Szydercza Gała Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Napisano 23 Grudnia 2024 @Lipa @laskonogi jestem rozczarowany waszOM postawOM towarzysze, CZeba będzie dla Was zorganizować turnus motywacyjny w piwnicach tFierdzy..... Cytuj
laskonogi Napisano 24 Grudnia 2024 Napisano 24 Grudnia 2024 (edytowane) ja mam L4 wesołych swiat... Edytowane 24 Grudnia 2024 przez laskonogi Cytuj
Klapouch Napisano 4 Stycznia 2025 Napisano 4 Stycznia 2025 I ja zacząłem coś tam grzebać. Tak - inspiracją jest, ale mam nadzieję, że szyderstw uniknę 3 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 4 Stycznia 2025 Autor Napisano 4 Stycznia 2025 No to działaj, zobaczymy. Poki co jest dobrze. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 5 Stycznia 2025 Super Moderator Napisano 5 Stycznia 2025 Witam. Ja niestety daleko w tyle za innymi, sporo nauki powoduje brak czasu na ulubione hobby. No zobaczymy czy uda mi się wyrobić w terminie, ale wątpię. No cóż płyniemy. Postanowiłem zrobić nową podstawkę, poprzednia była za duża. Łódź będzie schnell płynęła. 2 Cytuj
Klapouch Napisano 5 Stycznia 2025 Napisano 5 Stycznia 2025 1 godzinę temu, jawkers napisał: Witam. Ja niestety daleko w tyle za innymi, sporo nauki powoduje brak czasu na ulubione hobby. No zobaczymy czy uda mi się wyrobić w terminie, ale wątpię. No cóż płyniemy. Postanowiłem zrobić nową podstawkę, poprzednia była za duża. Łódź będzie schnell płynęła. A poprawiasz działko? Ja wymiękam - daję zestawowe Cytuj
Szydercza Gała Napisano 5 Stycznia 2025 Autor Napisano 5 Stycznia 2025 Tam wszystkie działka trzeba zmodyfikować, te zstawowe to straszne gluty są.... Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2025 Super Moderator Napisano 6 Stycznia 2025 13 godzin temu, Klapouch napisał: A poprawiasz działko? Ja wymiękam - daję zestawowe Działka kupiłem, tak że spróbuję wszystkie wymienić. Cytuj
Klapouch Napisano 6 Stycznia 2025 Napisano 6 Stycznia 2025 Właśnie. Jak kupić można to gadamy dalej Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2025 Super Moderator Napisano 6 Stycznia 2025 Witam. 1 godzinę temu, Szydercza Gała napisał: ZUCH, a co kupiłeś? 32 minuty temu, Klapouch napisał: Właśnie. Jak kupić można to gadamy dalej https://www.mojehobby.pl/products/Lufy-niemieckich-dzialek-37mm-69-M42-20-szt.-wiele-niemieckich-okretow-po-1944.html Są strasznie małe, tak że będę je kleił przez lupę. A to dzisiejsze moje wypociny. Jestem zadowolony z uzyskanego efektu. Jest to moja druga woda. 3 Cytuj
laskonogi Napisano 6 Stycznia 2025 Napisano 6 Stycznia 2025 4 minuty temu, jawkers napisał: A to dzisiejsze moje wypociny. dla mnie bomba Cytuj
Szydercza Gała Napisano 6 Stycznia 2025 Autor Napisano 6 Stycznia 2025 Ciekawa koncepcja. Aaa to same lufy masz i to tylko do 37. Jeszcze 3 lufy do 20stek potrzebujesz, no I same armatki sa dość mocno uproszczone... Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2025 Super Moderator Napisano 6 Stycznia 2025 39 minut temu, Szydercza Gała napisał: Aaa to same lufy masz i to tylko do 37. Jeszcze 3 lufy do 20stek potrzebujesz, no I same armatki sa dość mocno uproszczone... A są gdzieś dostępne takie gotowe działka i lufy 20mm? Bo do waloryzacji działek są blaszki w zestawie łodzi. Cytuj
Szydercza Gała Napisano 6 Stycznia 2025 Autor Napisano 6 Stycznia 2025 (edytowane) Do 37 w modelu masz maskę i jakieś coś udające foteliki i pokrętła. Do podwójnej 20stki jest maska a do pojedynczej nie ma nic. Ale to co jest poza blacha to straszne gluty nie mające wiele wspólnego z tym co tam było. Czy są gotowce ? W sumie nie szukałem, ale to popularne uzbrojenie u-bootow i mniejszych jednostek, więc pewnie jest. EDIT: https://www.scalemates.com/kits/black-cat-models-ac350064c-2cm-flak-c-30-twin-mount-gun-w-shield--1505123 https://www.scalemates.com/kits/black-cat-models-ac350069a-37cm-flak-lm-42-single-mount-w-shield--1362189 Edytowane 6 Stycznia 2025 przez Szydercza Gała 1 Cytuj
Klapouch Napisano 6 Stycznia 2025 Napisano 6 Stycznia 2025 Ośmielam się zauważyć, że tego dziadostwa na dziobie nie ma nigdzie. Albo ja nie mogę znaleźć. A to chyba najsłabszy element. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 6 Stycznia 2025 Super Moderator Napisano 6 Stycznia 2025 36 minut temu, Klapouch napisał: Ośmielam się zauważyć, że tego dziadostwa na dziobie nie ma nigdzie. Albo ja nie mogę znaleźć. A to chyba najsłabszy element. Ja zastosuję te lufy co mam do wszystkich dział. Najwyżej je lekko skrócę. W tej skali kalibru nie widać. Cytuj
Klapouch Napisano 6 Stycznia 2025 Napisano 6 Stycznia 2025 4 minuty temu, jawkers napisał: Ja zastosuję te lufy co mam do wszystkich dział. Najwyżej je lekko skrócę. W tej skali kalibru nie widać. Lufa lufą, ale całe działo jest tu bardzo proste. Zastanawiam się czy w ogóle jest sens kupować pozostałe jak to na dziobie ma tak straszyć. Cytuj
Szydercza Gała Napisano 6 Stycznia 2025 Autor Napisano 6 Stycznia 2025 Samo działko jest standardowe, takie jak podwójne, tyle że w nietypowym jarzmie. Takie było tylko na sznelbotach, tu własnej rzeźby się nie przeskoczy Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 27 Stycznia 2025 Super Moderator Napisano 27 Stycznia 2025 Witam. Zabawa z wodą. Przedstawię wam moją dzisiejszą twórczość. 4 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 30 Stycznia 2025 Autor Napisano 30 Stycznia 2025 Całkiem sympatycznie. Nie odzywam się bo od piątku po sztormie nie mam i ternetUF w domu. Pozostali to chyba w ogóle już zatoneli, a zegar tyka tik tak tik tak Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 30 Stycznia 2025 Super Moderator Napisano 30 Stycznia 2025 Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Całkiem sympatycznie. Nie odzywam się bo od piątku po sztormie nie mam i ternetUF w domu. Pozostali to chyba w ogóle już zatoneli, a zegar tyka tik tak tik tak Dziękuję. Tym czasem stoczniowcy pracują bez przerwy w pocie czoła. Dzisiaj wykonywali prace na pokładzie. Ustawili kilka pałąków, drabinki oraz kotwicę. 1 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 30 Stycznia 2025 Autor Napisano 30 Stycznia 2025 O widzisz zapomniałem te drabinki na pokładzie ułożyć. Na czas przeladowywania torped były demontowane i układane przy ścianie tych świetlików nad maszynownią Cytuj
M.A.V. Napisano 30 Stycznia 2025 Napisano 30 Stycznia 2025 14 minut temu, jawkers napisał: Tym czasem stoczniowcy pracują bez przerwy w pocie czoła..... za bogato leją CA pod te blachy... 1 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 30 Stycznia 2025 Autor Napisano 30 Stycznia 2025 (edytowane) Nie psuj mu zabawy, po podkładzie sam by się o tym przekonał Edytowane 30 Stycznia 2025 przez Szydercza Gała Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi