Skocz do zawartości

XX International Modeling Festival in Bytom 2025 15-16 marca

Erni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Foty wsadziłem do galerii nagrodzonych modeli, które są zamieszczonych na tym forum :)  Nie chciałbym dublować fotek bo administracja tego nie lubi... :)

PS. nagrodzeni to: Arado 555 (1/72), Bf110 (1/72), Panzer III Ausf.J (1/35), Panzer III (Fl) Ausf.M (1/35), Tiger I (1/35)

Edytowane przez Thalgonis

Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Thalgonis napisał:

Byłem pierwszy raz i wracam baaaardzo  usatysfakcjonowany :)  Dwa wyróżnienia na, w końcu, największej imprezie modelarskiej w Polsce. Jak to kiedy mówiono: klawo jak cholera :D

Tak wyglądał powrót do domu po pierwszym dniu wystawy    ......

Powrót po drugim dniu ......

nie byłem pierwszy raz ale za to pierwszy raz wpadło mi takie cusik .....

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

P.S. Ten zestaw kostek pancerza reaktywnego wskazuje na prezent firmy Scale 23 widziałem podobny na ich stanowisku , w ubiegłym roku miałem podobny problem ale udało mi się również odnaleźć darczyńcę  którym się okazał sklep Banzai

Edytowane przez bulik58

Godzinę temu, halset napisał:

Był niezły bigos :)

Grochówka w sumie też. 

Godzinę temu, Erni napisał:

a gulasz to juz totalny odjazd :)

Erni kolejny raz  udało się Wam stworzyć super imprezę👍

P.S. łazanki i kawa u sąsiadów bufetu były również extra.

• Like 1

Miło spędziłem czas. Gratulacje dla organizatorów. Byłem akurat w godzinach szczytu w sobotę i do zobaczenia najlepszej rzeczy czyli  dioram trzeba było dość długo czekać 😕 Następnym razem muszę wybrać inne godziny. Grochówka ekstra-dostałem gratis repetę z końcówki kotła i bułkę.

• Like 2

Impreza sztosik. Albo jestem przygłuchy albo był minimalny problem z nagłośnieniem na początku rozdania.

Przy okazji może mi ktoś rozjaśnić:

Jeżeli startuję w hobby w lotnictwie i pancerce, i w tej drugiej dostaję wyróżnienie to za rok w obu tych kategoriach już Master czy tylko w pancerka jako Master?

24 minuty temu, Thalgonis napisał:

Przecież zawsze możesz w hobby, chyba nie ma „nakazu na master” :) 

image.png.7e2525296f198986f7ab1360543a198f.png

Takie pytanie już padło przed konkursem 😉

Fajnie było się spotkać ze znajomymi, poznać paru nowych, w tym jak się okazało sąsiada z dzielni  - Bulik58 :-)

A sama impreza, cud miód, jak tak dalej pójdzie to Spodek albo Arena będą potrzebne :D 

21 minut temu, R_Mazzi napisał:

image.png.7e2525296f198986f7ab1360543a198f.png

Takie pytanie już padło przed konkursem 😉

Fajnie było się spotkać ze znajomymi, poznać paru nowych, w tym jak się okazało sąsiada z dzielni  - Bulik58 :-)

A sama impreza, cud miód, jak tak dalej pójdzie to Spodek albo Arena będą potrzebne :D 

No to mój kiks - sorka :)  

A co do imprezy: oj tak, Spodek by się przydał :D

Byłem w sobotę i w niedzielę, super impreza, mnie zasmakowała Kiełba z grilla. Krasnalów nie zdobyłem, ale anonimowy darczyńca Rosomakiem obdarował i antenami od Scale 23.

Dzięki Erni, rano w sobotę było widać ile wysiłku wkładacie w organizację festiwalu, tak że Szacun.

Przy okazji pobytu w Bytomiu udało się Kultowe miejsce odwiedzić w niedzielę rano po mszy😄

Pozdro i do następnego

IMG-20250316-WA0006.thumb.jpg.47c082adff6e5f3616645ab8741858f8.jpg

20250316_100732.thumb.jpg.6d3890abea50c9fa19801411eeb1e525.jpg

• Like 2
  • Thanks 1

54 minuty temu, Thalgonis napisał:

Przecież zawsze możesz w hobby, chyba nie ma „nakazu na master” :) 

Niestety nie.

Z tego co mi wiadomo po zdobyciu wyróżnienia w "hobby" w następnym roku trzeba wystartować w "master".

• Like 2

Godzinę temu, nowicjusz2001 napisał:

Impreza sztosik. Albo jestem przygłuchy albo był minimalny problem z nagłośnieniem na początku rozdania.

Przy okazji może mi ktoś rozjaśnić:

Jeżeli startuję w hobby w lotnictwie i pancerce, i w tej drugiej dostaję wyróżnienie to za rok w obu tych kategoriach już Master czy tylko w pancerka jako Master?

Jeżeli wygrałeś w Hobby za rok startujesz juz w Master , tak jest w regulaminie imprezy i tak nakazuje przyzwoitość bez względu na tematykę czy skale

• Like 2

8 minut temu, Kowalec222 napisał:

Byłem w sobotę i w niedzielę, super impreza, mnie zasmakowała Kiełba z grilla. Krasnalów nie zdobyłem, ale anonimowy darczyńca Rosomakiem obdarował i antenami od Scale 23.

Dzięki Erni, rano w sobotę było widać ile wysiłku wkładacie w organizację festiwalu, tak że Szacun.

Przy okazji pobytu w Bytomiu udało się Kultowe miejsce odwiedzić w niedzielę rano po mszy😄

Pozdro i do następnego

Bo kolega gapa wstawił winietę  pancerna do pojazdów kołowych . Gdybyś nie miał takiej podstawki miał byś pudło na bank . Fakt mural Romka to sztos , mogłeś mnie łapać pokierował bym Cie w dwa inne ciekawe miejsca.

10 godzin temu, bulik58 napisał:

Gratulacje za zdobyte gratki

A dzięki i wzajemnie :)

Fajnie było znów spotkać znajome i poznać nowe twarze. 

To i ja chciałbym skorzystać z okazji i podziękować Organizatorom za ich wysiłek w przygotowaniu i przeprowadzeniu takiej wspaniałej imprezy.

No i cieszę się z wyróżnienia dla mojej dioramy - zwłaszcza, że konkurencja była mocna, a to moja pierwsza diorama w życiu. Wprawdzie medalu nie dostałem, ale dyplom chyba też się liczy 😉

20250316_161444.jpg

• Like 4

8 minut temu, Szupryt napisał:

To i ja chciałbym skorzystać z okazji i podziękować Organizatorom za ich wysiłek w przygotowaniu i przeprowadzeniu takiej wspaniałej imprezy.

No i cieszę się z wyróżnienia dla mojej dioramy - zwłaszcza, że konkurencja była mocna, a to moja pierwsza diorama w życiu. Wprawdzie medalu nie dostałem, ale dyplom chyba też się liczy 😉

Chyba w roztargnieniu go nie dostałeś bo Ci  przysługiwał. Odezwij się do MDK 2 może coś zaradza

• Like 1

9 minut temu, Szupryt napisał:

20250316_161444.jpg

Dioramka z jajem 😉
Wykonanie też niczego sobie, więc chyba bez różnicy czy pierwszy raz czy nie 

• Thanks 1