smialus Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Witam koleżanki i kolegów Samolot z pierwszej partii produkcyjnej oblatany w sierpniu 1967 jako prototyp U-2R. Przeszedł modernizację w 1995 r. Model przedstawia nie do końca stan faktyczny, bo raz, że malowanie jest z 2016 r. a płatowiec jest przed modernizacją do wersji S. Ale chciałem jakieś fajniejsze okolicznościowe malowanie. Sam model to stare wypraski, Zabawy było bardzo dużo, choćby na ogromne rozmiary tego modelu. Wszystkie linie podziałowe musiałem robić od zera, wszelkiego rodzaju anteny, czujniki, światła robiłem sam. Zapraszam do galerii: Kilka zdjęć warsztatowych: porównanie do wielkości F-16 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Piękny I malowanie wyszło super Zróżnicowanie koloru na poszyciu to był preshading, czy postshading? A może coś innego jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 24 Czerwca Autor Share Napisano 24 Czerwca Co do malowania, główny kolor to tamijowski NATO Black, nie robiłem żadnego preshaidingu. Jako podkład dałem zincchromate. Na to poszedł główny kolor. Później lecialem różnymi czarnymi, polerka całości na to poszły zwykle cienkopisaki czarne i szare. Na to wszystko dałem olejną farbe nakladana punktowo roznymi gabkami. Później na koniec mat i w różnych miejscach połysk. Ot cała sztuka malarska. No i gdzieniegdzie jakieś przetarcia to robiłem włókninami do matowania. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Brawo za podjęcie wyzwania, podoba się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek261 Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Podoba mi się, super poradziłeś sobie z czarnym kolorem na tak dużej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Na paru zdjęciach można się pomylić i uznać za oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września Fajny ten U-2. Mam ten model w edycji Testorsa. Może ze względu na decalsy kupię ten zestaw, który Ty robiłeś bo są one śliczne a ja uwielbiam takie malowania :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi