bart207skw Posted August 26 Share Posted August 26 Witam. Czas rozpocząć kolejny warsztat. Tym razem na warsztat wpada stara Cobra złożona z różnych części. Będzie to projekt izraelskiej Cobry Q. Całość będzie złożona z różnych części - tak aby wyszło jak najlepiej. Wiec do modelu użyje części: oryginalnych, ramki z wyrzutniami TOW od Plastyka (jeśli zrobię podwójne wyrzutnie to wtedy użyję elementów z zestawu Cobra T z MC lub Italeri), płozy z Cobry T z MC, dziubek również z italeri, część przy działku również. Wszystkie części żywiczne pochodzą od kolegi forumowego Bikernitzu - polecam!!! Kalki z zestawu Cobry izraelskiej z Hobby Boss. Na ostatniej fotce pożyczony artbox - tak ma wyglądać po skończeniu. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted August 26 Share Posted August 26 Cześć! Patrząc na te części na pierwszym obrazku to zapowiada się taki trochę modelarski masochizm... Niezależnie od tego będę Twoja pracę z zainteresowaniem obserwował - życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Floki Posted August 26 Share Posted August 26 Faktycznie te dodatkowe elementy mogą uratować ten model. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted August 27 Share Posted August 27 Odważnie, patrzę . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted August 28 Author Share Posted August 28 witam. wczoraj trochę podłubałem. podszlifowałem zbędne elementy na kadłubie - będę musiał odtworzyć linie podziału. zeszlifowałem belkę ogonową obustronnie aby nadać jej rozmiar tylnego statecznika. wkleiłem wnętrze - na razie sama wanienka. dokleiłem przód z z zestawu italeri i podziałałem z okolicami działka. trafił mi się bardzo kruchy egzemplarz kadłuba - ciężko się to obrabia - twardy i kruchy. na sucho dołożyłem szkiełko aby złapać kształt - chyba będzie ciekawie. teraz szlifowanie i szpachlowanie... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted August 28 Share Posted August 28 Jak ci się chce, to zalej oryginalne linie cyjanoakrylem, wyszlifuj na gładko i natnij od nowa. Bedzie duużo lepiej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 2 Author Share Posted September 2 Witam. Obróbka skrawaniem... Szpachla... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted September 2 Share Posted September 2 Dzielnie walczysz z zestawem Mister Crafta, któremu kibicuję :). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted September 3 Share Posted September 3 Dobrze idzie . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted September 4 Author Share Posted September 4 Dalszy ciąg prac... Już widzę, że będę się męczył ze spasowaniem szybki... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted September 6 Share Posted September 6 Cześć! A powiedz proszę, jak u Ciebie w modelu z długością ogona to wygląda? Prosto z pudełka ogon jest bodajże jakieś 4mm za krótki, prawda? Życzę powodzenia w dalszej budowie i pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted Monday at 11:20 AM Author Share Posted Monday at 11:20 AM W dniu 6.09.2024 o 20:22, pmroczko napisał: Cześć! A powiedz proszę, jak u Ciebie w modelu z długością ogona to wygląda? Prosto z pudełka ogon jest bodajże jakieś 4mm za krótki, prawda? Życzę powodzenia w dalszej budowie i pozdrawiam Paweł zostawiam tak jak jest w sumie tego tak bardzo nie widac... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted Monday at 11:23 AM Author Share Posted Monday at 11:23 AM Witam Przez weekend udało mi się zrobić wnętrze. Zdjęcia trochę dziwne bo mam nowy telefon i jeszcze się go uczę. Tego nie widać, ale na tablicach rozdzielczych są zaznaczone zegary. Można zamykać wnętrze. Z trudnych tematów został się jeszcze wirnik główny. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted Tuesday at 09:24 AM Share Posted Tuesday at 09:24 AM Ambitna robota, czekam na finał . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted Friday at 12:40 PM Author Share Posted Friday at 12:40 PM (edited) Witam Dalsza część walki z materia tym razem szpachlowanie szczelin w oszkleniu oraz cos tam z uzbrojeniem... Szpachla to zabarwiony czarna farbą do szarości zmywalny Wamod... Pozostaje jeszcze szlifowanie dzioba, aby zgarć go z szyba i kadłubem... Wyrzutnie biorę z cobry z MC - oczywiście pocięte na pojedyncze - są bardziej zbliżone do rzeczywistości niż plastyk. Wyrzutnie rakiet z Italeri; pylony żywica dorabiana, jak reszta części u kolegi forumowego Bikernytzu. Edited Friday at 12:41 PM by bart207skw 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts