotogramy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września Sikałbym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Września Autor Share Napisano 29 Września Juz prawie, teraz tylko wymalować HenrykUF , zrobić sznurki i bedzie finito. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi