Skocz do zawartości

1/72 MIL MI-24

bart207skw

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Jak to mówią Niemcy - langsam aber sicher! Wygląda dobrze.

A wyrzutnie rakiet skąd brałeś - bo z tego co kojarzę to w zestawie Italeri straszne babole były, przód od jednego typu a tył od drugiego...

Życzę powodzenia i pozdrawiam

Paweł

3 godziny temu, pmroczko napisał:

Cześć!

Jak to mówią Niemcy - langsam aber sicher! Wygląda dobrze.

A wyrzutnie rakiet skąd brałeś - bo z tego co kojarzę to w zestawie Italeri straszne babole były, przód od jednego typu a tył od drugiego...

Życzę powodzenia i pozdrawiam

Paweł

Generalnie wszystko w tym modelu to pudełko poza kalkami. One będę z techmodu. A szpiczaste główki wyrzutni rakiet są teraz w zestawie. Kiedyś ich nie było.

9 minut temu, Wymysl napisał:

Czemu tak kawałkami malujesz?

Pewnie dlatego, że pedzelkiem

• Like 1

• 2 weeks later...

Witam. 

Wlecze mi się ten model masakrycznie. Nostalgia nostalgią, ale już za długo to trwa. Fakt - choroba też mnie na jakiś czas wyłączyła z modelarstwa.

Coraz bliżej końca. Został się do zrobienia dziubek😉.

Fotoram.io (1).jpg

• Like 1

W dniu 25.11.2024 o 15:31, bart207skw napisał:

Jest to kolejny dla mnie model sentymentalny - skleiłem go jak jeszcze uczyłem się w  ogólniaku. Jak dziś pamiętam, że dostałem go pod choinkę razem z ka-50 od italeri. A sam model był dostępnyu mnie w mieście, u starszego pana co prowadził z żoną kwiaciarnię i on jako stary modelarz sprzedawał też trochę modeli. Pamiętam, że były drogie jak na tamte czasy (pierwsza polowa lat 90-tych - ale stary jestem) - wiec moja radość była tak wielka jak zobaczyłem je pod choinką, że do tej pory na myśl o tych modelach się uśmiecham...

Jak zajrzałem do Twojego wątku, zadałem sobie pytanie; - Po co ludzie kupują i sklejają taka kaszanę od Mister Crafta? Zamiast wybrać przyzwoity zestaw i nie gimnastykować się bez sensu... Odpowiedź znalazłem po przeczytaniu cytowanego powyżej fragmentu. Rozumem o czym piszesz. Z treści wynika że, jesteśmy w podobnym wieku,... sam mam na stole Jak-23 (dawne KP - straszna padaczka , nic tam nie pasuje) z podobnych powodów, Powodzenia. Pozdrawiam, 

• Like 3

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Ej przecież w zasadzie na finiszu jesteś! Ale jak brak weny to nie ma co na sile

Edytowane przez Moses
  • Like 1

W dniu 7.03.2025 o 18:34, Bikernytzu napisał:

Krzys ....A co tym tam szykujesz za blackhawka?

Do Boju!!! ale z kalkami Bilmodelmeker, bo te mistercraftowe sa za ciemne - kolor czerwony. Pacjent Hasegawa.

• 2 weeks later...

Witam. 

Czas wrócić do warsztatu i skończyć model.

Wena wróciła do tego modelu.

W końcu pomalowałem oszklenie. Lekko nie było, a i tak nie jest idealnie. Szkoda, że taśmy maskujące do "zakrętów" ( aby nie pisać po angielsku) tak ciężko uformować na ostrych obłościach. Przydałby się maski do oszklenia tego modelu.

IMG20250326001356.jpg

14 godzin temu, bart207skw napisał:

Wena wróciła do tego modelu.

:super: 

Teraz to już do końca!

• Like 1

13 minut temu, Grzes napisał:

Czy czasem nie pomieszałeś wersji D i W? 

Zrobiłem z pudła z kalkami z Techmodu. Szczerze, nie wnikałem. To projekt sentymentalny na półkę i takim ma pozostać. A kwestia wersji to przy innym modelu. Ważne, że go w końcu skończyłem 

6 godzin temu, bart207skw napisał:

To projekt sentymentalny na półkę i takim ma pozostać.

Z takim argumentem się nie dyskutuje :super:

• Like 1

W dniu 30.03.2025 o 11:32, pmroczko napisał:

Gratulacje! Co następnego?

Jeśli chodzi o Mistercrafta to zapraszam w dziale śmigłowców na zbiorczy warsztat: Gniotlowe PZL MI-2 w 1/72 - jednym z prezentowanych śmigłowców jest mi-2 z intecha vel mistercraft.

Natomiast z innych śmigłowcowych tematów w ramach przerywnika od grzebania w mi-2 jest s-70i w malowaniu do boju (model hasegawa z kalkami od Pepsi Adam).

A jeśli chodzi o MC to mam co robić. ale chyba najszybciej po skończeniu mi-2 zrobię jakiegoś francuza (Heller) w 1/48 pakowanego przez MC.