Markuz Napisano 10 Października 2024 Share Napisano 10 Października 2024 Lubię taką robotę. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Października 2024 Share Napisano 10 Października 2024 (edytowane) Spawy to GS czy MS? Cienkie wałeczki z masy, woda i wykałaczka (inne narzędzie)? Już kilka razy przeglądam zdjęcia tego modelu i zazdrość mnie bierze okrutna patrząc na te spawy Edytowane 10 Października 2024 przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 10 Października 2024 Autor Share Napisano 10 Października 2024 6 godzin temu, Lipstein napisał: Spawy to GS czy MS? Cienkie wałeczki z masy, woda i wykałaczka (inne narzędzie)? Już kilka razy przeglądam zdjęcia tego modelu i zazdrość mnie bierze okrutna patrząc na te spawy Green Stuff i Epoxy putty quick dry od Tamiya mieszane pół na pół. A same spawy ugniatam ściętą wykałaczką nawilżaną własną śliną (mniam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 17 Listopada 2024 Autor Share Napisano 17 Listopada 2024 (edytowane) Trochę odpocząłem od modelu ale czas wracać do pracy. Kolejnym etapem było dorobienie kilku brakujących elementów jak i wszystko obspawałem. Jak widać wkleiłem podstawę reflektora na jarzmię, ze względu na brak tego elementu w żywicznym produkcie musiałem użyć frezu żeby wpasować plastikową część, następnie tą samą masą co do spawów odtworzyłem plandekę. Boczne kosze przykleiłem a także stworzyłem to co jest charakterystyczne dla australijskich Centurionów czyli stelaż dla dodatkowych pojemników amunicyjnych dla karabinu M1919. Wprawdzie w pudełku znajduję się ten element ale wygląda jak kupa. Istnieją również blaszki do tego od Eduarda, jednak nigdzie ich nie znalazłem do kupienia. Więc jest tak jak widzicie. I na sam koniec karabin maszynowy. Korpus i taśma to wydruk, lufa jest od Mastera zaś skrzynka od ET Model. Edytowane 17 Listopada 2024 przez Jamat 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Listopada 2024 Share Napisano 17 Listopada 2024 Miś będzie biały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 18 Listopada 2024 Share Napisano 18 Listopada 2024 Ależ mi się podoba ten warsztat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 18 Listopada 2024 Autor Share Napisano 18 Listopada 2024 (edytowane) 23 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Miś będzie biały ? Klasycznie beżowo-brązowy Edytowane 18 Listopada 2024 przez Jamat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Grudnia 2024 Share Napisano 6 Grudnia 2024 Drut do reflektora jest z cyny? Jaka to średnica i skąd go wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Grudnia 2024 Share Napisano 6 Grudnia 2024 @Lipstein- ja korzystam z ołowianych wędkarskich . Tu dla przykładu, ale można poszukać innych. Średnice dowolne. https://bogdangawlik.pl/product-pol-18737-Hends-Lead-Wire-Halfround.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 6 Grudnia 2024 Share Napisano 6 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Lipstein napisał: Drut do reflektora jest z cyny? Jaka to średnica i skąd go wziąłeś? https://www.mojehobby.pl/products/Lead-wire-0-2-mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 6 Grudnia 2024 Super Moderator Share Napisano 6 Grudnia 2024 @_OldMan_ tylko po co przepłacać... Rolke cyny 0,25mm używam do lutowania i kabelków od 20 lat i do końca daleko. Mam troszkę większą szpulke i najlepiej szukać bez kalafoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 6 Grudnia 2024 Share Napisano 6 Grudnia 2024 Kolejny świetny warsztat, dbałość o szczegóły robi wrażenie, świetnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 6 Grudnia 2024 Share Napisano 6 Grudnia 2024 53 minuty temu, Greif napisał: tylko po co przepłacać... To tylko alternatywa. I dosyć szerokie spektrum. Od 0,2 do 1,0 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 8 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2024 Tak jak napisał OldMan używam dokładnie tych drucików z Plusmodel, choć w tym przypadku użyłem grubszych 0,3 i 0.4mm. A wracając do modelu poskładałem całość a następnie położyłem podkład. I na dziś to wszystko. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 Po podkładzie przyszedł czas kolor bazowy w postaci Gunze C304, który 2-3 krotnie rozjaśniałem Buffem na wybranych powierzchniach. Na zdjęciach z epoki można zauważyć, że niektóre elementy pojazdu jak skrzynie na wieży i koła są pomalowane na bardzo ciemną zieleń. Odwzorowałem te malunki przy pomocy mieszanki C018 I C124. Na sam koniec dzisiaj została plandeka na jarzmie armaty i tutaj użyłem Vallejo 988 Khaki, jest to baza pod dalszą zabawę z cieniowaniem ale to w następnej aktualizacji. Cóż jest to ostatnia aktualizacja przed świętami i życzę wszystkim wesołych i zdrowych świąt. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi