Jonak Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Z fakturą chyba nieco przesadziłeś. Nic nie da się już z robić z osłoną celownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 Nic nie da się już z robić z osłoną celownika? Hym, teoretycznie można wszystko, bo to tylko klej Ale co zrobić? Patrzyłem sobie po dwóch walkaroundach z przybliżeniami na tą osłonę i jak na mój gust tak to wyglądało, na tyle wystawało, grube było... Z przodu dorobiłem skośny spaw na szynie celownika, szyna z tyłu z tymi nadkładkami też wygląda okej po wycięciu plastików i naklejeniu blaszek... Mogłem też to pomalować teraz podkładem żeby zobaczyć jak wyszło, bo może się wydawać że są pod blaszką szpary, ale tam jest CA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Hmm, może i faktycznie jak mi wspominałeś te ślady na bocznych krawędziach płyt są zbyt mocne.... Pociągnij je jednak jeszcze w tym miejscu Daj większy spaw wokół jarzma kadłubowego km. Tam był on monstrualny. Gdzieś mam tego zdjęcie- jak będziesz chciał to odszukam. Aha. Zeszlifuj te elementy Są za nisko i jak przykleisz mocowanie liny to nie założysz błotnika. W ogóle to polecam zeszlifować wszystkie te "wypustki". Jak będziesz chciał w tych miejscach blachy mocować to zrozumiesz, bo będziesz klął w żywy kamień co najmniej przez godzinę i nawet się nie powtórzysz, bo stopień wkur......, zdenerwowania, sam podsunie nowe bluzgi... (przerobiłem to.... myślałem że będą z tego fajne imitacje spawów, bo blachy wejdą w środek, a tu zonk- musiałem kląć bardzo długo i wymyślnie, bo zyskałem szacun wśród załogi firmowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Te wypustki planowałem zeszlifować. Trochę zredukuję tą mocną fakturę - posmaruję Surfacerem i lekko ponacinam jak już prawie wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Surfacerem i lekko ponacinam jak już prawie wyschnie. Będzie git. Ponawiam pytanie o ilość ogniw w jednej taśmie gąsienicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Po 94 ogniwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 No dobra, wszystko niemalże złożone. Zostały mi mocowania lin holowniczych, ale one zostaną złożone i przyklejone wraz z linami na koniec. Spawy zostały trochę zalane surfacerem, pomęczone pilnikami i skalpelem, więc są o wiele płytsze (ale i tak dalej za głębokie - zostawię je dla efektu). To może poopowiadam przy zdjęciach: Zrobiłem zaczepy na broń Aberowskie składały się jak na razie najprzyjemniej - do tego stopnia że trzymały się mocno bez kropelki kleju zachowując funkcjonalność. Oczywiście na koniec lekko je podkleiłem, coby nie latały - ale ruchomość była Mocowania do "tyczek" i lin holowniczych z zestawu Elefanta. Na koniec dokleję jeszcze motylkowe nakrętki. Widok na prawą burtę. Dla efektu nie dałem pierwszego segmentu osłon. I teraz pytanie - czy możliwe jest aby ta "nadkładka" doczepiana do przedniego błotnika była przy braku pierwszego segmentu? Może zostać czy amputujemy? Na lewej burcie pozbyłem się drugiego segmentu. Między przednim błotnikiem a pierwszym segmentem muszę poprawić jeszcze łączenie. Poprawiony spaw przy MG. Teraz jest iście monstrualny. Podpora działa była ruchoma, ale przy zabawie pękła na zacisku lufy więc już nie jest ruchoma... A nawet zatrzask tak ładnie chodził :( :( MG na tylnej płycie... Wyczytałem, że montowany był w późnych wersjach produkcyjnych, ale 332 którą robię go miała. Widać to na fotkach jakie wrzucił Wodzik. Karabin od Dragona, waloryzowany żywicznym magazynkiem i taśmą amunicyjną od Griffon Model'a. Dodatkowo dorzucę jeszcze skrzynki z zapasową amunicją, zużyte taśmy, dodatkowe bębny amunicyjne itp. Ten przewodzik na końcu burty to przewód odpowietrzający zbiorniki z paliwem tak? (tak przynajmniej na Armoramie wyczytałem.). Na Jagdtigerach występował on jedynie po prawej stronie? Bo w dyskusji na Armoramie odnośnie King Tigerów pokazano fotki gdzie występowały po obu stronach KT. Widok na tył... Błotniki są ruchome, ale już nie długo Dodatkowa lina EUREKA XXL. Nigdy wcześniej nie używałem lin tej polskiej firmy, a przyznam że w "pozycjonowaniu" są miliard razy przyjemniejsze niż stalowe sztywniaki Dragona. Ułożenie ściągnięte ze zdjęcia 331 (więc mam nadzieję, że się Wodzik nie gniewasz o ile też chcesz wykorzystać ten układ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Robi wrażenie... pozytywne oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Witam, tak sobie patrze i mysle ze to jest twoj pierwszy model od czasu zeslorocznego konkursu przy ktorym zwolniles tempo i przykladasz sie przy duperelach tak jak wtedy. Nie moj temat, ale podoba mi sie to co widze. Czy w tej malej siatce na tylach pojazdu ma byc celowo taka wieksza dziura i czy moze by te uchwyty na wlazach zrobic bardziej proste. p.s. jak to co pisze nie ma sensu to wybacz, ale nie moge jakos sie w garsc zebrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 p.s. jak to co pisze nie ma sensu to wybacz, ale nie moge jakos sie w garsc zebrac. Ma sens, to ma sens jest twoj pierwszy model od czasu zeslorocznego konkursu przy ktorym zwolniles tempo i przykladasz sie przy duperelach tak jak wtedy Tak, to fakt. Co niemieckie to niemieckie Na zimę wraca mi wena. Przy tej małej siateczce z tyłu dziurka zrobiła się przypadkiem. Próbowałem wyczyścić jedno oczko które zakleiło się CA skalpelem no i... efekty widać. Położę w tym miejscu taśmę amunicyjną więc nie będzie nic widać... Uchwyty przy włazach postaram się wyklepać. Faktycznie, na fotkach wydają się bardziej pokancerowane niż w rzeczywistości. Dzięki za uwagi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 obity blachą w najlepszym tego słowa znaczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Reggy wypierdziel w kosmos tą płaską taśmę od MG. a daj mi adres to Ci podeślę kilka dragonowskich Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Bardzo ładna, czysta i precyzyjna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Listopada 2008 Autor Share Napisano 12 Listopada 2008 Reggy wypierdziel w kosmos tą płaską taśmę od MG. a daj mi adres to Ci podeślę kilka dragonowskich Rolling Eyes Mam dużo blaszanych cienkich taśm, dragonowskie się nie umywają. Czy taśma grawitacyjnie wisiałaby krzywo? Takie sztywne były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 a ja cichutko podziwiam, no i uczę się bo mam jagdtigera dragon 6285 ale narazie nie ruszam, powodzenia Piotrek, pozdro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Ten przewodzik na końcu burty to przewód odpowietrzający zbiorniki z paliwem tak? (tak przynajmniej na Armoramie wyczytałem.). Na Jagdtigerach występował on jedynie po prawej stronie? Bo w dyskusji na Armoramie odnośnie King Tigerów pokazano fotki gdzie występowały po obu stronach KT. Na kilku zdjęciach widziałem ją tylko po prawej stronie jagdtigera. I teraz pytanie - czy możliwe jest aby ta "nadkładka" doczepiana do przedniego błotnika była przy braku pierwszego segmentu? Może zostać czy amputujemy? Ja bym tak zostawił. Ułożenie ściągnięte ze zdjęcia 331 (więc mam nadzieję, że się Wodzik nie gniewasz o ile też chcesz wykorzystać ten układ). toś mi normalnie podpadł (oczywiście żart, bo zaraz ktoś tu coś napisze, że się wściekam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Listopada 2008 Autor Share Napisano 12 Listopada 2008 Ja bym tak zostawił. Łe Wieczorem przeglądałem sobie zdjęcia i nigdzie nie znalazłem takiej konfiguracji osłon jak na prawej burcie. Urwałem więc tą nadkładkę z przedniego błotnika. Za to układ jaki mam na lewej burcie jest chyba najczęstszym jaki występuje poza całkowitym brakiem osłon. Też tak ciekawie wygląda. Jak mi kolega z pokoju wyzdrowieje i będę mógł otworzyć okno to położę podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 nigdzie nie znalazłem takiej konfiguracji osłon jak na prawej burcie. Ja też nie widziałem, ale to nie znaczy, że takie coś nie mogło mieć miejsca. No ale nieważne, nie ma co się dalej nad tym rozwodzić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Jak mi kolega z pokoju wyzdrowieje i będę mógł otworzyć okno to położę podkład kup mu trzy paracetamole-nie mogę się już doczekać to mój ulubiony pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Listopada 2008 Autor Share Napisano 28 Listopada 2008 A tak sobie powoli dłubie... Położyłem swój olejny podkładzik, na to 3 kolory Vallejo, Green Ochre z Buff, Luftwaffe Cam. Green i Flat Brown (Model Color). Miejscami lekko niedomalowane, ale przy dalszych etapach pracy to się zatuszuje. Fotki dość mizerne, bo nie mam po prostu lamp ani miejsca żeby zorganizować jakieś ministudio. Co do układu łat - dość luźno wzorowałem się na schemacie jaki wrzucił Paweł wcześniej w tym wątku, bo po prostu chociażby na prawej burcie, która ma bardzo ładną fotkę po zniszczeniu pojazdu, schemat nie pokrywa się ze zdjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Pieter, mogłeś bardziej potraktować osłony boczne, ale to tylko moja, skromna uwaga, którą mrzesz zlekceważyć, kamuflaż jest wspaniały, gratulejszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Dlaczego boczne powierzchnie (mniej więcej na środkach) góry nadbudowy na dunkelgelbie masz ściemnione. Siadł Ci pył z aero ??? Czy to "jakaś patenta", bo moim zdaniem powinneś środki tych dużych powierzchni troszeczkę rozjaśnić, no chyba że oleje mają załatwić sprawę więc nie było pytania. A tak poza tą kwestią to bardzo ładnie, choć jagdtiger to trudna bestia do wykonania malowanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Listopada 2008 Autor Share Napisano 28 Listopada 2008 Hym... Myślę że to efekt fotek w kiepskim świetle. Wszystko było maskowane wałeczkami Blutacka i taśmą, więc nie ma szansy że pył siadł. Dodatkowo na koniec rozjaśniałem właśnie te miejsca samym Buff'em Vallejo więc... No i mam nadzieję, że oleje załatwią sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 No reggy twój najlepszy model widzę się szykuję. Super ambush. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi