Lipa Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października Dama z łUtkOM pENdzla nieznanego aŁtora 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Października Autor Share Napisano 13 Października I taki juz wyprowadzony, ZUCH. Mój juz po pierwszym podkładzie, będzie jeszcze trochę golgoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Października Super Moderator Share Napisano 13 Października W dniu 1.10.2024 o 18:25, Woit napisał: Ale że jak to?! gdzie ten niemiecki "ordnung"?! Pytanko (ostrzeżenie?) jest. W moim zestawie drewnianego pokładu (w zestawie są dwa komplety) brakuje klap/pokryw w elemencie o nr 8. Tzn. u mnie była tylko jedna, latała sobie gdzieś tam luzem po fabrycznym woreczku. Jak to u Was wygląda? U mnie też tych drewienek brakuje, jakieś wybraki sprzedają. Jak ktoś ma 3 lufy za dużo, to chętnie odkupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października 4 godziny temu, Szydercza Gała napisał: I taki juz wyprowadzony, ZUCH. Mój juz po pierwszym podkładzie, będzie jeszcze trochę golgoty. Całe uzbrojenie to jakieś gluty są. Flak M42 to jeszcze jakoś ujdzie po kilku zabiegach ale reszta nawet po wklejeniu luf to niczego nie przypomina. Dobrze, że chociaż trampek dał maskę flaka z blaszki. Będzie skraczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października 11 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Nieeee mój Młody ma dopiero 13 lat, do matury jeszcze trochę. Choć całkiem niedawno Juniorów pozamiatał na konkursie w Dublinie swoim Heinklem. No i ja tam juz sznelbocika piłuje, a jak w innych miastach? Bardzo ładny Heniek. Fajnie zmęczony, Widać, że kafelkologia to specjalność łojca i w genach na latorośl przeszła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października 3 godziny temu, jawkers napisał: Jak ktoś ma 3 lufy za dużo, to chętnie odkupie. Ja mam jeszcze kilka sztuk za dużo do rufowego 37mm, chętnie je zamienię na 20mm (C/38 późne) do pozostałych działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Października Autor Share Napisano 14 Października Lufy do 20-tek też bym przytulił, w przeciwnym wypadku bedzie trzeba ryć w złomie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października 13 minut temu, Szydercza Gała napisał: Lufy do 20-tek też bym przytulił, w przeciwnym wypadku bedzie trzeba ryć w złomie... Jak nikt nie będzie miał to kupię to co oferuje Master. Ryć to Ty potrafisz. Co to za spustoszenia na pokładzie poczyniłeś? Na czym położysz torpedy? Kotwicy tyż nie ma... I innych bibelotów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Października Autor Share Napisano 14 Października Kotwica jest, jej nie ruszałem, ogoliłem cały glutowaty śmieć. Sie zrobi się z erzacu i innych śmieci walających się po biurku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października 34 minuty temu, Szydercza Gała napisał: .....i innych śmieci walających się po biurku taaa.... znam takich co twierdzą że kociwłos uber alles 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października jak co lufki mam wiec pewnie moge si dzielić poszperam wiczorem to moze i jakis flak fototrawony sie trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października 15 godzin temu, jawkers napisał: Jak ktoś ma 3 lufy za dużo, to chętnie odkupie. 11 godzin temu, Woit napisał: na 20mm (C/38 późne) do pozostałych działek. Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Lufy do 20-tek też bym przytulił... wszyscy 2cm C/38 ??? mogę wspomóc tylko Gała nie wiem czy zOOpatrzenie na wyspe oFierc opłacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października Jeśli macie dostęp to w zestawie do u-bootów typu VII Abera są wszystkie potrzebne lufy do sznelłUtki czyli 1x 37mm oraz 3x 20mm. Pozostałą 20 mm, 88mm oraz dwa peryskopy można wykorzystać do uboota VIIc, którego polecam kupić razem z zestawem. Bedzie na kolejny projekt grupowy Aber daje zestaw do U-boota typu VIIC/43 posiadający identyczne uzbrojenie co nasze sznelłUtki. Ja wykorzystałem pozostałe z mojego U-96. tu macie przykładowego linka ale pewnie jest w każdym sklepie co posiada jakiekolwiek dodatki. https://www.mojehobby.pl/products/Zestaw-luf-i-peryskopow-U-Boot-VII.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października Pierwsze wybrałem dziobowe bo najtrudniejsze. Jutro jeszcze magazynek i kurek zamka. No i moja ulubiona zabawa w sklejanie kawałków druta. Cudowne nie jest ale na pewno lepsze jak ten glut co Chińskie Ludzie dali w zestawie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października @laskonogi Jak jesteś dostępny w okolicach Okęcia/Okęcia/Ursynowa to chętnie się spotkam aby osobiście dokonać wymiany Wysyłka też wchodzi w rachubę jeśli z Tobą się nie ugadam to @M.A.V. zostaje w odsieczy. @Lipa - no i skraczyk rozpoczęty a miało być prosto i szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Października Autor Share Napisano 14 Października Bo to zawsze tak jest , ma byc łatwo i przyjemnie, a kończy sie GOLGOTĄ płaczem i zgrzytaniem zEMbUF, to cecha wspólna naszych projekcików. Teraz wszyscy bedą musilei wyskraczować działka, no i oczywiście LEPSZE niSZ @Lipa , zeby pokazać partaczowi gdzie jego miejsce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października Nie jest to scratch ale oczy bolą Części uzyskane w ramach wymiany barterowej z Władcą Łowieczek z Zielonej Wsypy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Października Share Napisano 15 Października (edytowane) hmm.... jakbym miał zgadywać co to jest to bym stwierdził że wyglądają jak okna z piernikowej chatki baby jagi a tak na poważnie.... po pierwsze primo - te kanciaki robi jako dodatki bodajże OrangeHobby , tylko z tego co pamiętam to jakościowo takie sobie... po drugie primo - do każdej tratwy były doczepiane z boku 1,5metrowe wiosła, sztuk 2 : Edytowane 15 Października przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Października Autor Share Napisano 15 Października kadłub juz wyprowadzon: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 15 Października Share Napisano 15 Października Godzinę temu, M.A.V. napisał: hmm.... jakbym miał zgadywać co to jest to bym stwierdził że wyglądają jak okna z piernikowej chatki baby jagi a tak na poważnie.... po pierwsze primo - te kanciaki robi jako dodatki bodajże OrangeHobby , tylko z tego co pamiętam to jakościowo takie sobie... po drugie primo - do każdej tratwy były doczepiane z boku 1,5metrowe wiosła, sztuk 2 : Są lepsze niż zestawowe bo mają linki Dzięki za podpowiedź o wiosłach, pomyśli się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 15 Października Share Napisano 15 Października 36 minut temu, Szydercza Gała napisał: kadłub juz wyprowadzon: Gładziutki taki jakiś, miluśki. Oryginalne pokłady usuwałeś tam gdzie pójdzie drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Października Autor Share Napisano 15 Października Miejscami, ale nie wszędzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Października Share Napisano 15 Października (edytowane) W dniu 19.09.2024 o 20:19, donalyah00 napisał: MC485 słabe toto jakościowo ale może się przyda --------------------------- W dniu 13.10.2024 o 16:05, Almirante napisał: Można powiedzieć, że to sznelek w stadium emerytalnym xD no i lekko spuchnięty --------------------------- 51 minut temu, Szydercza Gała napisał: Miejscami, ale nie wszędzie. ZDRADA ! Edytowane 15 Października przez M.A.V. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października W dniu 15.10.2024 o 00:49, Woit napisał: Części uzyskane w ramach wymiany barterowej z Władcą Łowieczek z Zielonej Wsypy. A co to za producent jest? Orange Hobby? Kupiłem coś podobnego z Peddinghaus-Decals ale trochę słaby ten wydruk jest. Tratwy na Twojej fotce wyglądają znacznie bardziej do rzeczy. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi