bart207skw Napisano 26 Sierpnia Share Napisano 26 Sierpnia Witam. Czas rozpocząć kolejny warsztat. Tym razem na warsztat wpada stara Cobra złożona z różnych części. Będzie to projekt izraelskiej Cobry Q. Całość będzie złożona z różnych części - tak aby wyszło jak najlepiej. Wiec do modelu użyje części: oryginalnych, ramki z wyrzutniami TOW od Plastyka (jeśli zrobię podwójne wyrzutnie to wtedy użyję elementów z zestawu Cobra T z MC lub Italeri), płozy z Cobry T z MC, dziubek również z italeri, część przy działku również. Wszystkie części żywiczne pochodzą od kolegi forumowego Bikernitzu - polecam!!! Kalki z zestawu Cobry izraelskiej z Hobby Boss. Na ostatniej fotce pożyczony artbox - tak ma wyglądać po skończeniu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Sierpnia Share Napisano 26 Sierpnia Cześć! Patrząc na te części na pierwszym obrazku to zapowiada się taki trochę modelarski masochizm... Niezależnie od tego będę Twoja pracę z zainteresowaniem obserwował - życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floki Napisano 26 Sierpnia Share Napisano 26 Sierpnia Faktycznie te dodatkowe elementy mogą uratować ten model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia Odważnie, patrzę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 28 Sierpnia Autor Share Napisano 28 Sierpnia witam. wczoraj trochę podłubałem. podszlifowałem zbędne elementy na kadłubie - będę musiał odtworzyć linie podziału. zeszlifowałem belkę ogonową obustronnie aby nadać jej rozmiar tylnego statecznika. wkleiłem wnętrze - na razie sama wanienka. dokleiłem przód z z zestawu italeri i podziałałem z okolicami działka. trafił mi się bardzo kruchy egzemplarz kadłuba - ciężko się to obrabia - twardy i kruchy. na sucho dołożyłem szkiełko aby złapać kształt - chyba będzie ciekawie. teraz szlifowanie i szpachlowanie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Sierpnia Share Napisano 28 Sierpnia Jak ci się chce, to zalej oryginalne linie cyjanoakrylem, wyszlifuj na gładko i natnij od nowa. Bedzie duużo lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 2 Września Autor Share Napisano 2 Września Witam. Obróbka skrawaniem... Szpachla... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 2 Września Share Napisano 2 Września Dzielnie walczysz z zestawem Mister Crafta, któremu kibicuję :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Września Share Napisano 3 Września Dobrze idzie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 4 Września Autor Share Napisano 4 Września Dalszy ciąg prac... Już widzę, że będę się męczył ze spasowaniem szybki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września Cześć! A powiedz proszę, jak u Ciebie w modelu z długością ogona to wygląda? Prosto z pudełka ogon jest bodajże jakieś 4mm za krótki, prawda? Życzę powodzenia w dalszej budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 9 Września Autor Share Napisano 9 Września W dniu 6.09.2024 o 20:22, pmroczko napisał: Cześć! A powiedz proszę, jak u Ciebie w modelu z długością ogona to wygląda? Prosto z pudełka ogon jest bodajże jakieś 4mm za krótki, prawda? Życzę powodzenia w dalszej budowie i pozdrawiam Paweł zostawiam tak jak jest w sumie tego tak bardzo nie widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 9 Września Autor Share Napisano 9 Września Witam Przez weekend udało mi się zrobić wnętrze. Zdjęcia trochę dziwne bo mam nowy telefon i jeszcze się go uczę. Tego nie widać, ale na tablicach rozdzielczych są zaznaczone zegary. Można zamykać wnętrze. Z trudnych tematów został się jeszcze wirnik główny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Września Share Napisano 10 Września Ambitna robota, czekam na finał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 13 Września Autor Share Napisano 13 Września (edytowane) Witam Dalsza część walki z materia tym razem szpachlowanie szczelin w oszkleniu oraz cos tam z uzbrojeniem... Szpachla to zabarwiony czarna farbą do szarości zmywalny Wamod... Pozostaje jeszcze szlifowanie dzioba, aby zgarć go z szyba i kadłubem... Wyrzutnie biorę z cobry z MC - oczywiście pocięte na pojedyncze - są bardziej zbliżone do rzeczywistości niż plastyk. Wyrzutnie rakiet z Italeri; pylony żywica dorabiana, jak reszta części u kolegi forumowego Bikernytzu. Edytowane 13 Września przez bart207skw 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 16 Września Autor Share Napisano 16 Września Cześć wszystkim. W weekend udało mi dopracować cobre oraz z robić główny wirnik, oraz zająć się wyrzutniami TOW. Efekty na zdjęciach poniżej. W sumie zostaje już tylko malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 19 Września Autor Share Napisano 19 Września Witam. Powoli zbliżam sie do końca z projektem. Malowanie w toku. Na pierwszym zdjęciu rozpoczęcie malowania i porownanie z kolorem takim samym, ale olejnym. Używam farby Humbrol nr 89 w akrylu. Jest ona droche jasniejsza od olejnej - musiałem kupic akryl bo olejna wyschła. Kolor akrylowy jest dłebszy i troszkę jasniejszy. Na plus samo krycie pędzlem mimo lekko rozcięczonej farby dużo lepiej kryje wg mnie od Hataki. Na drugim zdjęciu prawie koniec malowania, ale aparat byl bez lampy i trochę przeklamał kolor... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 23 Września Autor Share Napisano 23 Września Witam. Na ta chwilę ciągle maluje model - coraz bliżej końca. Kalki będą mieszane czyli kalki MC (znalazłem te fajne wyraźne na jasnoniebieskim papierku). Uzbrojenie powoli również kończy się malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 26 Września Autor Share Napisano 26 Września Witam Coraz bliżej końca - model gotowy na kalki i wash. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września Super, aż się nie chce wierzyć że to Mistercraft . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 27 Września Autor Share Napisano 27 Września Witam. Koniec - w weekend wrzucę galerię. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września (edytowane) W dniu 19.09.2024 o 14:48, bart207skw napisał: Używam farby Humbrol nr 89 w akrylu. Jest ona droche jasniejsza od olejnej Ładnie to wygląda Humbrol 89 to błękitny, nie aby 93 albo 94? Ciekawe te wnioski dot tego samego koloru emalia vs akryl (gen 3 jak widzę w tle?) warte pamiętania jak sie używa tych farb (jak ja...) Pozdr ww Edytowane 27 Września przez wuwumaster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 28 Września Autor Share Napisano 28 Września Zapraszam do galerii: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października No i jest git. Bardzo fajnie wyszedł. Dla mnie efekt końciwy jest bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi