i1117 Napisano Niedziela o 14:24 Share Napisano Niedziela o 14:24 (edytowane) Cześć, zacząłem lepienie Rosomaka. Zaawansowanie jak na zdjęciach. Pozdrawiam! Edytowane Niedziela o 14:27 przez i1117 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Niedziela o 15:17 Share Napisano Niedziela o 15:17 48 minut temu, i1117 napisał: Cześć, zacząłem lepienie Rosomaka. Zaawansowanie jak na zdjęciach. Pozdrawiam! Fikcja czy realny pojazd? Rosiek z IBG a Kontakt-1 z czego bo na fotkach wyglądają jak gdyby były w tym samym kolorze, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Niedziela o 15:17 Share Napisano Niedziela o 15:17 ciekawie to wygląda... ten Kontakt to zestawowy dodatek czy jakiś wydruk ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano Niedziela o 15:38 Autor Share Napisano Niedziela o 15:38 16 minutes ago, bulik58 said: Fikcja czy realny pojazd? Fikcja. 17 minutes ago, bulik58 said: [...] Rosiek z IBG a Kontakt-1 z czego bo na fotkach wyglądają jak gdyby były w tym samym kolorze, Kontakt-1 od RFM. Plastik ma inny odcień i fakturę lecz nie widać tego na zdjęciach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Niedziela o 18:13 Share Napisano Niedziela o 18:13 Ciekawy i bieżący temat z wojny na Ukrainie. Wóz krajowej produkcji na froncie w realnej walce. Czekamy na dalsze postępy w budowie Rosomaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano Niedziela o 19:26 Share Napisano Niedziela o 19:26 To fikcja, czy realny pojazd ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Niedziela o 19:31 Share Napisano Niedziela o 19:31 4 minuty temu, makinen napisał: To fikcja, czy realny pojazd ? maki patrz wyżej, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano Niedziela o 20:50 Share Napisano Niedziela o 20:50 Godzinę temu, bulik58 napisał: maki patrz wyżej, Patrzę- Autor pisze, że fikcja, a Robert… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Niedziela o 20:59 Share Napisano Niedziela o 20:59 7 minut temu, makinen napisał: Patrzę- Autor pisze, że fikcja, a Robert… bo to Rosomak Schrödingera - jednocześnie jest i realny i fikcyjny 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Niedziela o 21:19 Share Napisano Niedziela o 21:19 27 minut temu, makinen napisał: Patrzę- Autor pisze, że fikcja, a Robert… Robert siedzi nad modelem i używa znów Tamiya Extra Thin Cement 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Poniedziałek o 06:21 Share Napisano Poniedziałek o 06:21 8 godzin temu, bulik58 napisał: Robert siedzi nad modelem i używa znów Tamiya Extra Thin Cement Pancerz reaktywny krajowej produkcji CERAWA/ERAWA, próbowano użyć do modernizacji naszych BWP-1. Pancerz transportera niestety jest zbyt cienki do zastosowania tego typu kostek. Eksplozja pancerza reaktywnego wyrządzała więcej szkód BWP, niż chroniła go przed skutkami trafienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Poniedziałek o 07:04 Share Napisano Poniedziałek o 07:04 34 minuty temu, robertmodelarz napisał: Pancerz reaktywny krajowej produkcji CERAWA/ERAWA, próbowano użyć do modernizacji naszych BWP-1. Pancerz transportera niestety jest zbyt cienki do zastosowania tego typu kostek. Eksplozja pancerza reaktywnego wyrządzała więcej szkód BWP, niż chroniła go przed skutkami trafienia. Robert to my wiemy ja , ty i wielu innych. Ale przetłumacz to sąsiadom za wschodniej granicy , nie wiem może dostają kanister ze spyrolem za każdy kurs . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano Poniedziałek o 07:42 Share Napisano Poniedziałek o 07:42 Słyszałem, że podobno to są tylko same kasety pancerza puste w środku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano Poniedziałek o 07:55 Share Napisano Poniedziałek o 07:55 9 minut temu, Barthass napisał: Słyszałem, że podobno to są tylko same kasety pancerza puste w środku. Róznie bywa, są puste, ewentualnie pozostają tylko wewnętrzne płytki z utwardzonej stali, lub gdy jest dostęp to dodaje się dodatkowe płytki, ile się zmieści , to bez materiału wybuchowego albo materiał na płytkach, albo tylko jeden plaster, każda dodatkowa osłona dobra bo po to tam się wiesza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Poniedziałek o 12:19 Share Napisano Poniedziałek o 12:19 (edytowane) 9 godzin temu, Barthass napisał: Słyszałem, że podobno to są tylko same kasety pancerza puste w środku. Może i takie są ,lecz czy wszystkie? Poza tym jaką ochronę daje pusta kaseta przed ostrzałem nawet z AK, nikłą czyli żadną. W wątku o wojnie w Ukrainie były zamieszczane filmiki i fotki zdobycznych nowych lub odmalowanych czołgów T-80 U lub BV gdzie zdejmowano kostki Kontaktu i były puste. Wielokrotnie opisywano iż material wybuchowy jest demontowany i sprzedawany lub wymieniany pokątnie przez żołnierzy. Wiara czyni podobno cuda , dlatego ten sposób powielany był np. w Syrii, poniżej fotki tego samego BMP-1 z organizacji walczącej z syryjskim dyktatorem , jak opisują świadkowie w pierwszej walce po trafieniu w wieżę Kontakt miał zadziałać jak ładunek prochowy w kabinie pilota . Stosowano już różne cuda np, ścięte drzewa , deski itp. material tworząc minimalną ochronę. Edytowane Poniedziałek o 17:06 przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi