Szydercza Gała Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 @Lipa @laskonogi jestem rozczarowany waszOM postawOM towarzysze, CZeba będzie dla Was zorganizować turnus motywacyjny w piwnicach tFierdzy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 24 Grudnia 2024 Share Napisano 24 Grudnia 2024 (edytowane) ja mam L4 wesołych swiat... Edytowane 24 Grudnia 2024 przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano Sobota o 20:01 Share Napisano Sobota o 20:01 I ja zacząłem coś tam grzebać. Tak - inspiracją jest, ale mam nadzieję, że szyderstw uniknę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Sobota o 20:44 Autor Share Napisano Sobota o 20:44 No to działaj, zobaczymy. Poki co jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano Niedziela o 19:38 Super Moderator Share Napisano Niedziela o 19:38 Witam. Ja niestety daleko w tyle za innymi, sporo nauki powoduje brak czasu na ulubione hobby. No zobaczymy czy uda mi się wyrobić w terminie, ale wątpię. No cóż płyniemy. Postanowiłem zrobić nową podstawkę, poprzednia była za duża. Łódź będzie schnell płynęła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano Niedziela o 21:22 Share Napisano Niedziela o 21:22 1 godzinę temu, jawkers napisał: Witam. Ja niestety daleko w tyle za innymi, sporo nauki powoduje brak czasu na ulubione hobby. No zobaczymy czy uda mi się wyrobić w terminie, ale wątpię. No cóż płyniemy. Postanowiłem zrobić nową podstawkę, poprzednia była za duża. Łódź będzie schnell płynęła. A poprawiasz działko? Ja wymiękam - daję zestawowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Niedziela o 21:49 Autor Share Napisano Niedziela o 21:49 Tam wszystkie działka trzeba zmodyfikować, te zstawowe to straszne gluty są.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano wczoraj o 10:54 Super Moderator Share Napisano wczoraj o 10:54 13 godzin temu, Klapouch napisał: A poprawiasz działko? Ja wymiękam - daję zestawowe Działka kupiłem, tak że spróbuję wszystkie wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano wczoraj o 11:51 Autor Share Napisano wczoraj o 11:51 ZUCH, a co kupiłeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano wczoraj o 13:06 Share Napisano wczoraj o 13:06 Właśnie. Jak kupić można to gadamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano wczoraj o 13:38 Super Moderator Share Napisano wczoraj o 13:38 Witam. 1 godzinę temu, Szydercza Gała napisał: ZUCH, a co kupiłeś? 32 minuty temu, Klapouch napisał: Właśnie. Jak kupić można to gadamy dalej https://www.mojehobby.pl/products/Lufy-niemieckich-dzialek-37mm-69-M42-20-szt.-wiele-niemieckich-okretow-po-1944.html Są strasznie małe, tak że będę je kleił przez lupę. A to dzisiejsze moje wypociny. Jestem zadowolony z uzyskanego efektu. Jest to moja druga woda. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano wczoraj o 13:43 Share Napisano wczoraj o 13:43 4 minuty temu, jawkers napisał: A to dzisiejsze moje wypociny. dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 godziny temu Autor Share Napisano 23 godziny temu Ciekawa koncepcja. Aaa to same lufy masz i to tylko do 37. Jeszcze 3 lufy do 20stek potrzebujesz, no I same armatki sa dość mocno uproszczone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 godziny temu Super Moderator Share Napisano 22 godziny temu 39 minut temu, Szydercza Gała napisał: Aaa to same lufy masz i to tylko do 37. Jeszcze 3 lufy do 20stek potrzebujesz, no I same armatki sa dość mocno uproszczone... A są gdzieś dostępne takie gotowe działka i lufy 20mm? Bo do waloryzacji działek są blaszki w zestawie łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 godzin temu Autor Share Napisano 21 godzin temu (edytowane) Do 37 w modelu masz maskę i jakieś coś udające foteliki i pokrętła. Do podwójnej 20stki jest maska a do pojedynczej nie ma nic. Ale to co jest poza blacha to straszne gluty nie mające wiele wspólnego z tym co tam było. Czy są gotowce ? W sumie nie szukałem, ale to popularne uzbrojenie u-bootow i mniejszych jednostek, więc pewnie jest. EDIT: https://www.scalemates.com/kits/black-cat-models-ac350064c-2cm-flak-c-30-twin-mount-gun-w-shield--1505123 https://www.scalemates.com/kits/black-cat-models-ac350069a-37cm-flak-lm-42-single-mount-w-shield--1362189 Edytowane 21 godzin temu przez Szydercza Gała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Ośmielam się zauważyć, że tego dziadostwa na dziobie nie ma nigdzie. Albo ja nie mogę znaleźć. A to chyba najsłabszy element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 godzin temu Super Moderator Share Napisano 19 godzin temu 36 minut temu, Klapouch napisał: Ośmielam się zauważyć, że tego dziadostwa na dziobie nie ma nigdzie. Albo ja nie mogę znaleźć. A to chyba najsłabszy element. Ja zastosuję te lufy co mam do wszystkich dział. Najwyżej je lekko skrócę. W tej skali kalibru nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu 4 minuty temu, jawkers napisał: Ja zastosuję te lufy co mam do wszystkich dział. Najwyżej je lekko skrócę. W tej skali kalibru nie widać. Lufa lufą, ale całe działo jest tu bardzo proste. Zastanawiam się czy w ogóle jest sens kupować pozostałe jak to na dziobie ma tak straszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 godzin temu Autor Share Napisano 14 godzin temu Samo działko jest standardowe, takie jak podwójne, tyle że w nietypowym jarzmie. Takie było tylko na sznelbotach, tu własnej rzeźby się nie przeskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi