Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. iceman Napisano 9 Sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Share Napisano 9 Sierpnia (edytowane) Witam, model prosto z pudła za wyjątkiem przerobionych zbiorników i anteny pętlowej. Malowany AK RC i MRP, brudzony tuszami i kredkami akrylowymi. Więcej zdjęć zwłaszcza z procesu malowania na moim fejsie. Pozdrawiam Edytowane 9 Sierpnia przez iceman 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia Jeszcze jakbyś napisał jaka skala było by super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 9 Sierpnia Autor Share Napisano 9 Sierpnia Ups, poprawione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia Cymesik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia Model ładny, jak to u Ciebie Mam tylko pytanie o kolory, zwłaszcza o 74. Czy proces malowania go tak zmienił czy bawiłeś się programem do obróbki zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia Piękna robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 9 Sierpnia Autor Share Napisano 9 Sierpnia Dziękuję Panowie. 3 godziny temu, RogerM napisał: Model ładny, jak to u Ciebie Mam tylko pytanie o kolory, zwłaszcza o 74. Czy proces malowania go tak zmienił czy bawiłeś się programem do obróbki zdjęć? Nie ma tam koloru 74. Jeżeli masz na myśli spód i kolor RLM76 to wg mnie jest z nim wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia Podoba mi się różnicowanie powierzchni . A żółty to paskudny kolor do obróbki (przynajmniej dla mnie), więc tym bardziej wyrazy uznania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia Piękny model. Jakoś nigdy nie zaglądałem do latadel, bo to nie moja bajka, ale widząc Twoją maszynę przypomniało mi się dzieciństwo, gdy zawsze marzyłem żeby taki ładny zrobić. No i nadal marzę… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia No jest na czym oko zawiesić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia (edytowane) Pięknie się prezentuje! Brawa za żółć. Masz jakiś patent na to? Edytowane 10 Sierpnia przez kozborn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 10 Sierpnia Autor Share Napisano 10 Sierpnia (edytowane) Dziękuję 2 godziny temu, kozborn napisał: Pięknie się prezentuje! Brawa za żółć. Masz jakiś patent na to? Kolory takie jak żółty, czerwony najlepiej kłaść na jasny podkład np. biały lub srebrny. Ja używam surfacera Bilmodel, który jest dosyć jasny, a dodatkowo przed żółtym robię preshading pomarańczowym kolorem. Żółty nabiera wtedy fajnego, żywego odcienia. W tym przypadku dostał jeszcze delikatny postshading z tuszy Liqiutex. Edit: Znalazłem zdjęcie z warsztatu, to preshading pomarańczowym, na zdjęciu wyszedł jak żółty Pozdrawiam Edytowane 10 Sierpnia przez iceman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia 15 godzin temu, iceman napisał: Dziękuję Panowie. Nie ma tam koloru 74. Jeżeli masz na myśli spód i kolor RLM76 to wg mnie jest z nim wszystko ok To w jakim schemacie jest ta 110? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia 41 minut temu, RogerM napisał: To w jakim schemacie jest ta 110? 02/71 pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia 4 minuty temu, Xmen napisał: 02/71 pewnie 02/71 to nie jest schemat tylko kolory górnych powierzchni, schematem byłoby 02/71/65, tylko skąd w tym towarzystwie 76? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia 3 minuty temu, RogerM napisał: 02/71 to nie jest schemat tylko kolory górnych powierzchni, schematem byłoby 02/71/65, tylko skąd w tym towarzystwie 76? Fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Jak już Ci Daniel wcześniej pisałem model najwyższa półka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Świetna robota i piękne zdjęcia. Czysta przyjemność oglądania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 10 Sierpnia Autor Share Napisano 10 Sierpnia 3 godziny temu, RogerM napisał: 02/71 to nie jest schemat tylko kolory górnych powierzchni, schematem byłoby 02/71/65, tylko skąd w tym towarzystwie 76? A skąd w tym towarzystwie 74? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia 3 godziny temu, iceman napisał: A skąd w tym towarzystwie 74? A już wyjaśniam. W tytule nie ma wersji, kolory sugerowały schemat 74/75/76, napisałeś, że nie ma 74 no to pewnie schemat 71/02/65 więc pytam. Ty robiłeś model więc zapewne wiesz jakimi odpowiednikami malowałeś i tylko Ty wiesz na jakim schemacie malowania się opierałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Wersja Bf-110D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 11 Sierpnia Autor Share Napisano 11 Sierpnia 12 godzin temu, RogerM napisał: A już wyjaśniam. W tytule nie ma wersji, kolory sugerowały schemat 74/75/76, napisałeś, że nie ma 74 no to pewnie schemat 71/02/65 więc pytam. Ty robiłeś model więc zapewne wiesz jakimi odpowiednikami malowałeś i tylko Ty wiesz na jakim schemacie malowania się opierałeś. Nie znam się na schematach, ale Ty chyba tym bardziej skoro widziałeś gdzieś tam RLM74. Zresztą nieważne, wystarczyło spytać, a nie prowadzić dochodzenie Schemat robiłem wg instrukcji Eduarda RLM 02/71/76. Być może wdarł się tam czeski błąd i powinien być na spodzie RLM 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia (edytowane) Niech się pan @iceman nie obrazi ale aż z ciekawości sprawdziłem i faktycznie w instrukcji jest 02/71/76.Ciekawe czy takie zestawienie kolorów było możliwe? W instrukcji modelu w skali 1:72 jest jednak podane 02/71/65. Edytowane 11 Sierpnia przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Ja natomiast znalazłem coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi