pmroczko Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia Cześć! Jak to mówią Niemcy - langsam aber sicher! Wygląda dobrze. A wyrzutnie rakiet skąd brałeś - bo z tego co kojarzę to w zestawie Italeri straszne babole były, przód od jednego typu a tył od drugiego... Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 29 Stycznia Autor Share Napisano 29 Stycznia 3 godziny temu, pmroczko napisał: Cześć! Jak to mówią Niemcy - langsam aber sicher! Wygląda dobrze. A wyrzutnie rakiet skąd brałeś - bo z tego co kojarzę to w zestawie Italeri straszne babole były, przód od jednego typu a tył od drugiego... Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Generalnie wszystko w tym modelu to pudełko poza kalkami. One będę z techmodu. A szpiczaste główki wyrzutni rakiet są teraz w zestawie. Kiedyś ich nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego witam: - oba wirniki skończone - ten większy dal mi trochę w kość. - szyba cała wklejona - kołka zrobione, - ogon cały pomalowany na gotowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Lutego Autor Share Napisano 5 Lutego Witam. Ogonek zrobiony na gotowo. Po położeniu kalki: uwaga śmigło - dojdzie podpórka ogona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Czemu tak kawałkami malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego 9 minut temu, Wymysl napisał: Czemu tak kawałkami malujesz? Pewnie dlatego, że pedzelkiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego Witam. Wlecze mi się ten model masakrycznie. Nostalgia nostalgią, ale już za długo to trwa. Fakt - choroba też mnie na jakiś czas wyłączyła z modelarstwa. Coraz bliżej końca. Został się do zrobienia dziubek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 19 Lutego Autor Share Napisano 19 Lutego Kiedy już drażni mnie model aktualny sięgam w przyszłość. Dotykam surowego plastiku. To motywuje do dokończenia modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego W dniu 25.11.2024 o 15:31, bart207skw napisał: Jest to kolejny dla mnie model sentymentalny - skleiłem go jak jeszcze uczyłem się w ogólniaku. Jak dziś pamiętam, że dostałem go pod choinkę razem z ka-50 od italeri. A sam model był dostępnyu mnie w mieście, u starszego pana co prowadził z żoną kwiaciarnię i on jako stary modelarz sprzedawał też trochę modeli. Pamiętam, że były drogie jak na tamte czasy (pierwsza polowa lat 90-tych - ale stary jestem) - wiec moja radość była tak wielka jak zobaczyłem je pod choinką, że do tej pory na myśl o tych modelach się uśmiecham... Jak zajrzałem do Twojego wątku, zadałem sobie pytanie; - Po co ludzie kupują i sklejają taka kaszanę od Mister Crafta? Zamiast wybrać przyzwoity zestaw i nie gimnastykować się bez sensu... Odpowiedź znalazłem po przeczytaniu cytowanego powyżej fragmentu. Rozumem o czym piszesz. Z treści wynika że, jesteśmy w podobnym wieku,... sam mam na stole Jak-23 (dawne KP - straszna padaczka , nic tam nie pasuje) z podobnych powodów, Powodzenia. Pozdrawiam, 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 6 Marca Autor Share Napisano 6 Marca Witam. Na jakiś czas zawieszam warsztat z powodów zdrowotnych i braku weny na dokończenie modelu. Ale na pewno go skończę. Muszę od Milka odpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca (edytowane) Ej przecież w zasadzie na finiszu jesteś! Ale jak brak weny to nie ma co na sile Edytowane 7 Marca przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Krzys ....A co tym tam szykujesz za blackhawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 14 Marca Autor Share Napisano 14 Marca W dniu 7.03.2025 o 18:34, Bikernytzu napisał: Krzys ....A co tym tam szykujesz za blackhawka? Do Boju!!! ale z kalkami Bilmodelmeker, bo te mistercraftowe sa za ciemne - kolor czerwony. Pacjent Hasegawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 14 Marca Autor Share Napisano 14 Marca A mi-24 powoli się kończy - myślę, że przez weekend go skończę, o ile mnie znów nie trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca Witam. Czas wrócić do warsztatu i skończyć model. Wena wróciła do tego modelu. W końcu pomalowałem oszklenie. Lekko nie było, a i tak nie jest idealnie. Szkoda, że taśmy maskujące do "zakrętów" ( aby nie pisać po angielsku) tak ciężko uformować na ostrych obłościach. Przydałby się maski do oszklenia tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca 14 godzin temu, bart207skw napisał: Wena wróciła do tego modelu. Teraz to już do końca! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 27 Marca Autor Share Napisano 27 Marca Witam. Model skończony. Jeszcze jakiś delikatny wash. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Czy czasem nie pomieszałeś wersji D i W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 27 Marca Autor Share Napisano 27 Marca 13 minut temu, Grzes napisał: Czy czasem nie pomieszałeś wersji D i W? Zrobiłem z pudła z kalkami z Techmodu. Szczerze, nie wnikałem. To projekt sentymentalny na półkę i takim ma pozostać. A kwestia wersji to przy innym modelu. Ważne, że go w końcu skończyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca 6 godzin temu, bart207skw napisał: To projekt sentymentalny na półkę i takim ma pozostać. Z takim argumentem się nie dyskutuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca W dniu 27.03.2025 o 23:45, bart207skw napisał: Model skończony. No i bardzo przyjemny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Gratulacje! Co następnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca W dniu 30.03.2025 o 11:32, pmroczko napisał: Gratulacje! Co następnego? Jeśli chodzi o Mistercrafta to zapraszam w dziale śmigłowców na zbiorczy warsztat: Gniotlowe PZL MI-2 w 1/72 - jednym z prezentowanych śmigłowców jest mi-2 z intecha vel mistercraft. Natomiast z innych śmigłowcowych tematów w ramach przerywnika od grzebania w mi-2 jest s-70i w malowaniu do boju (model hasegawa z kalkami od Pepsi Adam). A jeśli chodzi o MC to mam co robić. ale chyba najszybciej po skończeniu mi-2 zrobię jakiegoś francuza (Heller) w 1/48 pakowanego przez MC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi