socjo1 Napisano 19 Listopada Share Napisano 19 Listopada Wygląda na to, jakby wieść o kolejnym projekcie grupowym zbudziła Cię z letargu? Tak, czy owak zmierzasz w dobrą stronę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 21 Listopada Share Napisano 21 Listopada (edytowane) Temperatura spadła poniżej zera. Ostatnie liście z drzew opadły na ziemie, kończąc pewien cykl. Jednak dla niektórych gatunków jest to dopiero początek. Prawie Modelarz Micro Motivatus zbudzony z letniego snu opuścił własnie swe legowisko i rozpoczął sklejanie. Czytała Krystyna Czubówna. Edytowane 21 Listopada przez Lipa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 21 Listopada Share Napisano 21 Listopada (edytowane) Suń, zatem Borsuku śmiało poprzez śnieżne ostępy, do spokojnego portu. Edytowane 21 Listopada przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Listopada Share Napisano 21 Listopada 2 godziny temu, Lipa napisał: Prawie Modelarz Micro Motivatus zbudzony z letniego snu.... to się chyba musiał CA rozszczelnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 22 Listopada Share Napisano 22 Listopada 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: to się chyba musiał CA rozszczelnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano Sobota o 18:18 Share Napisano Sobota o 18:18 (edytowane) Jakieś pindole, trąPka i mocno uproszczone stojaczki na torpedy. Dwa krótsze, bliżej wyrzutni znajdować się będą. Edytowane Sobota o 18:19 przez Lipa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano Sobota o 19:08 Share Napisano Sobota o 19:08 48 minut temu, Lipa napisał: Jakieś pindole, trąPka i mocno uproszczone stojaczki na torpedy. Dwa krótsze, bliżej wyrzutni znajdować się będą. Pełna profeska . Nie ma lipy. Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Sobota o 22:14 Autor Share Napisano Sobota o 22:14 Wez sie Marcin postaraj, bo póki co jest to projekcik z najniższym współczynnikiem sukcesu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano Niedziela o 04:37 Share Napisano Niedziela o 04:37 Korona krUlów oraz falochron. Użyłem drutu 0,2 ze względów praktycznych. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Wtorek o 10:46 Share Napisano Wtorek o 10:46 (edytowane) W dniu 20.12.2025 o 23:14, Szydercza Gała napisał: Wez sie Marcin postaraj, bo póki co jest to projekcik z najniższym współczynnikiem sukcesu Nieprawda! Sorygregory, ale tutaj palmę pierwszeństwa dumnie dzierży projekt 102 mm. W dodatku, z każdym ukończonym przez Was tutaj modelem, dominacja projektu 102 miażdży Was coraz bardziej. Już jesteście przegrywami, a będzie tylko gorzej... Edytowane wczoraj o 08:45 przez socjo1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu Kleiner Floßsack 34. Wzorowałem się na tym używanym przez wojska lądowe. Mam nadzieję, że jest choć trochę podobny do tego z Kriegsmarine Nawet trzyma wymiary. Przez poprawki straciłem NIECO na długości - 8,5 mm a jest 8- STRASZNE. Miały być w środku klepki ale musiałbym użyć grubszej podłogi by to natrasować. Tamyowski PLA paper słabo się nadaję do tego tupu zabawy ale jest super cienki! Będą w środku położone dwa wiosła z gniecionego i szlifowanego drutu. Powinny niemal całkowicie zasłonić, rozumISZ, podłogę. Zobaczę jak tam moje chcę lub nie to otrzyma jeszcze sznur z druta lub czegoś innego równie cienkiego dookoła. Musiałem poprzyklejać gluty do kadłuba w całości by w miarę poprawnie je umiejscowić. Niestety brak kołków, kresek czy innych podobnych pomocy od producenta by poprawnie je przykleić. Jak stwardnieje, widoczna na zdjęciu, masa dwuskładnikowa rozpocznie się ogólna demolka. Wjadą druty, prawilne podpórki i oczywiście, poprawnie wklejone, śruby. Zostały jeszcze płotki anti-FriendlyFire(otwory już nawiercone), szrank na rufie, wloty powietrza do silników, radary/detektory(naxos, kuba , flores), zrzutnie wasserbombenów, celownik torpedowy, relingi i brakujący element Korony KrólUF. Jak mnie kręgosłup nie wyautuje to za kilka dni podkład Kolejki przed STS'em coraz dłuższe? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 godzin temu Autor Share Napisano 7 godzin temu Czyli jednak pindole? 6 days and counting...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi