rollingstones Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 rollingstones powiedz proszę, jak długo zajmujesz się modelarstwem??? to moja 6 lub 7 diorama i ze dwa czołgi. Wczoraj wieczorem zrobiłem bazę dioramy - jako że próbnik wyszedł dla mnie zadawalająco to jestem dobrej myśli. Nareszcie będę mógł zacząc to wszystko z sobą stapiać w całość, robić zaciekii dlaszy syf na tygrysie. Dziś pomaluje bazę. Pożniej podoklejam resztę gałązek z pozostałościami liści. Zrezygnowałem ze zwłok tego żołnierza bo scena była by zbyt makabryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Świetnie wygląda, taki zapadły w grunt. Po prostu czuć masę potwora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 szybka instrukcja obsługi malowania Etap I jeden kolor - burnt umber vallejo. Różne rozcieńczenie, wszystko zrobione w 1 godzinę. CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 (edytowane) Etap II Rozrobiłem trochę kredki tamiyi z wodą i wsypałem do tego lisci. Taką mikstura poprawiłem wcześniejsze malowanie podłoża . Kredka ma własciwości klejące i taka mieszanka na amen zastyga na dioramie. Następnie malując mokrym w mokre dodawałem burnt umber vallejo celem dalszego kontrastowania. Zabrałem sie również za gasiennice czołgu aby dopasowć je do otoczenia- mieszanka jak wyżej. Już na tym etapie widac jak zmniejszyła się początkowa ostrość ziemi - a to dopiero część prac. Wszystko jest już prawie suche -suszarka to fajna sprawa. Widać jak bardzo czołg odróznia się efektami od podłoża. Ale jeszcze na niego nie czas. CDN Edytowane 15 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Całkiem fajnie to wygląda ale moim zdaniem jeżeli diorama ma przedstawiać porzucony czołg to większość włazów powinno być pootwierane, ale i tak jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Seb coś mnie trochę "przytłacza" ta kompozycja. Jest.... no nie wiem strasznie "napakowana". Wprowadź trochę innych odcieni na zasadzie kontrastów. Wiem że wszystko w budowie i może za szybko zapostowałem, pacynki jakieś wstawić musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 luzik - badgerku zdjątka robię z myślą o ukazaniu - ziemi. W normalnych ujeciach pojazd jest taki jak lubisz, mocno a nawet bardzo mocno przechylony pojazd a przestrzeni jest dużo - zerknij na te foty. Szlachcik - tak i nie - ty znajdzesz 100 zdjęć z otwartymi ja 100 z zamkniętymi Pusty środek trochę mnie przeraża. dobra etap III zróznicowanie. cztery pigmenty - sand, rusian earth, gulf sand, europan dust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 suszarka to fajna sprawa. Jak się ma włosy, zapewne;) Gleba prima sort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 dajny, taki zakopany XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Jak żywe, zaiste jak żywe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Poprzeczka zostala zamieszczona baaaaardzo wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Coś genialnego !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Dzięki za miłe opinie. Mam nadzieję że ten krótki serial jak zrobić ziemię się przyda. DO zakończenia jeszcze dwa odcinki. Ale na razie zabrałem się za tygrysa. Na wcześniejszczych zdjęciach widać było nie dopasowanie procesów zużycia do terenu w jakim się znalazł - powiem szczeże że miałem mnóstwo problemów z tym co zrobić. Wczoraj wieczorem było trochę konsultacji i powrót do Olejnych Ateilungów i pigmentów. ale wszystko poukładane po wyschnięciu baz za pomocą mokrego pędzla gąbkowego tamiyi- fajna sprawa poecam. Dobra idę do roboty walczyć dalej Stan na teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Rolling a co ze stanem na wieczór - proszę w kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 ja też chętnie popatrzę, na razie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Mógłbym się rozpisać, ale musiała by być prawdziwa rozprawka :P Krótko mówiąc po prostu GIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Cieszę się że się podoba, mam nadzieję że ktoś to wykorzysta. Porobiłem sporo przy tygrysie - ale jeszcze bardzo dużo roboty mnie czeka. Wywaliłem też połowę gałęzi. Wkrótce zacznę przyklejać małe gałązki na których umieszcze listki. Zdjęcia przy eksperymentalnym oświetleniu tak że nie wiem czy są lepsze czy nie. i dwa z epoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Osobiscie preferuje fotki w swietle zarowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Seb kontrast jak najbardziej wpłynął pozytywnie na wrażenie ogólne. Wszystko mi pasi. Chyba czas najwyższy się wybrać i zobaczyć live. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 krotko i zwiezle: GENIALNE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Dziękuję Ciąg dalszy polega na ubabraniu pojazdu aby ostatecznie już upodobnić go do miejsca w którym się znajduje. Trochę się bałem tych zacieków i brudu na górnej pace- ale bez niego tygrys wyglądał jak nie z tej bajki. A dziś może nawet pomaluje lufę i jarzmo - zobaczcie jaka roznica jest w kolorze - ta sama zieleń ubrudzona a czysta róznie się nawet ocienienem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Na mój gust wkomponował się. Jak zwykle wybrnąłeś. Wygląda to wszystko bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Pusto, ponuro, ciemno ale tak właśnie pasuje, ma swój klimat, gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Świetny. Gratuluję pomysłu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Listopada 2008 Autor Share Napisano 23 Listopada 2008 Dzięki Panowie ale jeszcze dużo pracy nad tą scenką - jescze wszystko się może zdarzyć - I tak jest nieżle, jeszcze ani raz mi nie upadła na ziemię Dalej bedę dewastował tygrysa i aby ładnie wpasować oleje na górę pojazdu potrzebowałem dalszego zróznicowania ziemi. Mój odcinek testowy wiele przeszedł ale znalazłem własnie materiał który mi imituje kolejny odcień. Pieprz, zwykły pieprz. Teraz mogę powiedzieć że ziemia jest gotowa - Nie wiem tylko czy dorzucać jeszcze tych zeschłych liści na ziemię. Bo na gałazkach bedą na pewno jakieś pozostałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi