peter Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 (edytowane) Robiłem porządki wiec zdjęcia dostępne są pod tym linkiem http://s472.photobucket.com/albums/rr87/peter_pl/m1126%20Stryker/ Mój pierwszy warsztat zakładam z dwóch powodów: 1. coraz więcej jest pojazdów nowoczesnych więc przyłączam sie do frontu 2. czuje że będę potrzebował pomocy przy tym pojeździe To wynik 1,5 dniowej zabawy Tu zbliżenie na spód kadłuba (nie rozpieszczałem sie bo i tak nikt tego nie widzi ) Odłożone duperele którymi obłoże gotowy model, pewnie dojdzie jeszcze tysiąc rzeczy C.D.N. Edytowane 4 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 No to teraz będzie co oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 No jak nikt dołu nie widzi... a mrówki? Siadam i oglądam (no juz siedze w sumie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 A ja leże Też zasiadam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 nie rozpieszczałem sie bo i tak nikt tego nie widzi Mr. Green ) No, dajesz peter , dajesz I bardzo dobrze, że spodu nikt nie widzi, bo przed chwilą porównałem go sobie ze Strykerem z AFV , i stwierdzam , że u Trumpetera to bida z nędzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 a nie powiedziałem o figurkach http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=109096&kateg=288528 z tego zestawu pan z m-16/203 tyle że bez rąk i m-16 oraz murzyn tyle że z m-16 zamiast m249 http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=109083&kateg=288528 z tego zestawu ręce pana z km i km i chyba tyle figurki będą stały we włazach desantu tak że murzyn patrzy na pobocze a kmista ubezpiecza drugą strone, zestawy już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 bo przed chwilą porównałem go sobie ze Strykerem z AFV to może nie pokarze wogóle nic skoro masz zamiar non stop porównywać z AFV tak dotarło do mnie że trumpek jest gorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Peter, nie pisz postu pod postem, edytować powinieneś umieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Peter, nie pisz postu pod postem, edytować powinieneś umieć. sry zagapiłem sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 to może nie pokarze wogóle nic skoro masz zamiar non stop porównywać z AFV Oj, już dobrze, przestane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 a nie powiedziałem o figurkach Very Happyhttp://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=109096&kateg=288528 z tego zestawu pan z m-16/203 tyle że bez rąk i m-16 oraz murzyn tyle że z m-16 zamiast m249 Very Happy http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=109083&kateg=288528 z tego zestawu ręce pana z km i km i chyba tyle Smile figurki będą stały we włazach desantu tak że murzyn patrzy na pobocze a kmista ubezpiecza drugą strone, zestawy już mam Very Happy Mam pytanie - z którego roku chcesz robic tego Stryker'a? Orientacyjnie... Bo z tego co wiem te 2 zestawy ludków maja na sobie oporządzenie ALICE i mundury BDU. Mundury spoko - mozna pomalowac w "Tri-Color" zamiast "Chocolate Chip") ale oporządzenie ALICE różni się zasadniczo od współcześnie używanego (modularnego PALS/MOLLE) przez US Army... Fakt faktem - widzałem fotki z Iraku i żołnierzy z tymże oporzadzeniem ale w jednostkach tyłowych i w nieznacznych ilościach (np. manierka, szelki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Mam pytanie - z którego roku chcesz robic tego Stryker'a? Orientacyjnie... Bo z tego co wiem te 2 zestawy ludków maja na sobie oporządzenie ALICE i mundury BDU. Mundury spoko - mozna pomalowac w "Tri-Color" zamiast "Chocolate Chip") ale oporządzenie ALICE różni się zasadniczo od współcześnie używanego (modularnego PALS/MOLLE) przez US Army... Fakt faktem - widzałem fotki z Iraku i żołnierzy z tymże oporzadzeniem ale w jednostkach tyłowych i w nieznacznych ilościach (np. manierka, szelki). Głupi nie jestem i to wziąłem pod uwage poprostu skalpel i mniejsze ilości oporządzenia, hełmy ujdą gogle dam a i tak we włazach nic pewnie nie będzie widać, Stryker z przełomu 2003/2004 co wytłumaczy troche nie dzisiejsze oporządzenie i brak płotka, swoją drogą dlaczego Trumpek zrobił na okładce Strykera przejeżdżającego obok płonącego T-72 skoro Strykery dotarły do Iraku dopiero w grudniu 2003 ? Barthass prosze Cie skocz do brata i zrób pare fot kadłuba bo mi w Trumpku jakoś coś nie pasi od wczoraj Stryker troche urósł kusiło mnie więc sprawdziłem jak to będzie wyglądać C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Hełmy PASGT ujdą jako sprzęt z początku interwencji w iraku - potem zaczęto wprowadzając Modular Integrated Comunication Helmet (tzw. MICH wersje 2000/2001/2002). Czy jest sens obrabiać oporządzenie? Można by się spierać ;) Ale cóż... takie hobby wybraliśmy . Ja mimo wszystko poleciłbym Ci te figurki z Iraku: http://www.jadarhobby.pl/dragon-3027-marines-p-5980.html. Sam go robiłem - i raczej zestawik godny polecenia Z uwaga śledzę dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Ładnie Ci to sklejanie idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Obiecane fotki (jak widzisz za dużo to przy nim zrobione nie jest, ale może w czymś Tobie pomorze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Kolejne współczesne cacuszko !! Od poniedziałku i ja się przyłączam ze współczesną niespodzianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Października 2008 Autor Share Napisano 31 Października 2008 Hełmy PASGT ujdą jako sprzęt z początku interwencji w iraku - potem zaczęto wprowadzając Modular Integrated Comunication Helmet (tzw. MICH wersje 2000/2001/2002). Czy jest sens obrabiać oporządzenie? Można by się spierać ;) Ale cóż... takie hobby wybraliśmy Mr. Green . Ja mimo wszystko poleciłbym Ci te figurki z Iraku: http://www.jadarhobby.pl/dragon-3027-marines-p-5980.html. Sam go robiłem - i raczej zestawik godny polecenia Smile te figurki będą ale w innym projekcie o którym narazie wole nic nie mówić jakoś oporządzenie troche pozmieniam bo i tak to jest pojazd z misji stabilizacyjnej a nie regularnej wojny czyli troche z siebie zrzucili Barthass dzięki, widze że AFV ma wizjery a trumpek nie raczył zamieścić przezroczystych teraz pytanie: Co to "patelnia do oleju" ??????? Dragon w Abramsie 3535 zamieścił takie dwa cuda a ja nie mam pojęcia co to jest i czy to sie nadaje do czegokolwiek w Strykerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 teraz pytanie: Co to "patelnia do oleju" ??????? Możesz jaśniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Października 2008 Autor Share Napisano 31 Października 2008 na focie na której są duperele do obłożenia pojazdu jest ramka ze skrzynkami amunicyjnymi i właśnie na tej ramce jest jedno to "coś", to to okrągłe, moge powiedzieć że w środku jest puste jak na patelnie przystało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Strasznie przyjemny pojazd , jak dla mnie największym minusem jest jedno malowanie do niego , przez co na moje odrobinę traci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 Strasznie przyjemny pojazd , jak dla mnie największym minusem jest jedno malowanie do niego , przez co na moje odrobinę traci. to chyba w AFV bo trumpek dał możliwość wykonania prawie każdego Strykera masz żólte tła na rejestracje i komplety cyfr więc robisz jak chcesz Coś dziwnie będzie wyglądał amerykański pojazd z OIF bez żadnych dodatków kowbojskich, może ma ktoś jakieś zdjęcie Strykera upiększonego przez załoge np. napisem lub jakąś ozdobą? Mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi jak nie to zrobie nieoficjalny hymn wojsk zmechanizowanych z okresu OIF napisany na burcie Klejenie jakoś idzie narazie bez większych problemów, dziś szpachlowałem, wykonałem okolice włazu kierowcy oraz osprzęt saperski, zdjęć nie daje bo sie dużo nie zmieniło Nikt nic nie wie o tej patelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Strasznie przyjemny pojazd , jak dla mnie największym minusem jest jedno malowanie do niego , przez co na moje odrobinę traci. to chyba w AFV bo trumpek dał możliwość wykonania prawie każdego Strykera masz żólte tła na rejestracje i komplety cyfr więc robisz jak chcesz Chodziło za pewne o to, ze pojazd wystepował tylko w jednym malowaniu. Tak zrozumiałem wypowiedź Arteza. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 Chodziło za pewne o to, ze pojazd wystepował tylko w jednym malowaniu. Tak zrozumiałem wypowiedź Arteza. pewnie tak sry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Cytat:Strasznie przyjemny pojazd , jak dla mnie największym minusem jest jedno malowanie do niego , przez co na moje odrobinę traci. to chyba w AFV bo trumpek dał możliwość wykonania prawie każdego Strykera masz żólte tła na rejestracje i komplety cyfr więc robisz jak chcesz Chodziło mi o to iż ten pojazd występuje w jedym nudnym zielonym malowaniu , nie ma innych opcji do wykonania typu jakieś kamo , chociażby pustynne malowanie jakie używali głównie amerykanie podczas pierwszej wojny w zatoce perskiej. Ostach dobrze zrozumiałeś . Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 no dobra, czym można zmyć Pactre w domowych warunkach (czyt. bez chemi modelarskiej) czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakie wyposażenie tych figurek musze wywalić a które zmienić ? żeby nie było że nie na temat to 1. kleje 2. pomalowałem dół kadłuba i koła ( AFV ma o niebo lepsze opony) 3. przeklinam części fototrawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi