Markuz Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Lubię taką robotę. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października (edytowane) Spawy to GS czy MS? Cienkie wałeczki z masy, woda i wykałaczka (inne narzędzie)? Już kilka razy przeglądam zdjęcia tego modelu i zazdrość mnie bierze okrutna patrząc na te spawy Edytowane 10 Października przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 10 Października Autor Share Napisano 10 Października 6 godzin temu, Lipstein napisał: Spawy to GS czy MS? Cienkie wałeczki z masy, woda i wykałaczka (inne narzędzie)? Już kilka razy przeglądam zdjęcia tego modelu i zazdrość mnie bierze okrutna patrząc na te spawy Green Stuff i Epoxy putty quick dry od Tamiya mieszane pół na pół. A same spawy ugniatam ściętą wykałaczką nawilżaną własną śliną (mniam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano Niedziela o 18:42 Autor Share Napisano Niedziela o 18:42 (edytowane) Trochę odpocząłem od modelu ale czas wracać do pracy. Kolejnym etapem było dorobienie kilku brakujących elementów jak i wszystko obspawałem. Jak widać wkleiłem podstawę reflektora na jarzmię, ze względu na brak tego elementu w żywicznym produkcie musiałem użyć frezu żeby wpasować plastikową część, następnie tą samą masą co do spawów odtworzyłem plandekę. Boczne kosze przykleiłem a także stworzyłem to co jest charakterystyczne dla australijskich Centurionów czyli stelaż dla dodatkowych pojemników amunicyjnych dla karabinu M1919. Wprawdzie w pudełku znajduję się ten element ale wygląda jak kupa. Istnieją również blaszki do tego od Eduarda, jednak nigdzie ich nie znalazłem do kupienia. Więc jest tak jak widzicie. I na sam koniec karabin maszynowy. Korpus i taśma to wydruk, lufa jest od Mastera zaś skrzynka od ET Model. Edytowane Niedziela o 18:42 przez Jamat 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano Niedziela o 19:00 Share Napisano Niedziela o 19:00 Miś będzie biały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano Poniedziałek o 10:02 Share Napisano Poniedziałek o 10:02 Ależ mi się podoba ten warsztat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano Poniedziałek o 18:57 Autor Share Napisano Poniedziałek o 18:57 (edytowane) 23 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Miś będzie biały ? Klasycznie beżowo-brązowy Edytowane Poniedziałek o 18:57 przez Jamat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi